Csatlakozás

Gálaelőadás, a Dunaújvárosé az EHF-kupa!

EHF Kupa

Gálaelőadás, a Dunaújvárosé az EHF-kupa!

Különösen a második félidőben fantasztikusan kézilabdázott a Dunaújvárosi Kohász az EHF-kupa visszavágóján, így 29-21-re diadalmaskodott a Metzingen ellen, és 17 évvel a Bajnokok Ligája-sikerét követően ismét nemzetközi kupát nyert.

Női EHF-kupa, döntő, visszavágó:
DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA-TUS METZINGEN (német) 29-21 (18-14)
Veszprém,3500néző.V: Kijauskaite, Zaleiene (litvánok).

DUNAÚJVÁROS: OGUNTUYE, Triffa (kapusok), AZARI 6, Bulath 3 (2), Ferenczy, Hajtai, Horváth, Klujber, Kovács A. 2, Kovács K., Nick, SZALAI B. 3, Takács D. 2, Tomoriné Kamper, TRISCSUK 11 (4), Vincze 2. Edző: Zdravko Zovko.
METZINGEN: Obein, Stockhorst (kapusok), Beddies, Dinkel, Grossmann 1, Kubasta, LOSETH 8, Lörper 4 (2), Michielsen 1, Stefani, Temes 1 (1), Vollebregt, Weigel 1, ZAPF 5 (1). Edző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 8/6, ill 5/4.

Legutóbb 1999-ben nyert nemzetközi kupát a Dunaújváros, akkor a Bajnokok Ligájában bizonyult a legjobbnak, míg az EHF-kupát egy évvel korábban hódította el. Zdravko Zovko együttese megteremtette a lehetőséget az újabb sikerre, hiszen alig egy hete csupán két góllal kapott ki idegenben, itthon pedig „albérletben”, a Veszprém Arénában fogadta a Metzingent. A csarnokban a férfimeccseken megszokott fantasztikus hangulat várta az újvárosiakat, s Triscsuk Krisztina gondoskodott arról, hogy a szurkolóknak legyen kit éltetni: stílusosan az ő góljával indult az első félidő, s a következő harminc percben még hétszer köszönt be a németeknek. Akik egyébként remekül tartották a lépést a hazaiakkal, ám sorozatban lőtt négy Dunaújváros-gólnak köszönhetően Kovács Annáék a 16. percben 10-7-re vezettek. Állandósult az előny, a félidőben 18-14-es hazai vezetéssel fordultak a felek.

Az első játékrész gólözönét követően a második felvonásban már kevesebbszer kellett a kapusoknak a hálóból kiszedni a labdát. A németek nem találták a rést az extázisban védekező magyar falon, amelyet ráadásul Oquntoye Viktória támogatott remek védésekkel. Konkoly Csaba a 43. percben hiába kért időt és magyarázott vehemensen az övéinek, Bulath Anitáék teljesen elbizonytalanították az egyre több technikai hibával játszó vendégeket. A nézők hangja el pilllanatra sem lankadt, bár az utolsó percekben már nem volt ok az izgalomra: az örömkézilabdát bemutató Dunaújváros gálázva győzött 29-21-re s 55-49-es összesítéssel megnyerte az EHF-kupát.

Zdravko Zovko:Nagyon akartuk a győzelmet, minden játékosom akarta a sikert.A szurkolók és Radulovics Bojana szakmai igazgató vezérletével mindenki dolgozott a kupa győzelemért.

Konkoly Csaba:Az első harminc percben a védekezésünkkel a szünet után a tamadásokban volt gondunk.Gratulálok a Dunaujvárosnak a kuap győzelemhez.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13