Csatlakozás

Nem alkalmas a döntőre a sportcsarnok

DKK

EHF Kupa

Nem alkalmas a döntőre a sportcsarnok

Biztos, hogy nem a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le együttesünk az EHF Kupa döntőjének hazai mérkőzését.

Újkori történelmének legnagyobb nemzetközi sikerét érte el vasárnap akadémiánk, mely a dán Randers elleni párharcból jutott be az EHF Kupa döntőjébe, így felnőtt kézilabdázóink tizenhárom év elteltével játszhatnak újra nemzetközi kupadöntőt. A visszavágón, csakúgy, mint a közelmúlt mérkőzésein, kiváló hangulatot teremtettek a hazai szurkolók a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, ám azt már a mérkőzés előtt is sejteni lehetett, hogy az eredménytől függetlenül csapatunk otthona ezzel a találkozóval el is búcsúzik a nemzetközi kupasorozattól.

Ezt erősítette meg akadémiánk ügyvezetője, Szemenyei István is, aki érdeklődésünkre elárulta, hogy az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) határozata szerint a Dunaújvárosi Sportcsarnok, a közelmúltban elvégzett fejlesztések ellenére sem alkalmas a finálé megrendezésére.

“Már a visszavágó előtt, március végén kaptunk egy hivatalos levelet az EHF-től, amelyben az szerepelt, hogy megvizsgálták az európai kupákban elődöntőt játszó csapatok létesítményeit az év elején leadott dokumentációk alapján. Fotókkal alátámasztva monitorozták a csarnok befogadóképességét, az öltözők, mosdók állapotát, a biztonsági tervet, a kommunikációs lehetőségeket, a vendégszurkolók elhelyezését. Mi próbáltunk fejlesztéseket végrehajtani saját erőből, így például beszereztünk egy korszerű eredményjelzőt, “ledcsíkot” az EHF által előírt reklámoknak, kiépítettük az internetes kommunikáció lehetőségeit, ezt láthatják a szurkolóink is, hogy képesek vagyunk a csarnokból komoly videóközvetítésre is, de nyilván az épület alapvető adottságain nem tudtunk változtatni. Lényeg a lényeg, hogy az Európai Kézilabda Szövetség ebben a márciusi levelében azt közölte velünk, hogy a Dunaújvárosi Sportcsarnokban nem engedélyezi a döntő lejátszását. A jégcsarnok, melyhez számtalan szép emlék köti a dunaújvárosi kézilabda szerelmeseit is, szintén nem alkalmas, az átalakítása óriási összegeket emésztene fel, ráadásul nem is szerepel jelenleg az EHF-nél nyilvántartott csarnokok között, vagyis itt elölről kellene kezdeni az engedélyeztetési eljárást, aminek a kimenetele bizonytalan. Persze próbálhatunk még egy kört futni, de be kell vallani, hogy ez a csarnok az EHF által elvárt színvonalú kupadöntő megrendezésére nem alkalmas. A Győr elleni bajnoki, valamint az EHF Kupa elődöntőjének visszavágója is mutatta, hogy a befogadóképessége határán volt a csarnokunk, ráadásul úgy, hogy utóbbira igazából nem is érkeztek vendégszurkolók. A dán csapat nem volt hajlandó a csarnokban zuhanyozni, s tudomásul kell vennünk, hogy olyan színvonalú körülményeket kell teremtenünk, ami egy európai kupadöntőhöz illeszkedik.” – osztotta meg honlapunkkal az Európai Kézilabda Szövetség határozatát Szemenyei István.

Hivatalosan is eldőlt tehát, hogy nem játszhatja Dunaújvárosban az EHF Kupa döntőjének hazai mérkőzését együttesünk, s mint azt ügyvezetőnk elmondta, több lehetséges helyszínt is leadtak a nemzetközi szövetségnek, ám az, hogy pontosan hol is fogadhatják majd a német Metzingen együttesét, csak a hét második felében, a kupadöntő sorsolása után dőlhet el.

“Az EHF döntésének tudatában a megadott határidőig három csarnokot jelöltünk meg lehetséges helyszínnek, melyek természetesen rendelkeznek a szükséges feltételekkel a döntő megrendezéséhez, ezek pedig a Veszprém Aréna, a Syma Csarnok, valamint a Dabasi Sportcsarnok, de nálunk a Veszprém Aréna áll az első helyen. Sok függ azonban a holnapi sorolásától, melyen eldől, hogy mikor és hol kezdjük a finálé küzdelmeit, mert csak a pontos időpontok függvényében tudjuk véglegesíteni a helyszínt, de az előzetes tárgyalások már megkezdődtek a csarnokok üzemeltetőivel. Bárhogy is alakul a csarnokhelyzettel kapcsolatos történet, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia mindent el fog követni azért, hogy szurkolóink kényelmesen, s minimális költségekkel tekinthessék meg az EHF Kupa döntőjének várva várt hazai mérkőzését” – árulta el a DKKA ügyvezetője.

(DKKA)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek