Csatlakozás

Győzelem Montenegró ellen

Nemzetközi

Győzelem Montenegró ellen

Női válogatott felkészülési mérkőzés:
MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ 29-25 (15-14)
Győr, 400 néző.V: Jurinovic, Mrvica (horvátok).
MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss É. (kapusok), Elghaoui, Háfra 6, Hornyák 3 (1), Kazai 6, Kisfaludy 1, Kiss N., Kovács 3, Kovacsics 1, Lukács, Mészáros, Orbán 3, Pálos-Bognár, Schatzl 1, Tóth 5 (1). Edző: Kim Rasmussen.
MONTENEGRÓ: Rajcsics, Nenezics (kapusok), Brnovics 1, A. Bulatovics, K. Bulatovics 5, Despotovics, Grbics, Jaukovics 3, Klikovac, Mehmedovic 4, Pavicsevics, Premovics 1, Radicsevics 5 (1), Raicsevics 5 (4), Ramusovics, Ujkics 1. Edző: Per Johansson.
Kiállítások: 2, ill. 2.Hétméteresek: 3/2, ill. 8/5.

A mérkőzés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség Lukács Viktóriát 25., a csapatkapitány Kovacsics Anikót pedig 100. válogatottsága alkalmából köszöntötte.

Radicsevics szerezte a találkozó első két gólját, 4-1-es vendégvezetést követően Schatzlt Kazai váltotta a balszélen, Kim Rasmussen pedig időt kért, hiszen támadásban sok volt a hiba, de 2-7-es állást követően zsinórban három góllal felzárkózott a magyar együttes az első negyedóra végére. Szoros maradt az állás, majd egy 8-3-as sorozattal, Bíró remeklésével, a végén Tóth két találatával egyenlített a magyar válogatott. Lendületben maradt a csapat, és Háfra dudaszó pillanatában szerzett góljával a mieink térhettek előnnyel pihenőre.

Óriási iramban kezdték meg a 2. félidőt a csapatok, felváltva estek a gólok, a 40. perc után többnyire a vendégcsapat vezetett, miközben Kim Rasmussen valamennyi játékosnak lehetőséget adott. 21-22-t követően hosszú percekig nem esett gól, majd Tóth törte meg a gólcsendet, Kovács szép egyéni akciójával pedig ismét vezettünk, majd az 53. percben 26-23-as állásnál a délszlávok svéd edzője kért időt. Kovács Anna góljával négy perccel a vége előtt négy gólosra nőtt a magyar előny, Lukács kiállítását követően Bulatovics büntetőjét Bíró védte. Kim Rasmussen időt kért 28-24-nél, az utolsó percben pedig okosan kijátszotta az időt a magyar csapat, végül négy gólos győzelmet aratott. A két csapat szombaton 15:30-tól ismét megmérkőzik egymással.
Kim Rasmussen: – Ennek a hétnek, és a mai napnak az volt a kérdése, hogy tudunk-e ugyanolyan szinten játszani, mint tavasszal, főként a hollandok ellen, elég gyorsak vagyunk-e, harapunk-e. Szerencsére az bizonyosodott be, hogy a komoly fizikai erővel rendelkező montenegróiakat a gyorsaságunk révén fölülmúltuk. Sokat dolgoztunk a héten, és azt láttam, hogy vannak még hiányosságok, védekezésben sokszor hagytuk viszonylag közelről lőni Bulatovicsot és Jaukovicsot, de Bíró remekül szállt be, és ami nagyon pozitív, és ez is a sebességünknek köszönhető, hogy szélről rengeteg lehetőségünk volt, többen ezen a poszton, például az újonc Kazai Anita ezt remekül használták ki. Számos kérdésre választ kaptam, szombaton még több játékosnak szeretnék sok lehetőséget adni, de azt tudom, hogy Montenegró revansra vágyik, és nem fog feltett kézzel játszani, hanem ismét felveszi a kesztyűt és győzni akar majd.

Kazai Anita: – Fantasztikus volt bemutatkozni a válogatottban, különösen így, nagyszerű labdákat kaptam a társaktól, és sikerült jól koncentrálnom, nagyon örülök a győzelemnek.
(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek