Csatlakozás

A Dunaujváros az EHF Kupa döntőjébe!

EHF Kupa

A Dunaujváros az EHF Kupa döntőjébe!

Női EHF kupa elődöntők, visszavágók: Negyven percig parádézott, majd átmadásban és védekezésben is visszaesett együttesünka Randers ellen, de ihába nyertek kettővel a dánok Dunaújvárosban, végül akadémiánk jutott be az EHF Kupa döntőjébe.

Kétgólos előnyből, elszántan és bizakodva várta ma délután négy órától az EHF Kupa elődöntőjének visszavágóját csapatunk a dán Randers ellen. Ugyan a találkozó előtt a mieink voltak lényegesen kedvezőbb helyzetben, csapatunk minden tagja nagyon kemény mérkőzésre számított, s természetesen arra, hogy a párharc végén mi örülhetünk majd a fináléba jutásnak.
Ez a hatalmas elszántság szerencsére már a mérkőzés elején testet is öltött a mieink játékában, hiszen Zdravko Zovko együttese úgy kezdte az összecsapást, hogy hamar tudatosítani akarta a dánokkal azt, hogy ne is álmodjanak a továbbjutásról. A sportcsarnokot színültig megtöltő drukkerek legnagyobb örömére sorozatban lőtt három találattal nyitott a Kohász, s bár a nyolcadik percben szerzett első találatuk után a vendégek is egyre többször találtak kaput, Kovács Annáék biztosan tartották korán szerzett előnyüket, így a Randers szakvezetője már a 14. percben kénytelen volt magához hívni tanítványait (7-4).

A rövid pauzát követően két dán gól miatt szomorkodhattunk, ám a következő szűk tíz percben állva hagyta ellenfelét a DKKA, mely támadásban parádézott, Szalai, Vincze, Azari, s az ezúttal is ellenállhatatlanul játszó Kovács is betalált, miközben Oguntoye halmozta a bravúrokat, így a 22. percben hat góllal, összesítésben pedig nyolccal állt jobban ellenfelénél a Kohász (12-6). A vendégek a 25. percben törték meg hosszú gólcsendjüket, ám együttesünkben mindig volt valaki, aki támadásban hozzátette a csapat játékához a maga jó teljesítményét, így hiába igyekezett az ellenfél, állandósult a mieink hat-hétgólos vezetése, s úgy tűnt, hogy az első félidő végére el is dönti a továbbjutást együttesünk (16-10).
A hazai drukkerek jó kedve a második félidőben csak tovább fokozódott, hiszen – emberhátrányban – előbb Vincze Melinda lőtt kilencről a bal felsőbe, majd Horváth Bernadett remek lefordulása hozott újabb dunaújvárosi gólt, s a 35. percben már 19-11-es Kohász-előnyt mutatott a sportcsarnok eredményjelzője. A tetemes előny tudatában azonban egy kicsit kényelmessé vált együttesünk, amit azonnal ki is szúrt Zovko-mester, aki korán időt kért, hogy folyamatos koncentrációra ösztökélje tanítványait. Sajnos a megbeszélés után sem sikerült felpörögnie játékosainknak, akik támadásban váltak bizonytalanná, s a technikai hibákat, kihagyott ziccereket sorozatban szerzett négy góllal büntették a dánok, akik öt perc alatt megfelezték hátrányukat (19-15).

Nagyon fontos pillanatban védett hétméterest a csereként beállt Triffa Ágnes, ám az ellenfél kapuja előtt elfogyott a mieink tudománya, s ezt megérezték a dánok is, akik tovább keményítettek védekezésükön, még jobban elbizonytalanítva ezzel a mieink játékosait. Egyre inkább fogyott a Kohász előnye, az 53. percben négy, míg négy perccel a meccs vége előtt már csak egy találattal vezetett együttesünk, így őrült izgalmakat ígért a meccs véghajrája (22-21). Vincze Melinda szép találata után viszont nyeregben érezhette magát együttesünk, hiszen két góllal vezetett, ám a dánok továbbra sem adták fel, két perccel a lefújás előtt egalizáltak sőt, a vezetést is átvették (23-24).
Zdravko Zovko időt kért, de az utolsó hazai támadás is egy kihagyott ziccerrel ért véget, melyből újra átrohantak rajtunk a vendégek, ám hiába lőtt Danielsson is Oguntoye kapujába, s hiába nyert 25-23-ra a Randers, idegenben lőtt több találatának köszönhetően végül a mieink jutottak be az EHF Kupa döntőjébe. A találkozó végén joggal jártak örömtáncot a Kohász kézilabdázói, hiszen tizenhárom esztendő elteltével jutott be dunaújvárosi kézilabda csapat egy nemzetközi kupasorozat fináléjába, ahol a német Metzingen együttese ellen küzdhetnek meg Zdravko Zovko tanítványai a végső győzelemért.

2003 után ismét döntőbe jutott a Dunaujváros.

A vereség ellenére is nagyon boldog volt együttesünk szakvezetője, aki szerint közel negyvenöt percig kiválóan játszott csapata.
“A mérkőzés háromnegyedéig remekül játszottunk, biztosan irányítottuk a meccset, ám a véghajrára sajnos elfáradtunk, a belső négyesünk már nem tudott olyan szinten teljesíteni, mint korábban. Talán fejben és fizikálisan is felőrlődtünk a mérkőzés végére, de a legfontosabb célunkat, a döntőbe jutást kivívtuk, s ma ez volt a lényeg” – fogalmazott Zdravko Zovko a mérkőzés után.
A dánok szakvezetője is rendkívül sportszerűen nyilatkozott a találkozó után. Ryan Zinglersen elégedett volt csapata játékával, de elismerte azt is, hogy egy nagyon jó együttessel szemben este ki a kupából
“Nagyon szeretem a dunaújvárosi csarnokot, többször jártam már itt, s a hangulat mindig magával ragadó volt, most is remek hangulatú meccset játszottunk. Nagyon büszke vagyok csapatomra, hiszen összesítésben már tízgólos hátrányban voltunk a második félidőben, mégis csak egy hajszállal maradtuk alul. A Dunaújváros egy nagyon jó csapat, remek játékosokkal, gratulálok nekik a döntőbe jutáshoz” – értékelt a Randers szakvezetője.

DKKA – Randers HK(dán) 23-25 (16-10)

Dunaujváros: OGUNTOYE- Azari 2, KOVÁCS 7, Bulath 1, Horváth B. 1, TRISCSUK 4, Vincze 5. Cs.: Triffa (kapus), Takács D., Szalai 2, Klujber 1, Ferenczy, Nick. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Randers HK: Greve- Danielsen 1, WESTBERG 6, Schumacher 2, Heindahl 1, DALBY 6, Gosse. Cs.: Gade (kapus), Danielsson 2, Larsen 1, Johansen 1, Kristensen 4, Hojlund, Schultz 1. Vezetőedző: Ryan Zinglersen.

Továbbjutott: a Dunaújváros, 52–52-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

TuS Metzingen (német)–Brasov (román) 30–24 (14–12).Továbbjutott: a Metzingen, 56–46-os összesítéssel. A német csapat edzője Konkoly Csaba és ott játszik a magyar válogatott egyik irányitója Temes Bernadett. Jelenleg a Bundesligában a 2. helyen állnak.

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek