Csatlakozás

Női EHF Kupa-döntő: kétgólos hátrány az első meccs után

EHF Kupa

Női EHF Kupa-döntő: kétgólos hátrány az első meccs után

Női EHF-KUPA
döntő, első mérkőzés

Tus Metzingen(német) – DKKA 28-26 (13-10)

Tübingen,2400 néző.V.:Mata,Lopez(spanyolok).

Metzingen ld.:Loset 6,Temes 5,Loerper 5.edző:Konkoly Károly

DKKA: Oguntoye, Azari 3, Kovács 6, Bulath, 5 Takács 1, Triscsuk 5, Vincze 3. Cs: Triffa (kapus), Szalai 3, Kamper, Horváth.edző: Zdravko Zovko.

Kiállitások: 6,ill.6 perc.

Hétméteresek: 5/5,ill.4/3.

Nagyon idegesen kezdett mindkét csapat, mert hiába szerzett gyors gólt Temes Bernadett, majd válaszolt erre szintén hamar Bulath Anita, a folytatásban több kihagyott ziccer miatt bosszankodhattak a szurkolók. Ugyan Triscsuk 4. percben szerzett góljával átvettük a vezetést, de gyorsan egalizáltak a hazaiak, majd újból magukhoz ragadták az előnyt, miközben kézilabdázóink több átlövést is elhibáztak (3-2). Szerencsére Oguntoye fontos védésekkel akadályozta meg, hogy még jobban meglépjenek a házigazdák, s a védéseire nagy szükség is volt, mert a 11. percig nem tudott újabb gólt szerezni csapatunk. A hosszú gólcsendet Bulath Anita törte meg, majd Azari is betalált egy szép ejtés után, ám a hazaiak továbbra is pontosabbak voltak, s két gyors góljuk után először vezettek kettővel (6-4).

Kovács duplájával szerencsére gyorsan visszajött a Kohász, ám erre újabb kettő találattal válaszoltak a hazaiak, s Zdravko Zovko kénytelen volt időt kérni, hogy kicsit rendezzük a sorokat (8-6). A rövid pauza után Azari, majd Szalai mattolta a Metzingen hálóőrét, s újra egált mutatott az eredményjelző, de az első félidő hajrája sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Támadásban teljesen megállt csapatunk, mely sorozatban követte el a technikai hibákat, az átlövések sem voltak pontosak, s a visszarendeződéssel is komoly problémái voltak a Zovko-csapatnak. A hazaiak könyörtelenül éltek is lehetőségeikkel, négy góllal megléptek a mieinktől, akik Kovács Anna utolsó másodpercekben szerzett góljával tudták háromra csökkenteni a félidei különbséget (13-10).
A második félidő nagy kérdése tehát az volt, hogy sikerül-e támadásban feljavulnia csapatunknak, de hiába kezdhettük mi a játékot, az első gólt újra a németek szerezték. Szerencére Bulath és Triscsuk egy-egy találatával megfeleztük a hátrányt, de ekkor a védekezés puhult fel, így a Metzingen biztosan tartotta előnyét sőt, két elrontott dunaújvárosi támadást is góllal torolt meg, s újra meglépett néggyel (20-16). Innen ugyan egyszer még feljött kettő találatra a Kohász, ám jött egy újabb rövidzárlat, s komoly bajba kerültek a mieink. Támadásban semmi nem sikerült, három tiszta ziccert, egy hétméterest is kihagytak Kovácsék, miközben a túloldalon átrobogott rajtunk az ellenfél, s a 47. percben muszáj volt időt kérnie Zdravko Zovkonak, mert elúszni látszott a meccs (26-20).

Vezetőedzőnknek szerencsére sikerült összerántania a csapatot, mely újra keménye, határozottan védekezett, több labdát is szerzett vetélytársától, s végre támadásban is pontosabbá vált a játék, így megkezdtük a felzárkózás. Sorozatban négy gólt jegyzett együttesünk, melyből Szalai és Vincze egy-egy, míg Kovács kétszer mattolta az egyébként remekül védő Stockhort kapust, így az 54. percben már Konkoly Csabának kellett magához hívnia játékosait (26-24). A kis szünet érezhetően megtörte a mieink lendületét, így a hazaiak megduplázták fórjukat, de a véghajrára odafigyelt a Kohász, két német támadást is kivédekezett, majd Kovács és az utolsó másodpercekben eredményes Triscsuk révén kialakította a 28-26-os Metzingen-sikert jelentő végeredményt.

Mindent összevetve nem játszott jól a Kohász, rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtott ma a csapat, de a kétgólos hátrány nem sok, ennek ledolgozására minden esély megvan a jövő hét pénteki, veszprémi visszavágón. Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, a mainál lényegesen kiegyensúlyozottabb játékot kell nyújtania csapatunknak. Az biztos, kőkemény hatvan perc vár Veszprémben is Zdravko Zovko tanítványaira, de hittel, akarattal, s a remélt jó játékkal meg lehet szerezni az áhított EHF Kupa serleget.

Zdravko Zovko: a találkozó nagyobbik részében sok hibával játszott a csapat, de minden erönkkel azon leszünk, hogy a visszavágón ledolgozzuk hátrányunkat.
“Ötvenöt percig nagyon hullámzóan játszottunk, támadásban és védekezésben is sok hibát követtünk el. Az utolsó öt perc teljesítményével visszahoztuk magunkat, ami azt jelenti, hogy nyitva maradt a párharc. Veszprémben folytatódik a háború, ahol jobb koncentrációval, lelkes játékkal, s a remélhetőleg nagy létszámú közönség támogatásával valóra válthatjuk álmainkat”.

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek