Csatlakozás

Magyar kézilabdázók külföldön

Magyarok külföldön

Magyar kézilabdázók külföldön

Az uniós tagságnak köszönhetően mind többen próbálnak szerencsét külföldön, elsősorban a fiatalok – legyen szó tanulásról, munkavégzésről, vagy sportolásról, akár kombinálva is ezeket. A magyar kézilabda erejét, elismertségét jelzi, hogy sok játékosunk szerepel különböző európai bajnokságokban, az élvonalban. Lékai Mátéról (RK Celje), Krivokapics Miloradról (Cimos Koper), Ilyés Ferencről (Wisla Plock) vagy Temes Bernadettről (Hypo NÖ) gyakrabban érkeznek hírek, az alacsonyabb osztályokban szereplőkről ezzel szemben – érthetően – ritkán értesülünk, pedig sokan vannak.

A bajorországi DJK Waldbüttelbrunn gárdája alighanem csúcstartó a magyarok számát illetően: a Bayernligában vitézkedő klubban öt (!) magyar játékos (Kotrics Gergely, Oszlár Péter, Sutka Norbert, Szentgyörgyi József, Varga Mátyás) mellett az edző, Kovács Károly is honfitársunk (lásd a csapat honlapját: http://www.djk-waldbuettelbrunn.de/mannschaften/maenner/erste.html)!

Ennél a csapatnál, bizony gyakran hallatszik magyar szó a mérkőzéseken (időnként a taktikai repertoár részét képezi néhány olyan utasítás, amit az ellenfelek nem értenek). Az már csak hab a tortán, hogy az együttes (egyik?) csatakiáltása – legalábbis amit mi a mérkőzésükön hallottunk – is magyar nyelven harsan fel, csupán azért nem írjuk ide, mert bizony nem tűr nyomdafestéket, akarjuk mondani képernyőt…

A Waldbüttelbrunn gárdájának, és minden idegenben kézilabdázó nemzettársainknak csak azt tudjuk üzenni: Hajrá, magyarok!

Honlapunk örömmel ad hírt minden külföldön kézilabdázó magyarról. Kérjük, írják meg nekünk hol, melyik országban, melyik csapatban játszanak! Szívesen fogadunk különböző személyes hangvételű, akár képekkel, videókkal illusztrált beszámolókat is arról, milyen idegen földön kézilabdázni akár profiként, akár tanulás, munka mellett.

Leveleiket a szerk@kezilabda-live.hu címre várjuk.

Fotó www.telesport.hu

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Magyarok külföldön

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.17. szombat

Szerző 2018-02-17

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13