Csatlakozás

Fejben is erősnek kell lenni

DKKA

EHF Kupa

Fejben is erősnek kell lenni

Nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is maximálisan fel kell készülni az EHF Kupa döntőjére.

Nem pont úgy alakult akadémiánk legutóbbi, Vác elleni mérkőzése, ahogy azt a csapat vezetői, játékosai, valamint szurkolói remélték, hiszen hiába vezetett már hét góllal is együttesünk, az elrontott második félidő miatt csak kétgólos előnyből várhatják a párharc váci visszavágóját. Előtte azonban kettő, nagyságrendekkel fontosabb találkozó vár kézilabdázóinkra, akik most szombaton, illetve jövő hét pénteken is az EHF Kupa döntőjében lépnek pályára a német Metzingen ellenében.

Éppen ezért nem is volt ideje a búslakodásra csapatunk tagjainak, akik hétfőn már újra munkába álltak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a nemzetközi kupasorozat fináléjára. Tisztában van a feladat fontosságával a DKKA vezetőedzője, Zdravko Zovko is, aki szerint a Metzingen gyors, jó csapatot alkot, mely ellen csak akkor lehet esély a jó eredményre, ha nem követjük el a közelmúlt hibáit.

– Több mérkőzését is láttuk most már a német csapatnak, mely nagyon gyors játékot játszik, még az elődöntőben felülmúlt Randersnál is tempósabb kézilabdára számíthatunk tőlük. Kulcsjátékosuk a kiválóan szervező irányítójuk, kapuban is jók, s beálló poszton is van egy támadásban és védekezésben is rettentően erős játékosuk, akikre nagy figyelmet kell fordítanunk. Nem tagadom, a közelmúlt mérkőzései nem úgy alakultak, ahogy azt szerettük volna, aminek egyértelműen az volt az oka, hogy nem tudtunk hatvan percen keresztül odafigyelni, s emiatt nagyon hullámzó volt a játékunk. Ahhoz azonban, hogy sikerrel vegyük az EHF Kupa döntőjét, ezt a luxust már nem engedhetjük meg magunknak, itt nem elég húsz, negyven, vagy éppen ötven perc koncentráció, mindkét mérkőzés első percétől az utolsóig oda kell figyelnünk a játék minden elemére. Nagyon fontos lesz, hogy idejében meg tudjuk akasztani a németek gyors támadásait, de ehhez megint csak az kell, hogy odafigyeljünk minden részletre, s a taktikát, a megbeszélteket fegyelmezetten betartva kézilabdázzunk. A szezon végén járunk, ezért nem gondolom, hogy az eddig látottaktól bármelyik csapat eltérne a döntő két mérkőzésén, szóval rendkívül sokat fog számítani az, hogy ki tudja az akaratát ráerőltetni a másikra, s ki bírja fejben is jól a párharcot, a döntő okozta feszültséget – árulta el vezetőedzőnk.

Hasonló véleményen volt szakmai igazgatónk, Radulovics Bojana is, aki szerint fejben kell nagyon összeszednie magukat játékosainknak a finálé megnyeréséhez.

Természetesen mindenkinek nagy csalódás volt az, hogy nem jutottunk be a bajnokság legjobb négy csapata közé, majd a Vác elleni találkozó sem úgy alakult, ahogy azt reméltük, szóval volt mit átbeszélni egymással a csapat tagjainak, akik remélhetőleg maguk mögött hagyják ezt a komoly hullámvölgyekkel tarkított időszakot. Egy nemzetközi kupa döntőjére készülünk, vagyis a motivációval egészen egyszerűen nem lehet gond, mert pályafutásuk egyik nagy lehetősége előtt állnak a csapat tagjai. Sokszor bizonyítottuk már az idei szezonban, hogy tudunk nagyon szépen és nagyon eredményesen játszani, de csakis akkor, ha mindenki a célra koncentrál, s igazi csapatként küzdünk. Éppen ezért én sem várok, remélek mást a lányoktól, csak azt, hogy ragadják meg ezt a lehetőséget, azzal a hozzáállással, abban a szellemben játsszanak, aminek az eddigi sikereiket is köszönhették, mert csak akkor van reális esély a végső győzelemre, ha kompromisszumok nélkül, mindenki a célt maga előtt tartva, s ezért mindent elkövetve játszik az EHF Kupa döntőjének mindkét mérkőzésén – fogalmazott Radulovics Bojana.
(DKKA)

Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek