Csatlakozás

Világbajnokság 2025, 2027: Magyar érdeklődés

Friss

Világbajnokság 2025, 2027: Magyar érdeklődés

A Magyar Kézilabda Szövetség jelezte érdeklődését a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek a 2025-ös és 2027 férfi világbajnokság és a 2027-es női világbajnokság megrendezése iránt. A tornák helyszíneit 2020 februárjában jelöli ki az IHF, a részletes pályázati határidőt a nemzetközi szövetség később teszi közzé.
– Egyelőre csak az érdeklődésünket jeleztük az IHF-nek, ami nem jelenti azt, hogy valamennyi tornára beadjuk a pályázatot, hiszen nem ismerjük még a részletes pályázati kiírást, sem annak határidejét – emelte ki Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára. – Miután Ausztriával és Svájccal közösen pályázunk a 2024-es női Európa-bajnokság rendezési jogára, amelyről novemberben dönt az európai szövetség, mindez befolyásolhatja a 2025-ös vb-kandidációt is, hiszen a férfi torna csupán egy hónappal követi a női kontinensviadalt, és nyilván ennyi időn belül nem lehet két ekkora versenyt megrendezni.

A rendezési pályázatok iránt érdeklődő országok
2025
Férfi világbajnokság: Horvátország, Norvégia és Dánia közösen, Magyarország, Svájc
Női világbajnokság: Németország és Hollandia közösen

2027
Férfi világbajnokság: Horvátország, Norvégia és Dánia közösen, Magyarország, Németország
Női világbajnokság: Magyarország, Koreai Köztársaság

A 2019-es női világbajnokságra Japánban, a 2021-es a férfi világbajnokságra Egyiptomban, a nőire Spanyolországban kerül sor, a 2023-as férfi torna helyszíne Lengyelország és Svédország közösen, a nőié Dánia, Norvégia és Svédország.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek