Csatlakozás

Vb-selejtezőn a juniorok

Friss

Vb-selejtezőn a juniorok

Izlandon Oroszországért. Junior-világbajnoki selejtezőnek nevezett kötelező izlandi kirándulásra utazik ma a junior női kézilabda-válogatott, mivel péntektől sorrendben Ausztriával, Izlanddal és Fehéroroszországgal vív meg a nyári világverseny-szereplés jogáért.

Nem véletlenül sajnálta nyáron ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző, hogy csapata lemaradt a dobogóról a Valenciában rendezett junior Európa-bajnokságon. A harmadik hely ugyanis automatikus részvételt ért volna a július 3-15-én esedékes oroszországi vb-re. Az élet kissé kárpótolta az együttest, hiszen miután az óceániai térségből nem neveztek senkit a vb-re, a felszabaduló egy helyet – éppen a magyar kézilabdások kontinensviadalon elért negyedik helyének köszönhetően – a 3. selejtezőcsoportban tették elérhetővé.

Azaz az eredeti egy helyet két csapat jut tovább a Magyarország, Izland, Ausztria, Fehéroroszország négyesből.
„A világverseny-selejtező mindig érdekes – válaszolja ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző a kérdésünkre, hogy a felszabaduló hely adott-e plusz nyugalmat a felkészüléshez. – Kiegyenlítődtek a különbségek az országok között, ennek mi, akik valamelyest esélyesnek számítunk, persze kevésbé örülünk. Nyilván sokat jelent, hogy egy helyett két csapat jut tovább, a kvóta egyikére mi pályázunk. Az esélyt azonban realizálni kell.”
A társaság ideális felkészülést zárt: a múlt héten már együtt dolgozott, s a tréner elmondása szerint nagyon jó edzőmeccset játszott a Fehérvár felnőtt NB I-es csapatával. A keret – a régóta maródi játékosokat leszámítva – teljes és egészséges (az utolsó napokban a kapus Wéninger Alexa és a szélső Fodor Csenge maradt ki a társulatból, nekik az edző ezúton is köszöni a munkát).
Pénteken Ausztria ellen kezdenek a lányok. Tavaly a két együttes már összecsapott a szomszédban, egyszer egy, egyszer tíz góllal nyertek a magyarok. „Kérdés, most melyik arcukat mutatják ők – és mi.”
Izland erős ellenfél, jó játékerőt képvisel, amit híven tükröz, hogy a közelmúltban Norvégiát is legyőzte, ráadásul hazai pályán szerepelhet. A fehéroroszok magas, remek felépítésű kézilabdázók, senki sem veheti félvállról őket.ezett jut el

JUNIOR-VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
HAFNARFJÖRDUR(IZLAND)
A program
Péntek: Fehéroroszország–Izland (19), Magyarország–Ausztria (21)
Szombat: Izland–Magyarország (15), Fehéroroszország–Ausztria (17)
Vasárnap: Izland–Ausztria (12), Magyarország–Fehéroroszország (14)
A magyar keret
Kapusok: Mistina Kitty, Gercsó Nóra
Balszélsők: Hársfalvi Júlia, Puhalák Szidónia
Balátlövők: Monori Orsolya, Gerháth Fanni
Irányítók: Bouti Fruzsina, Ferenczy Fruzsina, Hornyák Bernadett
Beállósok: Pásztor Noémi, Szabó Laura, Pintér Zsanett
Jobbátlövők: Csala Anita, Hámori Konszuéla
Jobbszélsők: Katona Flóra, Faluvégi Dorottya
Szövetségi edző: ifjabb Kiss Szilárd, edző: Papp György, kapusedző: Bartalos Béla,

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek