Csatlakozás

Fantasztikus! Döntetlen a Vardar otthonában!

Nemzetközi

Fantasztikus! Döntetlen a Vardar otthonában!

Őrületes meccsen, elképesztő fordulatok után döntetlent játszottunk a Vardar Szkopje otthonában!

Szkopje, 4000 néző. V: Alpaidze, Berjozkina (oroszok)

VARDAR: Szuszlina – Radicsevics 4, Lacrabere 6 (1), Hmirova 2, Althaus 1, Penezic 8 (1), Herrem 4.
Csere: Leynaud (kapus), Pessoa (kapus), Mavsar, Damnjanovics 1, Lazovic 1, Iljina, Covic, Risztovszka.
Edző: Indira Kasztratovics

FERENCVÁROS: Szikora – Schatzl, Pena 6 (1), Szucsánszki 7 (1), Snelder 2, Kovacsics 7, Lukács 3.
Csere: Bíró (kapus), Szarka, Szekeres, Monori 1, Faluvégi, Hornyák D. 1.
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–2. 4. p.: 2–3. 5. p.: 4–3. 12. p.: 8–7. 18. p.: 10–8. 21. p.: 11–11. 27. p.: 14–12. 31. p.: 18–14. 37. p.: 19–18. 41. p.: 20–20. 47. p.: 23–21. 55. p.: 24–25. 58. p.: 26–27
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2

Dávid Góliát ellen… De ha Kovacsics Anikó úgy játszik ismét, mint tette azt szinte napra pontosan egy éve (irányítónk még a Győr játékosaként hat góllal járult hozzá a Vardar 27-22-es idegenbeli legyőzéséhez), és még legalább két-három csapattárs felnő mellé, akkor… Gondoltuk ezt a mérkőzés előtt, és bár eddig ismeretlen volt a látnoki képességünk, valóra vált az “akkor”.
Vagyis Kovacsics Anikó, Misi, talán még jobban játszott mint anno győriként, az pedig már tárgyilagos, hogy ezúttal nem hat, hanem nyolc gólt dobott. Az sem elmélet csak, hogy megvolt a kért két-három hozzá felnövő klasszis teljesítmény: elsősorban Szucsánszki és Pena hét, illetve hat gólja említésre méltó, de ki kell emelni Danick Snelder emberfeletti munkáját (beállóként negyvenöt percig csere nélkül játszott, heteseket, kiállításokat harcolt ki, tökéletesen segítette a három irányítót), Lukács Viktória hiba nélküli lövő statisztikáját, Hornyák Dóra bravúros hármas védővé avanzsálását, Bíró Blanka káprázatos védéseit, és azt, hogy csapatként mindenki hozzátette a magáét.
Még Marija Jovanovic is, aki csupán négy napja csatlakozott a kerethez, és akiről a meccs előtt azt kérdezték, ismeri-e már a társakat? Nos, ha még pályára nem is lépett, az oldalvonal mellől űzte, hajtotta a többieket, és úgy örült a döntetlennek, mintha tíz gólt tett volna a közösbe.
Szóval azt láthattuk, amiért ezt a csapatot annyian imádják, amiért megéri útra kelni a világ végére is.
“Ha a csajok valóban utolsó leheletükig harcolnak, minket még az eredmény sem érdekel…” – mondta még a meccs előtt az egyik szurkoló, aki a helyszínen buzdította a csapatot. Így pedig, hogy nem csak küzdést, akarást, hanem kézilabdát, jó és eredményes kézilabdát is láthatott, alighanem minden szempontból elégedetten indult haza.

S, hogy mi történt egészen pontosan a mérkőzésen? A főbb pontokat meghagytuk a meccs közben íródott élő közvetítésből, így akár újra végig izgulhatják az eseményeket.

Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek