Csatlakozás

Átlövő gólok nélkül nem megy!

Női kézilabda

Átlövő gólok nélkül nem megy!

Végig hátrányban játszott a magyar válogatott Spanyolország ellen a Japánban zajló női világbajnokság második csoportmérkőzésén. A spanyol együttes nagy különbséggel kezdte a találkozót, amit már nem sikerült visszahoznunk. A hétfői szünnapot követően Montenegróval találkoznak a mieink kedden.
Női világbajnokság,Japán, C-csoport, 2. forduló:

Spanyolország-Magyarország 29–25 (18–13)
Kumamoto,V: Christiansen, Hansen (dánok).
Spanyolország: Arderius, Cabral 7, Cesareo, Echeverria 1, Fernandez 5 (3), Gonzalez 1, Gonzalez 1, Gutierrez 3, Hernandez 2, Lopez 3, Lopez 1, Navarro, Nunez, Pena 4, Rodriguez 1, Zoqbi. Szövetségi kapitány: Viver Arza Carlos.
Magyarország: Bíró, Faluvégi 2, Háfra 2, Kiss, Klujber 1 (1), Kovács 1, Kovacsics 2, Lukács 4, Márton 2, Schatzl 2, Szabó 2, Tomori, Tóth 1, Tóvizi 5, Triffa, Vámos 1.Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 8, ill. 10.Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.
Kazahsztán-Montenegró 21-30 (11-13),Szenegál-Románia 24-29 (12-15)
A spanyol válogatott kezdte jobban a találkozót, amely hat perc után már 4-0-ra vezetett, a magyar szövetségi kapitány ki is kérte első idejét. A kihagyott helyzetek után sikerült javítani, Lukács lőtte a mieink első gólját, majd Schatzl szerzett labdát és értékesítette a ziccert. A 9. percben kapust cseréltek a mieink, Kiss váltotta Bírót. Meggyűlt a bajunk De Paulával is, rendre elakadt benne a labda, de Barbosa és Fernández játékával sem tudtunk mit kezdeni. Nem állt össze sem a támadójátékunk, sem a védekezésünk, a spanyolok könnyen kerültek helyzetbe, szélről viszont továbbra is eredményes volt a magyar együttes. Tóth érkezett irányítóba, Tóvizivel meg is találták a közös hangot, gyors támadásból kétszer is jó labdát adott a beállónknak, aki egymás után a harmadik helyzetéből is gólt szerzett (12-8). Triffa jól mutatkozott be, majd Faluvégi is beszállt szélen, így spanyol időkérés következett. A félidő végére mintha megtalálta volna a játékot a magyar csapat, labdákat szerzett hátul, amelyeket gólra váltott elöl, kettőre is fel tudott zárkózni a magyar együttes (14-12), ám újra spanyol gólzápor következett. Az utolsó másodpercekben hetest kaptak a spanyolok, ráadásul Klujbert kiküldték két percre, Bíró érkezett a kapuba, akinek elakadt a lábában Fernández lövése, a szünetre öt gólos hátrányban mentek a mieink.A folytatásban is sokat hibázott a magyar válogatott, amelyet ráadásul emberhátrányban kezdtünk. Bíró szép védést mutatott be, az eddig hibátlan Márton pedig nagy magabiztossággal lőtt gólt, de nagy javulást nem mutatott a magyar csapat játéka a szünet után, továbbra is öt találattal mentek a spanyolok tíz perc után. Kim Rasmussen időt kért, de nem tudtunk közelebb zárkózni a spanyolokhoz, Navarro kiválóan védett, még hetest is fogott, a 42. percben már hét gólos volt az ellenfél előnye. Bíró elkapta a fonalat, előbb ziccert hárított, majd Pena hetesét védte, a spanyol ugyan összeszedte a kipattanót, de Bíró újra hárította Pena próbálkozását. Támadásban viszont továbbra sem találták a ritmust a mieink, így ismét időt kért a magyar szövetségi kapitány. Újra sikerült feljönnünk ötre, Tóvizi már az ötödik helyzetéből szerezte az ötödik találatát (25-20). Schatzllel szemben követtek el szabálytalanságot, akit ápolni kellett. Jól működött a beállójátékunk, ezúttal Szabó szerzett gólt, ezzel háromra zárkózott fel a magyar együttes, a spanyolok pedig ismét időt kértek. Három perccel a vége előtt hetest harcolt ki Spanyolország és újra visszaállt az öt gólos különbség. Időn túli szabaddobásból még tudtunk kozmetikázni a végeredményen, a magyar csapat négy gólos vereséget szenvedett a spanyol csapat ellen.
Kim Rasmussen: – Az elejétől kezdve hátrányban voltunk, végig rohantunk az eredmény után. Nagy nyomás alatt játszottunk, de figyelembe kell venni, hogy ez egy fiatal csapat, annyit még nem voltunk együtt, hogy ezt meg tudjuk oldani. Az első félidőben szinte nem volt védésünk, a folytatásban beállt Bíró Blanka, aki fantasztikusan védett. Folyamatosan változtatnunk kellett, de igazából nem tudtunk jó helyzeteket kialakítani. Rengeteg eladott labdánk volt, próbáltam forgatni a csapatot, pozíciókat váltottunk, meg kellett néznem, hogy mi működik. Ha hátrányban vagyunk, meg kell találnunk azt az egy dolgot, ami működik. Mentálisan ez egy kicsit nehéz időszak volt most, olyan kézilabdát kellett játszanunk, amit eddig még nem nagyon játszottunk és ez hozta a stresszfaktort a mérkőzésbe. Az én feladatom, hogy a csapatot visszaemeljem arra a szintre, ahol vagyunk, hogy a következő mérkőzések már úgy sikerüljenek, ahogy szeretnénk. Ma nem volt esélyünk a nagyon jó formában játszó spanyolok ellen.
(MKSZ)

B-csoport,Ausztrália–Németország 8–34 (4–16),Brazília–Franciaország 19–19 (7–10),Dél-Korea–Dánia 26-26(13-10)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek