Csatlakozás

Leány U17 EB. Macedónia, Szkopje

Nemzetközi

Leány U17 EB. Macedónia, Szkopje

Bronzérmes a magyar válogatott!

Bár az első félidő jelentős hányadában hátrányban játszott a magyar leányválogatott, a második játékrészben fordított, és rendkívül küzdelmes, kemény mérkőzésen 34-31-re nyert Románia ellen a szkopjei U17-es Európa-bajnokságon, így megszerezte az áhított bronzérmet.

Leány U17-es Európa-bajnokság, Macedónia, Szkopje.
Bronzmérkőzés
MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA 34-31 (17-19)
Jane Sandanszki Sportcsarnok, játékvezetők: Krkacsev, Kolevszki.
MAGYARORSZÁG: Abuczki, Dányi, Hlogyik, Suba (kapusok), Fodor 8, Giricz, Háfra 3, Hornyák 9, Hudák, Klujber 1, Kuczora, Kuti 1, Lakatos 11, Pacsirta, Pásztor 1, Szabó. Szövetségi edző: Hajdu János.
ROMÁNIA: Hosu, Nagy (kapusok), Badea 1, Banciu 1, Bodo, Bucur 7, Cretu, Dinut 1, Lacatus 2, Munteanu 4, Petrus 1, Popescu 2, Serban, Tecar, Tirca 10, Verde 2. Szövetségi edző: Mariana Tirca.
Kiállítások: 14/10, ill 5/5.
Hétméteresek: 16 perc, ill. 18 perc.
Kizárás: Popescu (22.)

Ki nyer a két legboldogtalanabb vesztes közül? – ez volt a kérdés a szkopjei leány U17-es kézilabda Európa-bajnokság bronzmérkőzését megelőzően. Magyarország Oroszországtól (33-24), Románia pedig Dániától (31-23) szenvedett sima vereséget az elődöntőben, így elúszott a finálé, s a két szomszédvár az utolsó esélyt próbálta megragadni az éremszerzésre.

A legfontosabb összecsapásra kissé változott a csapat összeállítása. Hajdu János szövetségi edző még szombaton cserélt: az eddig kevesebbet szereplő balszélső, Sallai Nikolett helyére Dányi Bernadett kapus érkezett otthonról. Ekkor még remélte a stáb, hogy a szintén kapus, de sérült Suba Sára bokája rendbe jön, ám nem gyógyult meg vasárnapra, így ő is csak a lelátóról szurkolhatott a társaknak.

Még az oroszok elleni vereséget követően a válogatott egyik legjobbja, Háfra Noémi arról beszélt, hogy inkább Romániával mérkőzne meg a bronzmeccsen, mondván, valamivel gyengébb, mint végül fináléba jutó Dánia. A rivális egyébként – a mieinkhez hasonlóan – csak a döntősöktől kapott ki, de míg az oroszoktól úgy szenvedett vereséget a csoportban, hogy az ellenfél kiengedett a végén, Hajdu tanítványai sokáig vezettek a dánok ellen.

Az első percektől világossá vált, nincs könnyű vagy könnyebb vetélytárs. A románok láthatóan nagyon felszívták magukat, minden mozdulatukon a tűz és elszántság érződött. A magyarokén is, így aztán a nagy akarásnak törvényszerűen kissé nyögés lett a vége. Fodor Csenge szép megmozdulásokkal rukkolt elő, s Lakatos Rita is hatékonyan tört be, ráadásul rendre gólra váltotta a büntetőket. Összességében mégsem a sportág szépségeit villantotta fel az találkozó: foggal-körömmel küzdött a két oldal, több kiállítás és számtalan hetes jelezte ezt.

Felváltva vezetettek a felek, 13-13-as állásnál azonban végleg a nézőtérre száműzték Aura Teodora Popescut, aki a második világversenyén szereplő, így törvényszerűen ereje határán teljesítő Pásztor Noéminek sózott oda a falban. A lehetőség azonban mintha a mieinket zavarta volna meg, sorozatban három gólt kaptak. Noha Lakatos, Hornyák Bernadett és Kuti Bettina kozmetikázott, a románok vonulhattak előnnyel a pihenőre (19-17).

A második félidőre Dányi állt a kapuba, s védéseivel nemcsak a labdákat, az addig magabiztos románokat is megfogta, akik percekig képtelenek voltak gólt szerezni. A 42. minutumban ismét egyenlő lett az állás (22-22), Mariana Tirca időkérése pedig keveset segített a vetélytárson, hiszen Fodor és Lakatos vezetésével meglépett a magyar együttes (28-25). A kispad egy emberként ugrott talpra minden találat után, s úgy tetszett, meg lehet törni az ellenfelet. Ha ez nem is sikerült, állandósult a magyar vezetés, így kemény küzdelemben, 34-31-es sikerrel megszerezte a bronzérmet!

Hajdu János szövetségi edző: – Megérdemelte nagyon a csapat a bronzérmet. Ma sem játszottunk igazán jól, inkább szívből és lelkesedésből, mint okosan kézilabdáztunk. A védekezésünk nem volt az igazi, de nagyon jó döntés volt a kapusedzőtől, hogy hívjuk ki Dányi Bernadettet. Lakatos Rita nagyszerűen teljesített, de persze fantasztikus, amit elért a társaság, büszke vagyok a lányokra, és köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a sikerhez.

Leány U17-es Európa-bajnokság, Macedónia, Szkopje.
Program: 
Döntő: Dánia-Oroszország 25-24

Eredmények 
5. helyért: Szlovénia-Horvátország 24-22
7. helyért: Franciaország-Svédország 30-25
9. helyért: Spanyolország-Németország 29-30
11. helyért: Hollandia-Norvégia 29-39
13. Helyért: Portugália-Szlovákia 27-24
15. helyért: Csehország-Macedónia 36-22

Végeredmény: 1. Dánia, 2. Oroszország,3. Magyarország, 4. Románia, 5. Szlovénia, 6. Horvátország, 7. Franciaország, 8. Svédország, 9. Németország, 10. Spanyolország, 11. Norvégia, 12. Hollandia, 13. Portugália, 14. Szlovákia, 15. Csehország, 16. Macedónia. (MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek