Csatlakozás

U17-es Eb: elődöntős a leányválogatott!

Nemzetközi

U17-es Eb: elődöntős a leányválogatott!

Végig kiélezett, rendkívül izgalmas mérkőzésen 32-29-re nyert Horvátország ellen a magyar leányválogatott a szkopjei U17-es Európa-bajnokságon, így megvalósította a célját, és elődöntőbe jutott. A fináléba kerülésért pénteken 18 órától Oroszország vár a társulatra.

Leány U17-es Európa-bajnokság, Macedónia, Szkopje.
2. középdöntő-csoport
MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 32-29 (16-17)
Borisz Trajkovszki Sportcsarnok, jt.: Krkacsev, Kolevszki (macedónok).
MAGYARORSZÁG: Abuczki, Hlogyik, Suba (kapusok), Fodor 2, Giricz, Háfra 9, Hornyák 9, Hudák, Klujber 5, Kuczora, Kuti, Lakatos 4, Pacsirta, Pásztor 3, Sallai, Szabó. Szövetségi edző: Hajdu János.
HORVÁTORSZÁG: Besen, Stevanovic, Ecimovic (kapusok), Dobric 2, Franusic, Horvat 1, Japundza 14, Jurlin, Kalcic 2, Kapetanovic 3, Karlovcan 1, Mikolic 2, Mrden 2, Papac, Pletikosic 2, Runje. Szövetség edző: Ivan Jerkovic.
Kiállítások: 8, ill 10 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill 13/11.

Noha néhány játékos szülei a viadal kezdete óta hűségesen szurkolnak az U17-es leány kézilabda Európa-bajnokságon, Szkopjéban, nemrég új drukkerekkel bővült a magyar tábor. A csapat szállásául szolgáló hotelben ugyanis a pincérek többsége azzal engedte útjára a társaságot, hogy nekik szurkolnak a horvátok ellen.

Rá is fért a biztatás Hajdu János együttesére, hiszen a középdöntő utolsó meccsén csakis a győzelem ért négy közé jutást, márpedig a játékosok és a stáb tagjai is többször elmondták, legalább elődöntős szereplésért utaztak a macedón fővárosba. A társulat már négy kemény mérkőzést vívott az elmúlt héten, de a legfontosabb összecsapás szerda délután várt rá.

Azok ellen a horvátok ellen, akik hibátlanul zártak a csoportkörben, előző este pedig kevéssel a lefújás előtt még döntetlenre álltak a kontinensviadal egyik favoritjának tartott Dánia ellen. Az északiak azonban, ha sokat hibázva is, de győztek, éppen annyira, mint a magyarok elleni Eb-nyitányon (33-30). Remélhettük hát, hogy a két órával kevesebbet pihenő, magát kihajtó horvát válogatott verhető ellenfélnek bizonyul.

A délelőtti átmozgató edzésen elsősorban a kapusokat dolgoztatta meg a stáb, mert kíváncsiak voltak, hogy ki hárítja a legjobban a lefele irányuló lövéseket, hiszen a rivális több kézilabdázója is szívesen operál ezzel a megoldással. A franciák ellen remekül teljesítő Abuczki Fruzsina lett a befutó, aki stílszerűen védéssel kezdte a mérkőzést.

A következő percek azonban egyik oldalon sem a hálóőrökről szóltak, hiszen felváltva potyogtak a gólok. Hornyák Bernadett és Háfra egyaránt jól lőtte át a falat, Lakatos Rita remek testcsellel rebbentette szét azt, míg a jobbszélen Klujber Katrin a túloldali poszttárstól, Fodor Csengétől kapott pazar labdával élt tiszta helyzetben (6-4). Az Abuczki helyére érkező Hlogyik Petra hetest hárított, s három góllal megléptek a magyarok, így a játékkal maximálisan együtt élő horvát tréner, Ivan Jerkovic már a 14. percben időkérésre kényszerült. Az ellenfél felzárkózását látva hasonlót tett Hajdu is, a 20. minutumban. A nagy tétnek megfelelően magas hőfokú meccset vívtak a felek, sokszor büntetőbe torkolltak a támadások. A rivális előbb a csekéllyel a félidei szünet előtt egyenlített, majd az utolsó percben – a meccsen először – átvette a vezetést (16-17).

A pihenő alatt Hajdu remek utasításokat adhatott a lányoknak, ugyanis remekül kezdték a második játékrészt, három, gyors egymásutánban lőtt góllal fordítottak. A játék képe összességében nem változott, a magyar együttes nem tudott jelentősen ellépni a szintén az elődöntőért küzdő horváttól. Csakhogy a harmadik magyar kapus, Suba Sára védésekkel adott erőt a csapatnak, az ellenfél pedig folyamatosan futott az eredmény után. A rendkívül izgalmas összecsapáson 32-29-re győzött a magyar válogatott, amelyre a pénteki elődöntőben, 18 órától Oroszország vár.

Hajdu János szövetségi edző: – Azt kértem a lányoktól, hogy a horvátok küzdőképességben, lelkesedésben ne legyenek jobbak. Összességében sikerült megvalósítani ezt. Volt, amikor remekül, olykor viszont elemi hibákat elkövetve játszott a csapat, de hát érthető ez, nagyon fiatalok még a játékosok, az U17-es korosztályról beszélünk. Hatalmas tettet hajtottak végre azzal, hogy bejutottak az elődöntőbe, minden elismerésem az övék. (MKSZ)

További eredmények:
Magyarország- Franciaország 28-24,
Dánia-Horvátország 33-30.

1.csoport.
Románia Szlovénia 34-25,
Oroszország-Svédország 34-19,
Románia- Svédország 28-21.

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek