Csatlakozás

A Vác-Érd női rangadó előtt

Női kézilabda

A Vác-Érd női rangadó előtt

 

Folytatódik a női kézilabda NB I egy igazi csemegével. A 3. helyezett Érd látogat az 5. pozícióban álló Vác otthonába. A vendégek a szűk élmezőnyhöz tartoznak, nyolc egységgel előzik meg a közvetlen üldöző Dunaújváros és Vác gárdáját. Emiatt is és a játékosállomány alapján is a meccs egyértelmű esélyese még idegenben is az Érd, de a Vác hazai pályán bárkire veszélyt jelenthet.

Igaz, az Érd némileg nehéz időszakon megy keresztül, egy hét leforgása alatt annak ellenére estek ki mind az EHF, mind a magyar kupából, hogy ellenfelüknél jócskán esélyesebbnek tűntek. További nehézség a vendégeknek egyik kulcsjátékosuk, Krpez sérülése és hiányzása. Legutóbb a Fehérvár ellen igencsak megszenvedtek hazai pályán, három és fél perccel a lefújás előtt még a vendégek vezettek, de végül egy meccs végi kihagyott fehérvári hétméteresnek köszönhetően mindkét pontot otthon tartotta az Érd. Előtte a Mosonmagyaróvár ellen is megszenvedtek (igaz, ellenük a Vác is), de mindkét kétséges meccset hozta végül az Érd. Ha az ezüstéremben gondolkodnak, mindenképpen nyerniük kell Vácott is.

A váciaknak is jócskán van honnan javítaniuk, a Budaörs ellen csak az utolsó 10 percben döntötték el a meccset a hazaiak, ráadásul a Kispest elleni idegenbeli találkozó sem volt annyira sima (a 10 gólos győzelem ellenére), jó ideig a fővárosiak vezettek. Örömhír viszont hazai részről, hogy Soós Viktória bekerült a válogatott bő keretébe, az utóbbi hónapokban nyújtott teljesíménye alapján érzésem szerint megérdemelten. A Vác az elhullajtott pontok ellenére is esélyes maradt a 4. pozíció megszerzésére, mivel az Újváros és a DVSC is (nem beszélve a Siófokról) szenvedett néhány meglepetésszerű vereséget. Az Érd ellen sem lesz könnyű a pontok gyarapítása, de például 2013-ban győzni tudott a Vác – 2015-ben pedig idegenben is sikerült ez.

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek