Csatlakozás

Dunaujvárosban új csapatot épitenek!

Női kézilabda

Dunaujvárosban új csapatot épitenek!

Dunaújvárosban új csapatot építenek! Kamper Olívia, Triffa Ágnes és Triscsuk Krisztina távozik, Cifra Anita, Csapó Kyra, Hornyák Bernadett, Karnik Szabina és Kudor Kitti viszont a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatánál folytatja pályafutását a következő szezontól.

Miután lezárult a tárgyalások első szakasza, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia is nyilvánosságra hozta a felnőtt csapat 2016/2017-es keretét érintő változásokat. Mint azt akadémiánk ügyvezetője, Szemenyei István elmondta, a következő szezonban más együtteseknél folytatja pályafutását Kamper Olívia, Triffa Ágnes, valamint Triscsuk Krisztina is. Az élő szerződéssel rendelkező játékosok (Oguntoye Viktória, Kovács Anna, Bulath Anita, Szalai Babett, Hajtai Vanessza, Klujber Katrin) továbbra is a csapat rendelkezésére állnak. Termány Rita visszatér kölcsönből, Vincze Melinda, valamint Takács Dusmáta újabb egy évet írt alá, így ők a következő szezonban is akadémiánk felnőtt csapatát erősítik majd.

A tárgyalások első ütemének végén öt új játékossal kötött szerződést a DKKA, így a 2016/2017-es szezonban Dunaújvárosban folytatja pályafutását Cifra Anita, Csapó Kyra, Hornyák Bernadett, Karnik Szabina, valamint Kudor Kitti is. Valamennyien két évre kötelezték el magukat, de hosszú távra terveznek Dunaújvárosban.

Cifra Anita a Ferencváros csapatától érkezik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiához. A 27 éves beálló a Békéscsaba együttesénél kezdte pályafutását, 2011-ben szerződött az FTC-hez, mellyel a magyar bajnokság mellett a Kupagyőztesek Európa Kupáját is sikerült megnyernie.

Csapó Kyra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia saját nevelésű kapusa, aki 2014-ben szerződött a Győr együtteséhez, ahonnan – a térdműtétjét követő rehabilitáció után – Mosonmagyaróvárra került kölcsönben, s mint azt ügyvezetőnk elmondta, nagy tervekkel és elszántsággal tér vissza korábbi sikerei színhelyére.

Hornyák Bernadett a Nemzeti Kézilabda Akadémia 18 éves balátlövője, a junior válogatott tagja, az idei szezonban az NB I/B-s felnőtt bajnokságban 18 mérkőzésen 101, az NB I-es junior pontvadászatban 15 meccsen 85 gólt ért el, s a DKKA vezetőségének reményei szerint jövőre már a bajnoki élvonalban is leteheti névjegyét.

Szintén Dunaújvárosban folytatja pályafutását a Debrecen saját nevelésű jobbátlövője, Karnik Szabina. A 26 éves játékos stabil NB I-es játékos, az idei szezonban csapata összes mérkőzésén szerepet kapott, melyeken 64 alkalommal talált kapuba, köztük természetesen akadémiánk ellen is: Debrecenben öt, míg Dunaújvárosban négyszer szomorította a DKKA kapusait.

A rutinosabb játékosok közé tartozik a szintén Debrecenből érkező Kudor Kitti, aki az irányító posztján jelenthet segítséget csapatunknak a következő szezonban. A 28 éves kézilabdázó játszott Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen is, 2011 óta a Debrecen játékosa, s az idei szezonban húsz bajnokin és két Magyar Kupa találkozón lépett pályára, melyeken 88, illetve 12 gólt szerzett.

DKKA)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek