Csatlakozás

Megizzasztottuk a franciákat

Marosi Laszlo

Nemzetközi

Megizzasztottuk a franciákat

Az EHF-kupa 3. körének első mérkőzésén legyőztük a favoritnak kikiáltott Chambéry-t. Marosi Lászlóval, a tatabányai klub szakmai elnökével a 25-24-re végződött első találkozóról és a további esélyekről beszélgettünk.

– A legfontosabb, hogy nyílt maradt, nem dőlt el végleg a továbbjutás – mondta a sportvezető. –. Ez önmagában is komoly fegyvertény. Jól játszottunk, és ami korábban akadozott, most a támadásaink is hatékonyabak voltak.
A népszerű Zümi azt is elmondta, hogy nagyjából azt kaptuk a franciáktól, amit előzetesen vártunk.
– Ez egy taktikailag érett, egyénileg pedig képzett játékosokból álló gárda – emelte ki Marosi László. – Amikor megszerezték a labdát, villámgyorsan helyzetbe kerültek a szélsőik. De azt jó volt látni, hogy kapusaink jól teljesítettek és a védekezésünk is működött.
Hogy ez az egygólos előny mire lehet elegendő, erről így vélekedett a klubelnök.
– A sorsolást követően is azt mondtam, e párharcnak nem mi vagyunk az esélyesei. Ez a helyzet győzelmünk után sem változott. Elég gond „önmagában” a Chambéry,és a dolgunkat tovább nehezíti, hogy a második meccset náluk játsszuk. Néhányszor már bizonyítottuk vendégként is, hogy tudunk küzdeni, harcolni, és mindenkinek lehet rossz napja, és ha mi egy jót fogunk ki, nagy küzdelemre késztethetjük a franciákat is. Ha sikerül a továbbjutás, akkor ismét Győrben rendezzük a csoportmeccseket. Maradjunk annyiban, nagyon jó lenne, ha jövő februárba oda kellene utaznunk…

(Tatabánya)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek