Csatlakozás

U17-es Eb: bronzéremért játszhat a csapat

Nemzetközi

U17-es Eb: bronzéremért játszhat a csapat

Bár jól kezdett a magyar leányválogatott a szkopjei U17-es Európa-bajnokság elődöntőjében Oroszország ellen, a viadal egyetlen hibátlan csapata nem rontotta el imponáló mérlegét, és 33-24-re legyőzte Hajdu János együttesét. A csapat vasárnap 15 órától Dánia vagy Románia ellen lép pályára a bronzmeccsen.
Leány U17-es Európa-bajnokság, Macedónia, Szkopje.
Elődöntő
OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 33-24 (17-11)
Jane Sandanszki Sportcsarnok, jv: Jerlecki, Labun (lengyelek).
OROSZORSZÁG: Duvakina, Glukova (kapusok), Alirzajeva 1, Dudina 5, Ignatovics, Ivanova 1, Kolodjaznyaja, Kremnyeva, Kudrijacseva 4, Szabirova 8, Saposnyikova 2, Seveleva, Szinyicina 2, Szkorobogacsenko 8, Tazsenova 1, Zelenkova 1. Szövetségi edző: Vjacseszlav Kirilenko.
MAGYARORSZÁG: Abuczki, Hlogyik, Suba (kapusok), Fodor 4, Giricz, Háfra 10, Hornyák 2, Hudák, Klujber 1, Kuczora, Kuti, Lakatos 1, Pacsirta 1, Pásztor 3, Sallai, Szabó 2. Szövetségi edző: Hajdu János.
Kiállítások: 10, ill. 8. perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

Az utolsó két mérkőzésre a magyar leány kézilabda-válogatott maga mögött hagyta a kedves és fontos győzelmek helyszínéül szolgáló Borisz Trajkovszki Sportcsarnokot, és a Vardar Skopje nagyszerű otthonába, a Jane Sandanszki arénába költözött az U17-es Európa-bajnokságon. Mégsem biztos, hogy Suba Sára jó szívvel gondol majd a remek létesítményre. Történt ugyanis, hogy a csütörtöki edzésen rálépett a labdára, és kiment a bokája. Bár a meccs napján alig bírt lábra állni, jobban lett, így van remény arra, hogy vasárnap, az utolsó meccsen védjen.

Igazán nem vádolhatjuk azzal a házigazda macedónokat, hogy a kontinensbajnokság lázában égnek: a legfontosabb mérkőzésekre is alig érkezett hazai néző, csupán az érdekelt csapatok lelkes hívei teremtettek hangulatot. Az összképet nem sokkal javítja, hogy csütörtöki tréningre bekukkantó világklasszis kapus, Sterbik Árpád családjával látogatott el az összecsapásra.

Minden biztatás elkélt a magyar együttesnek, hiszen a fináléba kerülésért a tornán egyedüli száz százalékos csapat, az orosz várt rá. Az ellenfél egyébként nem lopta magát Hajdu Jánosék szívébe: az edzésen egymást váltotta a két csapat, s a rivális stábjának egyik tagja meglehetősen undok módon küldte arrébb az gyakorlásuk utolsó három percére érkező magyarokat. Nem mintha bárki akkor akarta volna felderíteni a taktikájukat, a szövetségi edző addigra már megnézett néhány róluk készült videót.

Már csak ezért sem érhetett senkit meglepetésként a tény, hogy az orosz csapat kiváló. Noha két Háfra Noémi és egy Hornyák Bernadett góllal 3-0-ra vezetett a társaság, az ellenfél a 8. percben 5-4-re fordított. A magyar alakulat nehezen birkózott meg az „orosz medve” ölelésével, a kemény és jól védekező falat csak ritkán tudta megbontani. Ebben Hajdu időkérése és a két beállós játék sem segített. A félidő derekán öt góllal is meglépett a rivális (7-12), s Pásztor Noémiék jobbára az eredmény után futottak. Antonina Szkorobogacsenkóval akkor sem tudtak mit kezdeni a lányok, ha külön kiléptek rá. A harminc perc alatt hét találatig jutó játékos vezetésével 17-11-es orosz vezetéssel vonultak pihenőre a felek, érhető, hogy a fehérmezesek meglehetősen lehangoltan hagyták ott a pályát.

A folytatásban sem volt sok okuk az örömre a magyaroknak, hiszen a 38. percben tízgólos előnyre tett szert az ellenfél, s nem sikerült faragni a hátrányon. Egészen az utolsó negyedóra kezdetéig. Ekkor Hajdu előrébb küldte a két szélsőt, Fodor Csengét és Klujber Katrint, és 4-2-es védekezésre állt át a csapat. Ettől az oroszok némileg megzavarodtak, és néhányszor eladták a labdát. Többször is hat találatra zárkóztak Szabó Kittiék, de az összeszedett hátrány túl soknak bizonyult ahhoz, hogy szorossá váljon a mérkőzés.

A 33-24-es vereség azt jelenti, hogy a magyar válogatott vasárnap 15 órától a Dánia-Románia meccs vesztesével találkozik a bronzmeccsen.

Hajdu János szövetségi edző: – Nagyon jó és erős csapat az orosz, úgy gondolom, hogy szinte a játék minden elemében felülmúlt ma minket. A lelkesedésünkön nem múlott, de talán az egész Európa-bajnokságon most játszottunk a leggyengébben. Nem jelent semmit, hogy jól kezdtünk, a végeredmény számít, ami jól mutatja, hogy az erősebb együttes nyert. (MKSZ)

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek