Csatlakozás

Utánpótlás rendszerünk alkalmas arra, hogy ETO-színtű játékosokat neveljen

Friss

Utánpótlás rendszerünk alkalmas arra, hogy ETO-színtű játékosokat neveljen

Róth Kálmánnal, a Győri Audi ETO KC utánpótlás szakmai igazgatójával beszélgettünk a fiatalokat érintő képzési rendszerről.

„Nem lehet szétválasztani a felnőtt eredményeket az utánpótlástól, függ az egyik a másiktól, hiszen az utánpótlás képzés legfontosabb feladata az, hogy a felnőtt csapatot megfelelő képességű játékosokkal ellássa. Utánpótlásunk ebben a szezonban ezen a téren is megmutatta az erejét, hiszen Lakatos Rita, Wéninger Alexa, Hudák Emma, Moharos Vivien vagy Varga Emőke személyében olyan játékosok kerültek fel, akik hatékonyan tudtak segíteni egyrészt a felnőtt csapat edzésmunkájában, másrészt képesek voltak különböző részfeladatokat megoldani egy-egy mérkőzésen. Ez azt jelzi, hogy az utánpótlás rendszerünk alkalmas arra, hogy ETO-színtű játékosokat is neveljen, ami úgy gondolom nem kis dolog.
A fiatalok nevelése terén a korosztályos eredmények talán nem annyira fontosak, azaz a hosszú távú célokat tekintve nem ez az elsődleges szempont. A leglényegesebb szempontnak azt tarjuk, hogy minél több NBI-es játékost neveljünk, és a nemzeti válogatottnak, valamint az nagycsapatnak játékosokat neveljünk. Mindemellett az egy-egy szezonban elért jó korosztályos eredmény lökést adhatnak a gyerekeknek a további jó munkához. Motivációt kapnak, hogy érdemes a nehéz edzésmunkát elvégezni, mert kézzel fogható eredménye is van.
A tavalyi szezonban elindult egy módosított, újabb szemléletű utánpótlás rendszer, ennek az első éves tapasztalatit láthattuk meg most a szezon végén. Egy kicsit megmozdítottuk az edzőket is, hogy őket is újabb impulzusok érjék. A tapasztalatok alapján egy kicsit változtatunk majd, de mind a felnőtt csapat szempontjából, mind a korosztályos eredményeket figyelembe véve megállapítható, hogy az irány nagyon jó. Emellett az eddigi alapvető elveken nem fogunk változtatni, továbbra is azt a képzési modellt fogjuk alkalmazni, amit eddig is eredményesen kialakítottunk, és természetesen ami alkalmazkodik a szövetségi versenyezetési modelljéhez is.”

(Győri Audi ETO KC)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13