Csatlakozás

Csak a vb-selejtezőre koncentrálunk

Nemzetközi

Csak a vb-selejtezőre koncentrálunk

Június 10-én Debrecenben, majd négy nappal később Pozsonyban lép pályára Szlovákia ellen vb-selejtezőn a magyar női válogatott. A felkészülés rajtja előtt Kim Rasmussen beszélt a kerethirdetés nehézségeiről és a közös munkáról.

– Sajnos most sem tudunk teljes csapattal kiállni, szomorú vagyok, hogy Tomori Zsuzsanna újabb operációja miatt nem tud velünk lenni, az elmúlt közel egy évben ritkán gyakorolhatott velünk 2015-ös súlyos sérülése miatt, pedig mind védekezésben, mind támadásban rendkívül fontos tagja a magyar válogatottnak –mondta el Kim Rasmussen. – Nélküle nehéz építkezni, de reméljük, mielőbb visszatérhet, bízunk benne, hogy gyorsan felépül és formába lendül. Faluvégi Dorottya és Klujber Katrin már többször dolgozott velünk, a nyáron azonban a junior válogatottal lesznek, hiszen a csapat Európa-bajnokságon szerepel. Jobbszélen Orbán Adriennre számítok, aki Kisvárdán megfelelő játéklehetőséghez jut, jó formában van, és ami még fontosabb: válogatott szinten is tapasztalt játékos. A másik szélen Erdősi Ildikó esett ki, vállsérülése miatt, kérdés, hogy az ő rehabilitációja mennyi időt vesz igénybe. Sajnos a jobbátlövő poszton is problémáink vannak, Hornyák Dórát sem tudhatjuk a sorainkban, így Kovács Anna lesz az egyetlen klasszikus jobb oldali lövőnk, a felkészülés alatt az egyik legfontosabb feladatunk az lesz, hogy a belső posztokon szereplő játékosok segítségével megtaláljuk a lehető legjobb felállást. Így akár Kovacsics, Pálos-Bognár, Szöllősi-Zácsik vagy Klivinyi is szerepelhet Kovács Anna mellett a jobb oldalon, de Hornyák helyére Tóth Gabriellát is behívtam, javul a formája, fiatal játékos, szeretném őt is kipróbálni, hiszen ő is újra rendszeres játéklehetőséghez jutott. A keretünk tehát nem teljes, de kizárólag a Szlovákia elleni selejtezőkre koncentrálunk, hiszen nem is lehet más a célunk, mint a világbajnoki kvalifikáció kivívása.

Világbajnoki selejtező
1. mérkőzés, Debrecen, 2017. június 10. 17:00 Magyarország-Szlovákia Visszavágó, Pozsony, 2017. június 14. 18:00 Szlovákia-Magyarország

A párharc győztese vehet részt a decemberi németországi világbajnokságon.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Irányítók, átlövők: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KLIVINYI Kinga (Érd), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Budaörs), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Kisvárda Master Good SE), TRISCSUK Krisztina (Siófok KC)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MAYER Szabina (Alba Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: GÁVAI Szonja (EUbility Group Békéscsabai ENKSE), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Tartalékok: SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), SZIKORA Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), TERMÁNY Rita (MTK Budapest)

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

FTC: váltás a jobb átlövő poszton

Szerző 2018-03-07

Átigazolási hírek

Mariama Signaté jövőre is Érden

Szerző 2018-03-07