Csatlakozás

Papírforma-győzelem Olaszországban

Papírforma-győzelem Olaszországban

Nemzetközi

Papírforma-győzelem Olaszországban

Második Európa-bajnoki selejtezőjét is megnyerte a magyar férfi válogatott, miután nyolc találattal győzte le Olaszországot Padovában.
Férfi Eb-selejtező, 7. csoport, 2. forduló:
OLASZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 22-30 (10-15)
Padova, 2000 néző V: Harabagiu, Stanescu (románok)
OLASZORSZÁG: Argentin, Bronzo, Bulzamini 2, Dapiran 2, Ebner, Iballi 1 (1), Maione 1, Moretti 1, Parisini 5, Radovcic, Sampaolo, Savini, Skatar 2, Sonnerer 1, Turkovic 6 (2), Volpi 1. Edző: Trillini Riccardo.
MAGYARORSZÁG: Ancsin 3, Balogh 6 (4), Bánhidi 5, Bartók, Bodó 2, Bóka 3, Faluvégi, Hornyák 6, Ilyés, Juhász 2, Lékai 1, Ligetvári, Mikler, Schuch, Sipos 2, Székely. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 4, ill. 4.
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4.

Szlovákia-Oroszország 21-22 (12-10)

Csoknyai István szövetségi kapitány bemutatkozásán magabiztos, nyolc gólos győzelmet aratott a magyar együttes Szlovákia ellen szerdán, szombaton pedig a papírforma szerint, a csoport leggyengébb ellenfele, Olaszország következett a második fordulóban.

Bánhidi góljával kezdődött a találkozó, aki az 5. percben már három gólos volt, ám az olaszok sem voltak restek, hiszen rendre egyenlíteni tudtak, az első negyed után meglepetésre 7-7 volt az állás. Balogh hétméteresével újra két találattal vezettek a mieink, Juhász góljával pedig a mérkőzésen először lett három gólos különbség a javunkra. Az első felvonás utolsó perceiben Balogh még két hetest érvényesített, így öt találatos magyar előnnyel mentek a szünetre a csapatok (10-15).

A folytatásban miután az olaszok az első nyolc percet 5-2 arányban nyerték, Csoknyai István időt kért, aminek meg is lett az eredménye, három magyar gól született zsinórban, így újra visszaállt az öt gólos különbség. Az utolsó öt percben sorra lőtte a gólokat a magyar együttes és Székely védéseinek köszönhetően az olaszoknak esélyük sem volt a felzárkózásra. A vége nyolc gólos magyar győzelem lett, így négy ponttal a csoport élén állunk. Áprilisban Oroszország ellen folytatja a magyar válogatott.

Csoknyai István szövetségi kapitány: – Bár a számszerű eredmény ugyanaz lett, mint szerdán, de sajnos azt a játékot nem tudtuk megismételni, amit Szlovákia ellen. Főként támadásban jóval többet hibáztunk, sok kontragólt kaptunk, így mind az első-, mind a második félidőben felzáróztak az olaszok, bár végül a győzelmünket nem fenyegette veszély. A tervünk erre a hétre a négy pont megszerzése volt, ez sikerült, ennek természetesen örülünk.
(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek