Csatlakozás

Az EKSz Végrehajtó Bizottság több fontos döntést is hozott

EHF Kupa

Az EKSz Végrehajtó Bizottság több fontos döntést is hozott

Az Európai Kézilabda Szövetség Végrehajtó Bizottság több fontos döntést is hozott március 16-i bordeaux-i ülésén.

Fontos változás, hogy a 2016-17-es szezontól kezdve az európai szövetség női klubrangsorában 1-2. helyen álló országok 2-2 csapatok nevezhetnek közvetlenül a női Bajnokok Ligája főtáblájára, ennek értelmében 2-2 magyar és dán csapat lesz biztos főtáblás a következő szezonban.

Döntöttek a 2020-as férfi Európa-bajnokság kvalifikációs rendjéről. A tornát 3 ország, Ausztria, Norvégia és Svédország rendezi, a három házigazda mellett selejtező nélkül vehet részt a tornán a 2018-as Európa-bajnokság győztese is. A fennmaradó 20 helyért a csapatok nyolc, egyenként négy csapatos csoportban versenyeznek, a csoportok első két-két helyezettje, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut ki az Eb-re.

Az EHF közzétette azt is, hogy a 2018-as Európai-bajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolását április 14-én 11 órakor tartják a horvátországi Dubrovnikban.
Az EHF döntése értelmében a 2016-17-es szezontól valamennyi felnőtt EHF-versenyen (beleértve a válogatott és a klubmérkőzéseket is) 15 percre nő a szünet hossza a félidők között.
A Végrehajtó Bizottság döntött a 2017-es női utánpótlás Európa-bajnokságok rendezési jogáról is. Ez alapján az U17-es Eb-t Szlovákia, az U17-es 2. divíziós Eb-ket Litvánia és Macedónia, míg az U19-es Eb-t Szlovénia rendezheti.

Az európai szövetség tisztújító kongresszusára november 17-18-án kerül sor.

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek