Csatlakozás

Megvan a második győzelem

Nemzetközi

Megvan a második győzelem

Második győzelmét is megszerezte a magyar válogatott a pozsonyi ifjúsági világbajnokságon, miután a B-csoport második fordulójában 30-21-re nyert Spanyolország ellen. Pénteken Kongó ellen következik a folytatás.
A magyar lányok gyakorlatilag nem tudnak hibázni az edzésen: ha valaki gólt szerez azért, ha a kapus védi a lövést, azért jár a taps vagy a gratuláció. A csütörtök délelőtti tréningen mindenkinek jutott elismerés: Háfra Noémi alig szép bombákat eresztett el, Tóvízi Petra a védekezésben mutatott be remek blokkokat, a Dányi Bernadett, Hlogyik Petra és Suba Sára kapustriót pedig a labdákat fogta.

Egymás szavakban és tettekben való segítésére a pozsonyi ifjúsági kézilabda-világbajnokság második csoportmeccsén is szükség volt, hiszen – ahogyan Hajdu János szövetségi edző fogalmazott – a spanyolok személyében színes együttes várt a Kína ellen gálázó (44-17) társulatra.

A csapat mindenesetre felszabadultan készült a nehéz feladatra, az edzésről hazafele menet teli torokból énekelték a ma divatos zenék és a népdalok sajátos elegyét, és a meccsre utazva sem érződött rajtuk görcsösség.

Aztán mégis döcögősen indult a második csoportmeccs. A spanyolok Hajdu által dicsért védekezése jól működött, s elöl sem voltak ügyetlenek, így a 3. percben 2-0-ra vezettek. Hornyák Bernadett előbb büntetőből, majd akcióból talált be, s ekkor még nem sejtettük, a legutóbbi szezonig a NEKA-t erősítő játékos egymaga több gólt szerez, mint az ellenfél.

Az első találkozón bokasérülése miatt még jegelt Fodor Csenge gólja a 4-3-as vezetést jelentette a 9. percben, s többé nem is kerültek előnybe a spanyolok. Hornyák félelmetes hatékonysággal kézilabdázott: nem hibázott hetest, élményszámba menő gólokat lőtt középről, s 22. minutumban olyan indítást adott Klujber Katrinnak, hogy arra bármelyik felnőtt büszke lehetne. A balkezes Klujber is élt a lehetőségekkel, Hornyák pedig harminc perc alatt tizenegy gólig jutott. Nem jött jól, hogy Háfra a játékrész derekán a második büntetését kapta, hiszen védekezésben a kispadra kényszerült. A 20. perctől azonban így is fokozatosan ellépett a magyar együttes, amely a félidőben 17-9-re vezetett.

A magyar szurkolótábor a bemutatás pillanatától kezdve hazai pályát és fantasztikus hangulatot varázsolt a pozsonyi Aegon Arénába, a s fordulás után is győztes hangpárbajt vívott a spanyol drukkerhaddal. A második félidőben sem veszített lendületéből a fehérmezes alakulat, így második győzelmét is megszerezte: Dányi a játékidő lejárta után büntetőt hárított, ezzel alakult ki a 30-21-es végeredmény.

Ami a csoport további meccsit illeti, a magyarok mérkőzése előtt rendezték meg a Kína–Brazília összecsapást. A távol-keletiek sokkal szebb arcukat mutatták, mint a mieink ellen (erre jegyezte meg Bartalos Béla kapusedző, mindenki annyit játszik, amennyit engednek neki). Dobhártyaszaggató sikításokkal és szívós játékkal is megnehezítették a végül 29-21-re nyerő brazilok életét. Este Svédország-Kongó összecsapással zárult a forduló a B-csoportban.

A magyar válogatott pedig péntek délután kettőtől éppen Kongó ellen lép pályára.

„Azt kaptuk, amit vártunk – kezdte értékelését Hajdu János szövetségi edző. – Sikerült viszonylag jól megoldani feladatunkat. Arról beszéltünk, hogyha húsz gól körül kapunk, akkor simán nyerhetünk. Hornyák Bernadett jó kézilabdázó, megérdemelte a legjobb játékosnak járó címet, de ez csapatmunka volt, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez.”

Leány U18-as világbajnokság, július 19-31, Szlovákia,Pozsony.

2. forduló, B-csoport

SPANYOLORSZÁG-MAGYARORSZÁG 21-30 (9-17)
V: Antic, Jakovljevic (szerbek).
SPANYOLORSZÁG: Perez, Martinez Gough (kapusok), Cesareo Romero 6, Cuadrado Sanchez 5, Erauskin Martinez, Fernandez Agusti 1 (1), Gonzalez Sanchez 2, Marques Casasayes 1 (1), Mbengue Rodriguez 3, Oliveira, Palomo Pineda 1, Polonio Rincon, Prelchi Gallego, Rojas Asensio 2, Saez Gonzalez, Vegue Pena. Edző: Jenaro Felix Baz.

MAGYARORSZÁG: Dányi, Hlogyik, Suba (kapusok), Fodor 5, Háfra, Hornyák 14 (7), Hudák 1, Klujber 4, Kuti, Lakatos 2, Márton, Pál 1, Pankotai 1, Pásztor 2, Szabó, Tóvizi. Edző: Hajdu János
Kiállítások: 12, ill. 10 perc.Hétméteresek: 7/3, ill. 9/8.

Kína-Brazília 21-29 (13-16),Kongó-Svédország 21-33 (11-18)

A-csoport: Németország-Horvátország 21-23 (11-8),Angola-Oroszország 25-32 (14-15),Chile-Japán 19-39 (11-18).

C-csoport:D-Korea-Paraguay 39-22(20-10),Románia-Kazahsztán 35-17(19-8), Norvégia-Franciaország 31-22(15-11).

D-csoport:Szlovénia-Egyiptom 31-32(18-16),Szlovákia-Üzbegisztán 43-16(22-7),Dánia-Argentina 31-15(16-7).

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

FTC: váltás a jobb átlövő poszton

Szerző 2018-03-07

Átigazolási hírek

Mariama Signaté jövőre is Érden

Szerző 2018-03-07