Csatlakozás

Edzősors Németh András

Magyarok külföldön

Edzősors Németh András

Szabad vegyérték a piacon

Bizonyára sok magyar klubvezető fantáziáját megmozgatta a hír: Németh András a szezon végén távozik az osztrák Hypo NÖ kispadjáról. Az egyik legeredményesebb magyar kézilabdaedző néhány magyar klub kívánságlistájára is felkerülhet, de valószínűbb a további külföldi munkavállalás.

Németh András neve és munkássága sokáig elválaszthatatlan volt a Ferencvárostól: 1994 és 2007 között hét alkalommal is bajnoki címig vezette a zöld-fehéreket. Később hosszabb ideig volt a Vác vezetőedzője. Először 1998-ban irányította a magyar válogatottat (Zsiga Gyulával közösen), majd 2005-2008 között „szólóban” töltötte be a magyar szövetségi kapitányi tisztséget.

A karizmatikus szakvezető 2007 és 2009 között volt már az osztrák egyeduralkodó csapat trénere, és a korábbi nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes südstadti együttessel 2008-ban Bajnokok Ligája-döntőt játszott. A gárda, amely jelenleg a KEK negyeddöntőjében érdekelt, a mostani és az azt megelőző évadban nem jutott tovább BL-es csoportjából.

A tréner most azért távozik a sógoroktól, mert – hiába kérte a vezetőségtől – nem lát esélyt a keret megerősítésére. Márpedig minden bizonnyal csak így tudnák teljesíteni az elvárt célt, a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé kerülést.

“Március végéig sem tudták volna megmondani, mire számíthatunk. A csapat erős, de nem annyira, hogy a BL-ben minden évben középdöntős legyen. A mostani szezonban csak egy gól döntött…” – jelentette ki Németh, hozzátéve: annyira friss még az elhatározása, hogy jelenleg nem tudja, merre vezet tovább az útja.

Amennyiben Németh András idehaza folytatja pályafutását, több lehetőség is szóba jöhet következő állomáshelyként. Győrben és a Fradinál aligha váltanak trénert. Vác már esélyesebb helyszín lehet, hiszen Németh András sokáig dolgozott teljes erőbedobással a Pest megyei klub sikereiért, közeli (gödi) lakhelye is megkönnyítené a munkavégzést, és nem utolsó szempont az sem, hogy a klub jelenlegi elnöke Németh korábbi kiváló, kedvelt játékosa, Kirsner Erika. A csapat mellett dolgozik technikai vezetőként a fia, ifj. Németh András is. A váci szerepvállalás ellen szól ugyanakkor, hogy Gulyás István kiváló munkát végez a csapatnál.

Bizonyos szempontból elképzelhető az edzőcsere Érden is, ahol Szabó Edina remek együttest hozott össze, ugyanakkor meglehetősen rapszodikus teljesítményt produkál a jó körülmények között készülő gárda (szenzációs, nagy gólkülönbségű győzelmek között például döntetlen Dunaújvárosban, legutóbb pedig vereség Veszprémben). Nem lehetetlen, hogy a vezetők egy új (férfi) edző szerepvállalásában látják a megoldást…

Egy másik változat szerint előfordulhat, hogy a szövetség kéri fel valamilyen munkára Németh Andrást, esetleg a felnőttválogatott melletti ideiglenes szerepvállalásra, ha Karl Erik Böhn visszatérése esetleg elhúzódna.

Mindezek persze csak pletykák, feltételezések, és akkor még nem beszéltünk a további külföldi munkavégzésről. A legfontosabb természetesen az, hogy mit tervez Németh András, aki – korábbi pályaíve a bizonyság rá – gyaníthatóan ott folytatná a munkát, ahol nagyra törő terveket dédelgetnek, megfelelő anyagi háttérrel.

Fotó www.cunder.net

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Magyarok külföldön

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Nemzetközi

A spanyol iskola

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Átigazolási hírek

A Omayer marad

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13