Csatlakozás

Változások Dunaujvárosban

DKKA

Friss

Változások Dunaujvárosban

Ahogy közeledik az aktuális szezon vége, úgy hozzák nyilvánosságra a következő idényre vonatkozó átigazolási terveiket, tényeiket a csapatok.

Nincs ez másként akadémiánknál sem, mely most szakított az elmúlt évek hagyományaival, s már most, a szezon közben bejelenti azokat a változásokat, amelyek a felnőtt együttes játékoskeretét érintik. Jobbátlövőnk, Kovács Anna távozása már korábban eldőlt, ám az is biztos, hogy a következő szezonban Bulath Anita és Oguntoye Viktória is más egyesületnél folytatja pályafutását, míg Takács Dusmátának utánpótlás edzői állást kínált akadémiánk, a döntés az ő kezében van ennek elfogadásáról.

Az érkezők listáján több ismerős névvel találkozhatunk, ugyanis franciaországi kölcsönszerződésének befejeztével nyáron visszatér együttesünkhöz Csapó Kyra, míg a dunaújvárosi nevelésű, 28 éves, 31-szeres válogatott balszélső Erdősi Ildikó Siófokról költözik vissza a Duna partjára. A beálló posztra szintén egy fiatal, már a válogatottban is bemutatkozó játékos, a 23 éves Sirián Alexa Szederke érkezik, ő a Debrecen csapatának mezét cseréli a Kohászéra.

Akadémiánk ügyvezetője, Szemenyei István is kommentálta a felnőtt keret változásait.

– A távozások mögött nyilvánvalóan különböző és összetett okok játszanak szerepet, de az egész átigazolási időszakkal kapcsolatban kiemelném, hogy nem tudunk és nem is akarunk nálunk tehetősebb klubokkal versenyezni. Bízunk benne, hogy távozó játékosaink a bajnokság végéig kifogástalanul teljesítenek, s utána pedig sok sikert kívánunk nekik további pályafutásukhoz. Több játékosunk, így Cifra Anita, Camila Micijevic is hosszabbított, Csapó Kyra Metzből, Erdősi Ildikó Siófokról tér vissza Dunaújvárosba, s természetesen sok szeretettel várjuk Sirián Szederkét is, aki egy nagyon tehetséges játékos, nem véletlenül mutatkozhatott már be a felnőtt válogatottban is. Monori Orsolya sérülése és Bulath Anita távozása miatt a szakvezetés tárgyal egy belső poszton használható játékossal is, vele közel a megállapodás, ahogy lezárjuk, úgy természetesen erről is értesítjük szurkolóinkat. A közelmúltban több nyilatkozat is megjelent a klubok részéről a fizetésekről a külföldi és a magyar játékosok viszonylatában, mi ezzel kapcsolatban tartjuk azt az álláspontot, hogy nem szeretnénk belemenni egy esetleges bérversenybe, mert a jövőnkre, stabilitásunkra is gondolni kell. Mi továbbra is próbálunk magyar fiatalokat szerephez juttatni, ott kopogtat a felnőtt csapat kapuján Nagy Zsuzsanna, Mihály Petra, Braun Csenge, jelenleg is felnőtt együttest erősíti Vártok Ramóna, Grosch Vivien, Klujber Katrin, Molnár Beatrix és Nick Viktória is, s még több saját nevelésű játékost szeretnénk felhozni a felnőtt kerethez, s ne feledkezzünk meg kölcsönadott játékosainkról, Kemény Dóráról, Moutsogianni Dorkáról sem, akiknek természetesen figyeljük a fejlődését. Az ifjúsági korosztály befejezése és a felnőtt NB I mezőnye között van egy jelentős szakadék, amit mi fiatal játékosaink forgatásával, különböző szintű versenyeztetésével próbálunk áthidalni, hiszen hosszú távra tervezünk velük.

Nemcsak akadémiánk felnőtt csapatának keretében, hanem a szakmai stábban is lesz változás, árulta el ügyvezetőnk.

Horváth Tibor távozik az irodavezetői posztról, az ő feladatkörét szétosztjuk a stáb tagjai között, illetve Imre Vilmos klubmenedzseri pozíciót tölti majd be egyesületünknél. Az ő feladatai között szerepel majd a szakmai munka segítése, tartja majd a kapcsolatot a szövetséggel, a ligával, igyekszik segíteni a tehetséges játékosok felkutatásban is. Az ő kvalitásait ismerjük, ráadásul egy újabb dunaújvárosi kötődésű szakembert hozunk haza, ez is nagyon fontos szempont volt Imre Vilmos tudása, tapasztalata és kapcsolatrendszere mellett.

(Dunaujváros)

Tovább
hirdetés
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek