Csatlakozás

Egy gólos vereség Metzben

Nemzetközi

Egy gólos vereség Metzben

Női Bajnokok Ligája
Negyeddöntő, 1. mérkőzés
Metz HB (francia)–Győri AUDI ETO KC 32–31 (16 –16)
Metz, 4500 néző. V: Moszorinszki, Pandzsics (szerbek)
METZ: GLAUSER – Luciano 3, GROS 10 (3), ZAADI 4, Pop-Lazics 4, Smits 3, AOUSTIN 5. Cs: Rajcsics (kapus), Edwige, Horácek, Burlet, Flippes, Maubon 2, Kanor 1. Edző: Emmanuel Mayonnade
GYŐR: Grimsbö – Bódi 3, N. MÖRK 10 (4), Groot 3, al-Gaui 1, Amorim 2, Görbicz 3. Cs: Kiss É. (kapus), Tomori 4, BROCH 3, Puhalák 1, Knedlíková 1. Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4

A Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésére a francia Metz Handball otthonába utazott. A találkozó első félidei mérlegét tekintve – harcos mérkőzésről, fej-fej melletti küzdelemről beszélhetünk, mely a második játékrészre is elmondható. A végjátékban még visszatért a győzelem reménye a győri együttes számára, azonban végül a két pontnak a Metz együttese örülhetett – Gros utolsó másodpercekben szerzett találatával a hazai csapat nyert.

A Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén a győri együttes a következő kezdősorral állt fel a házigazda Metz csapata ellen: Görbicz, Groot, Amorim, Tomori, Mörk és Bódi, a kapuban Grimsbö. A mérkőzés első percében máris büntetőt lőhetett a hazai csapat, Gros nem hibázott, majd neve mellé hamarosan újabb találatot könyvelhettünk – ezúttal betörésből volt eredményes (2-0). A győriek első gólját Görbicz szerezte szélről, majd Mörk is betalált. Pop-Lazic beállóból talált be Grimsbö kapujába, Smits előbb sárgalapot, majd kétperces kiállítást érdemelt védekezéséért – Elghaoui beállóban egyedül maradt, Glaueser hálójába lőtt (3-3). Amorim találatával egygólos vezetés vendégoldalon a mérkőzés nyolcadik percébe lépve, majd Pop-Lazic és Groot gólja következett (4-5). Zaadi Deuna is megszerezte első gólját, Nora Mörk átlövésből hatalmas bombával válaszolt (5-6). Luciano jobbszélről egyenlített, majd Aoustin balszélről is felavatta Grimsböt. Lucianot kiküldték a játékvezetők két percre Tomorival szemben elkövetett szabálytalanságáért. Broch is feliratkozott a gólszerzők listájára a 13. percben, Bódi lerohanás-gólt, Tomori átlövésből hatalmas bombagólt szerzett (7-9). Gros újabb találatával már háromnál jár, Bódi ismét eredményes volt. Aoustin lerohanásból ejtett Grimsbö feje felett a kapuba (9-10), Bódi befutott szélről a falba és találatával kettőre növelte a Győr előnyét. Gros büntetőt értékesített, majd Görbicz is heteshez készülődhetett, hibázott. Luciano találatát Smits, majd Tomori gólja követte (12-12). Aoustin ismét vezetéshez juttatta csapatát balszélről, Ambros Martin időt kért. Knedlikova befutott a falba és Glauser hálójába lőtt, Horaceket kétperces kiállítással jutalmazták védekezéséért, Mörk újabb találatot szerzett lendületes beugrásból (13-14). Edwiget könyöklésért kiküldték a játékvezetők két percre, kettős emberhátrányban a Metz – Groot gólt szerzett, a hazai csapat időt kért. A Metz addig járatta ezt követően a labdát, míg Smits helyzetbe került, be is lőtte, majd Maubon is bemutatkozott (15-15). Gros átlövés-gólt szerzett a félidei szünet előtt fél perccel, támadhatott a Győr – Mörk büntetőt harcolt ki és magabiztosan be is lőtte.

A második félidőt a győri együttes kezdhette, azonban az első gól hazai oldalon született Luciano jóvoltából. Mörk büntetőt értékesített, Gros majd Amorim is betalált (18-18). Gros újabb találatára Mörk válaszolt, majd Smits átlövésből volt eredményes (20-19). Aoustin lerohanásból szerzett góljával kettőre növelte a Metz előnyét, Groot-ot kiküldték a játékvezetők két percre védekezésben elkövetett szabálytalanságáért, Pop-Lazic beállóból góllal büntetett – először vezetett a mérkőzésen hárommal a hazai együttes. Ambros Martin időt kért, Broch lerohanásból talált be, majd Zaadi Deuna és Groot szerzett gólt (23-21). Groos már nyolcnál jár góljainak számát tekintve, Pop-Lazic immár négynél, azonban Tomori nem hagyta szó nélkül (25-22). Kiss érkezett a győri kapuba, azonban Gros büntetőjét nem tudta hárítani. Mörk büntetőt értékesített, Pop-Lazichoz ismét eljutott a labda beállóba, majd a győri hálóba. Aoustin szélről szerzett góljával már ötgólos hátrányban a győri együttes (28-23) – Ambros Martin időt kért. Broch négyre csökkentette a különbséget, Görbicz irányítóból ütemtelenül elengedett lövése védhetetlennek bizonyult – háromra faragta hátrányát a Győr (28-25), a Metz időt kért a második játékrész 20. percének végéhez közeledve. Pop-Lazic kétperces büntetést kapott Görbiczcel szembeni szabálytalankodásáért, majd irányítónk be is talált. Lerohanásból Puhalák is megszerezte első gólját a mérkőzésen – egyre csökkent a Metz előnye (28-27). Maubon szélről a rövidbe pattintott lövését Kiss nem tudta védeni, Broch büntetőhöz juttatta csapatát – Mörk értékesítette. Zaadi Deuna betörésből szerzett gólt, Tomori és Mörk találatával döntetlen az állás (30-30) két és fél perccel a mérkőzés vége előtt. Zaadi Deuna újabb találatával vezetéshez jutott a Metz, Mörk találatával még életben maradt a remény a döntetlenre, azonban Gros hat másodperccel a vége előtt átlövésből megszerezte tizedik gólját.

(Győr)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Kapus kerengő

Szerző 2018-10-10

Átigazolási hírek

Hová tart?

Szerző 2018-09-15

Átigazolási hírek

Triscsuk Németországba igazol

Szerző 2018-08-16