Csatlakozás

Zsákban az első pontok

Friss

Zsákban az első pontok

Megszerezte első győzelmét a franciaországi világbajnokságon a magyar válogatott, miután öt gólos sikert aratott Chile ellen a torna 3. Fordulójában.
Férfi világbajnokság, C-csoport, Rouen, 3. forduló:
Magyarország-Chile 34-29 (17-14)
V.: Boualloucha, Khenissi (tunéziaiak).
Magyarország: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin 3, Balogh 1, Bánhidi 4, Bodó 1, Császár 4 (4), Gulyás 2, Harsányi 1, Jamali 7, Juhász 5, Lékai 5, Ligetvári 1, Schuch, Szöllősi Sz., Zubai. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Chile: Arrientos, Garcia, Oliva (kapusok), Baeza 3, Ceballos 2, Donoso, Em. Feuchtmann 2, Er. Feuchtmann 9 (3), H. Feuchtmann, Freijj 3, Kaniu, Lopez, Moll, Reyes, E. Salinas 4, R. Salinas 6. Szövetségi kapitány: Mateo Garralda.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3.

A mienk a Fazekas – Harsányi, Balogh, Császár, Bánhidi, Jamali, Juhász sorral kezdtek, az első gólt Jamali szerezte, majd Juhász talált be kétszer. Hat perc alatt hat magyar gól született. Gyorsan játszott az ellenfél is, és 7-6-ra felzárkózott, de Jamali sorra lőtte az átlövés-gólokat. Három gólnál sokáig nem tudott nagyobb előnyt kovácsolni a magyar válogatott, így a 25. percben időt is kért Xavi Sabaté, miután támadásban többször is pontatlan volt a magyar válogatott. A három gólos előny szünetre sem változott, gyors támadásaikkal a chileiek eredményesek tudtak lenni.

A második félidőben Juhász és Lékai is irányitott, több figyelmetlenség miatt tapadt a mieinkre a dél-amerikai együttes, a mieink támadásban is többet hibáztak. Ligetvári megkapta harmadik két percét, így nem térhetett vissza a pályára. Az 52. percben Xavi Sabaté 29-26-nál időt kért, majd Császár szerzett gólt büntetőből, de Chile is betalált bő három perccel a vége előtt. Jamali egyéni akcióból volt eredményes, majd Bánhidi talált, így végül bedarálta a magyar csapat ellenfelét, és 5 góllal győzött. Folytatás szerdán Szaúd-Arábia ellen.

Xavi Sabaté: – Tudtuk Chiléről, hogy kilenc gyors, technikás játékosa van, őket nagyrészt pihentette edzőjük vasárnap Németország ellen, így ma frissek voltak. A védekezéssel problémáink voltak az alacsony súlypontú ellenféllel szemben, amikor hátul eredményesek voltunk, akkor tudtunk futni és gólokat szerezni, növelni az előnyünket. Amikor ez nem sikerült, akkor gólokat kaptunk. A 34 szerzett gólnak örülök, és természetesen a győzelemnek is. Chile nagyot küzdött, de végig kontroll alatt tartottuk a meccset. Dolgozunk tovább, védekezésben igyekszünk előrelépni.

Lékai Máté: – Chile attraktív, jó kézilabdát játszik, ezt tudtuk előre, de nem sikerült hatvan percen keresztül magas szinten tartanunk a védekezést, pedig az a játékunk alapja, ezt elemeznünk kell. A támadójátékunk rendben volt, a győzelemnek pedig örülök, készülünk, immár Szaúd-Arábia ellen.

Horvátország–Fehéroroszország 31–25 (18–15)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13