Csatlakozás

Dunaújváros – egy lépés a döntő!

EHF Kupa

Dunaújváros – egy lépés a döntő!

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
ELŐDÖNTŐ. 1. MÉRKŐZÉSEK
Randers HK (dán)–Dunaújvárosi KKA 27–29 (13–16)
Randers, 1000 néző. V: Prastalo, Todorovic (bosnyákok)
Randers: Greve – Danielsen 5, SCHUMACHER 5, HEINDAHL 5, S. Johansen, WESTBERG 4, Gosse 4. Cs: Gade (kapus), Dalby 4, Danielsson, R. Kristensen. Edző: Ryan Zinglersen
Dunaujváros: OGUNTOYE – AZARI 4, KOVÁCS A 7 (2), Bulath 1, Takács D. 3, TRISCSUK 8 (3), Vincze 2. Cs: Horváth B., Klujber 1, Ferenczy F., SZALAI B. 3, Hajtai. Edző:Zdravko Zovko
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 1/0, ill. 5/5

Az EHF Kupa elődöntőjének első mérkőzését játszotta ma este a dán Randers otthonában csapatunk. Zdravko Zovko tanítványainak kisebb nehézségekkel is meg kellett küzdeniük a délelőtti edzésen, ám a kellemetlenségek ellenére elszántan, bizakodva várták a mieink a dán bajnokság alapszakaszának ötödik helyezettje elleni összecsapást.
A mieink kezdésére szerencsére nem lehetett panasz, már az első támadásukból megszerezték a vezetést Triscsuk révén, s bár erre gyorsan válaszoltak a vendéglátók, Kovács Anna, majd Vincze Melinda góljaival hamar “meglépett” ellenfelétől a Kohász (1-3). A folytatásban is irányította a meccset együttesünk, mely jó védekezett, s támadásban is pontosabb volt ellenfelénél, s mikor Triscsuk, majd Kovács is duplázott már 6-3-as előnynek örülhettünk. Sajnos ekkor elkezdett hibázgatni együttesünk, a védekezés megbicsaklott, ráadásul ziccereket is hibáztak Vincze Melindáék, így a 15 percben egyre csökkentette hátrányát a házigazda (8-9).

A kisebb megtorpanás után azonban nagyon összeszedte magát együttesünk, melynek négyperces gólcsendjét Kovács Anna törte meg, majd Oguntoye mutatott be két komoly bravúrt, egyre inkább elbizonytalanítva a dán játékosokat. A mieink szerencsére pontosítottak helyzetkihasználásukon, s mivel a vendéglátóknak nem volt ellenszerük a kiváló formát mutató Kovács Annára, így ismét elkezdett nőni a két csapat közti különbség. A Zovko-tanítványok emberhátrányban is tovább növelték előnyüket, s a 26. percben már 10-15-ös állást mutatott az eredményjelző. A véghajrában sajnos előbb szimpla, majd kettős emberhátrányba került a Kohász, aminek köszönhetően feljött háromra a hazai csapat, de így is nagyon biztató, 13-16-os állásról várhattuk a második felvonást.

A térfélcserét követően is jól kezdett együttesünk, mely kivédekezte emberhátrányát, majd gyors két góllal ismét meglógott öt találattal a hazaiaktól (14-19). Ennek ellenére sem nyugodhattunk meg, mert elég volt pár támadásban elkövetett hiba, melyek után sorozatban három alkalommal mattolták Oguntoyét a dánok, s újra teljesen nyílt lett a meccs (17-19). Szerencsére nem sokáig, mert, amikor kisebb bajba került, újra összerántotta védekezését a DKKA, s Azari harmadik találata után a 44. percben már időt kellett kérnie a házigazdáknak (19-23).

Ez sem törte meg azonban a Kohász lendületét, mely szemre is tetszetős támadásokkal szomorította tovább a dán drukkereket, s mikor az 54. percben már 23-29-es állást mutatott az eredményjelző, úgy tűnt, hogy nem csak a mérkőzés, de akár a továbbjutás kérdése is eldőlhet. Az utolsó hat percben azonban látványosan visszaesett a mieink támadójátéka, s a védekezés sem volt olyan kemény, ahogy az azt megelőző időszakban, de az is igaz, hogy a bosnyák játékvezetői páros is több érdekes ítélettel igyekezett megtámogatni a házigazdákat. Akik éltek is a lehetőséggel, sorozatban négy gólt szerezve jöttek közelebb a mieinkhez, de az előnyből szerencsére kettő találat azért megmaradt, így 29-27-es sikerének köszönhetően a DKKA várhatja kedvezőbb helyzetből a jövő heti, dunaújvárosi visszavágót.

Zdravko Zovko vezetőedző is, aki szerint az első félidőben mutatott játékával sikerült behúznia a meccset együttesünknek.Nagyon nehéz mérkőzés volt, ahogy vártuk, végig koncentrálnunk kellett. Az első félidő döntött, ezt a játékot kell tökéletesítenünk a visszavágóra. Köszönet hűséges szurkolóinknak, akik vállalták ezt a hosszú utazást a csapatért.

(DKKA)

Corona Brasov (román)–TuSMetzingen (német) 22–26 (11–15) Kokoly Csaba vezette német Metzingen nagy lépést tett a döntőbe jutásért.

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek