Csatlakozás

Női EHF Kupa

EHF Kupa

Női EHF Kupa

NŐI KÉZILABDA KEK. Nyolcadöntő, visszavágó.
ÉRD–SERCODAK DALFSEN (holland) 27–25 (15–8)
Érd, 1600 nézö.Érd.Ld.:Krepezs-Slezák 5 (1),Szabó L. 4 (1),Klivinyi 4.
Továbbjutott az Érd kettős győzelemmel.
+++++
Továbbjutott a Dunaujváros a női EHF Kupában

Hatalmas küzdelemben, rendkívül hullámzó mérkőzésen, idegenben lőtt több góljának köszönhetően jutott tovább a Dunaujváros a Siófok.

Az EHF Kupa nyolcaddöntőjének második mérkőzését játszotta szombaton délután Siófokon a DKKA. Zdravko Zovko tanítványai 24-19-re nyerték a párharc első, dunaújvárosi meccsét, így ötgólos előnyből várhatták a visszavágót. A találkozó azonban nem kezdődött túl jól a Kohász számára, hiszen az első három támadásból nem tudtak betalálni Bulathék, mig Orbán lövései után házigazdáknak (2-0). A Siófok tartotta kezében a találkozót és négy góllal elhúztak, de Triscsuk átlövése sikerült és a vendégeknek csökkentették a hátrányukat. A szünet előtt az ujvárosiaktól, előbb Triscsuk hetesből, míg a kapus Oguntoye saját hatosáról talált az üres kapuba. A térfélcsere után Bulath is végre eredményes volt és fordult a találkozó, mert a vendégek 16-18-ra vezettek. Az izgalom fokozodott, sok hiba után ismét siófoki vezetést láthattak a nézők. A hosszú gólcsendet Triscsuk törte meg az 55. percben, de a lendületbe jött házigazdák erre, valamint Bulath góljára is válaszoltak, így az utolsó két perchez érve még mindig nem dőlt el a továbbjutás (26-22). A vendéglátók azeri hálóőre újabb két védéssel segített csapatát, míg El Ghaoui előbb beállóból, majd gyors lerohanásból vették be a Oguntoje kapuját, így alig fél perccel a meccs vége előtt már a Siófok állt továbbjutásra (28-22). A hazaiak beállóját játék késleltetése, míg Erdősi Ildikót egy Azari Fruzsina ellen elkövetett szabálytalanság miatt állították ki, s tíz másodperccel a meccs vége előtt. Heteshez jutott a Dunaujváros, melyet Bulath Anita váltott gólra, s mivel a hátralévő időben már csak egy blokkba dobott időntúli szabaddobásra futotta a hazaiak erejéből, így végül maradt a 28-23.

Siófok KC – DKKA 28-23 (11-9).Siófok,500 néző. Továbbjutott a DKKA 47-47-es gólaránnyal, idegenben szerzett több találattal.

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

FTC: váltás a jobb átlövő poszton

Szerző 2018-03-07

Átigazolási hírek

Mariama Signaté jövőre is Érden

Szerző 2018-03-07