Csatlakozás

Drámai csatában BL-ezüstérmes a Győr

Női kézilabda

Drámai csatában BL-ezüstérmes a Győr

Női kézilabda FINAL FOUR,Budapest, Papp László Budapest Sportaréna,

A végletekig kiélezett mérkőzésen, kétszer ötperces ráadást és hétmétereseket követően a CSM Bucuresti legyőzte a Győrt, és megnyerte a Bajnokok Ligáját.
Győri Audi ETO KC – CSM Bucuresti(román) 25-25 (12-13, 22-22), hetesekkel 26-29
11.000 néző.V: Arntsen, Röen (norvégok).

GYŐR: Grimsbö, Kiss É. (kapusok), Alstad, AMORIN 5, Broch 1, Groot 4, Görbicz 1 (1), Hársfalvi, Hudák, Knedliková 1, KOVACSICS 3 (1), Lakatos, LÖKE 8, Orbán A., Sulland 3 (3), Tóth G. Edző: Ambros Martín.
BUCURESTI: GRUBISIC, Iordache, Pessoa (kapusok), Bazaliu, Bradeanu 1 (1), Curea, Fisker, GULLDÉN 15 (9), Jörgensen, MANEA 3, Martin 4 (1), Nan, Rodrigues 2 (1), Torstensson 3, Varzaru 1, Vetkova. Edző: Kim Rasmussen.
Kiállítás: 4, ill 6 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 12/12.

Ugyan nem telt meg teljesen az aréna, a két együttes – elsősorban persze a győriek – szurkolótábora fantasztikus hangulatot teremtett a Bajnokok Ligája döntőjében. Az óriási csatában fináléba jutó Győr, illetve a kissé színvonaltalan mérkőzésen győztes Bucuresti egyaránt a védekezésre helyezte a hangsúlyt, Ez persze nem akadályozta meg Heidi Lökét abban, hogy élményszámba menő gólokat szerezzen.

Bár rendre a házigazda vezetett, intő jelnek számított, hogy több könnyű ziccer is kimaradt, míg az elődöntőben parádés Jelena Grubisic ezúttal is jól tette a dolgát az ellenfél kapujában. Lökét egyébként nem lehet elégszer dicsérni: ha a hétvége öt legszebb gólját kiválasztják, kettő-három is könnyedén a norvégé lehet. Honfitársát, Linn Sullandot azért dicsérhettük, mert mindegyik hétméteresét magabiztosan értékesítette, igaz, az akciólövéseknél egyáltalán nem sült a keze… Ambros Martín az első felvonás utolsó percben időt kért, de nem működött a megbeszélt figura, sőt támadhatott a Bucuresti. Isebelle Gulldén értékesítette az időntúli büntetőt, így a románok a mérkőzésen először vezettek, 13-12-re.

A pihenőből visszatérve Majdnem négy perc kellett ahhoz, hogy gólt szerezzen a Győr. A BL-ben az idény legjobb balszélsőjének választott Kovacsics Anikó vetett véget az ínséges időszaknak, majd Eduarda Amorim középről elengedett labdája is bevánszorgott a kapuba. Ismét a brazil átlövő volt eredményes, így előnybe került a Győr (15-14).

A közönség lankadatlanul buzdította a magyarokat, de a Bucuresti foggal-körömmel küzdött, a az utolsó húsz percben rendre egy góllal Amorimék előtt járt. Az 51. percben aztán kezdhették nulláról a felek, hiszen 21-21-et mutatott az eredményjelző. Igaz, csupán néhány másodpercig: a hangorkánban előbb Löke, majd Nycke Groot vette be Grubisic kapuját, ám ismét egalizáltak a románok. Csupán húsz másodperc volt hátra, amikor Kovacsics Anikó ellen szabálytalankodtak. A hétmétereshez ezúttal Görbicz Anita állt oda, s nem remegett meg a keze. Csakhogy a másik oldalon Gulldéné sem, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadás remekül indult, Löke és Knedliková révén 24-22-es előnybe került a Győr. A második öt percet Linnea Torstensson gólja indította, amelyre Groot felelt, de Oana Manea is eredményes volt. Gulldén azonban megint néhány másodperccel a vége előtt mentett döntetlenre, jöhettek hát a hétméteresek.

Groot és Löke kísérlete is kimaradt, az egykori győri, Aurelia Bradeanu pedig bevitte a kegyelemdöfést, így a CSM Bucuresti hódította el a Bajnokok Ligája-trófeát.

Ambros Martín: A szerencse is hiányzott ezen a mérkőzésen,de támadásban nem voltunk kellőképpen jók itt a végén és erről beszélni kell a szezon hátralévő részében.

Kim Rasmussen.El sem lehet képzelni, mekkora munka volt egy ilyen atmoszférát, hozzáállást előidézni a csapatnál, hogy ilyen hangulatban is felvegyük a küzdelmet. Néha persze kell egy kis szerencse, hogy működjön mindaz, amit kitaláltunk. Nagyon boldog vagyok, jó ez a nehéz valami a nyakamban, ami az aranyérem

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Jól sikerült bemutatkozás

Szerző 2018-02-22
Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13