Csatlakozás

Sikerült a címvédés!

EHF Kupa

Sikerült a címvédés!

Elsőként sikerült címet védenie a Győri Audi ETO-nak a FINAL4-ban, ezzel történelmet írtak a zöld-fehérek. Különös mérkőzésre számíthattak a kilátogatók, hiszen ahogy Ambros Martínnak a győriek kispadján, úgy a Vardarnak is ez volt együtt az utolsó BL-mérkőzése. A telt házas döntő mérkőzést az angol énekes-dalszerző, John Newman koncertje nyitotta meg.

Women’s EHF FINAL4, döntő:
GYŐRI AUDI ETO–HC VARDAR (macedón) 27–26 (9–9, 20–20, 24–23)
GYŐR: Grimsbö, Kiss É. (kapusok), Afentáler, Althaus, Amorim 6, Bódi 4, Broch 1, Fodor, Gonzalez, Görbicz 3 (2), Groot 8 (3), Hansen 3, Mörk, Oftedal 2, Pál, Puhalák. Edző: Ambros Martín.
VARDAR: Leynaud, Szuszlina (kapusok), Canadija 2, Cvijics 1, Kermaicsieva, Klikovac, Kmirova, Kuznyecova 2, Lacrabere 3 (1), Lazovic 3, Lekics 6, Penezic 3, Petrovics, Radicsevics 4 (1), Risztovszka 2, Szazdovska. Edző: Irina Dibirova.
Kiállítások: 10, ill. 8.
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/2.

Ambros Martín: – Nagyon jó érzés volt újra BL-t nyerni, de azt gondolom, hogy ez nem rólam, hanem a lányokról szólt. Nem csak ma, hanem minden nap nagyon keményen dolgoztak ezért. Sok problémával küszködtünk az elmúlt időben, de megcsináltuk, és ma is minden energiánkat arra fordítottuk, hogy leküzdjük a gondokat. Mindenkinek szeretnék gratulálni, a Vardarnak is gratulálok, ahogy tavaly, úgy idén is nagyon jó mérkőzést vívtunk egymással.

Eduarda Amorim: – Gratulálok a csapatomnak, úgy gondolom, hogy nagyon magabiztosan játszottunk a hosszabbításban. A Vardar nagyon felkészült volt, nagyon jól játszottak. Fárasztó volt ez a hétvége, de minden percét élveztem a mérkőzéseknek, és úgy gondolom, hogy az egész csapat remekül érezte magát a döntőben. Örülök, hogy sikerült megvédenünk a címet.

Irina Dibirova: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, bár rendkívül sajnálom, hogy sem tavaly, sem idén nem sikerült nyerni a Bajnokok Ligája döntőjében. Nagyon kemény mérkőzés volt, de végig harcoltak a lányok. A csapat ezzel szétszéled, de kívánom ezeknek a remek játékosoknak, hogy egyszer megnyerhessék a BL-t más csapat színeiben.

Amandine Leynaud: – Először is szeretnék gratulálni a Győrnek, nehéz mérkőzés volt. Harcoltunk, és nagyon büszke vagyok a csapatomra, nem volt könnyű mérkőzés.

A 2017-es finálé után, ismét a Vardar ellen vívta a női Bajnokok Ligája döntőjét a Győr, és ugyanaz volt a forgatókönyv, mint tavaly: hosszabbításban dőlt el a BL-trófea sorsa. Ambros Martín együttese akkor 26-26 után hosszabbításban 31-30-ra győzte le a macedónokat. A győri csapat hetedik alkalommal lépett pályára a Bajnokok Ligája döntőjében, három alkalommal lett ezüstérmes (2009, 2012, 2016), a trófeát pedig immáron negyedszerre emelhette a magasba (2013, 2014, 2017, 2018). Mindkét együttes könnyed győzelmet aratott az elődöntőben szombaton, az ETO hat találattal győzte le a román CSM Bucurestit, míg a Vardar szintén hat gólós győzelmet aratott az orosz Rosztov-Don ellen.

A finálé első találata Amorimnak köszönhető, majd Broch is feliratkozott a góllövők listájára. Az első hat perc főként a Győrről szólt, a Vardar akciógól nélkül, csupán hétméterről talált a győriek kapujába, amelyet Lacrabere hajtott végre. A 7. percben Hansen is megszerezte első gólját a hétvégén. Lekics találatával sikerült egyre feljönnie a macedónoknak, de egy eladott labda után Groot résen volt és ziccerből vágta be a labdát a macedónok hálójába (5-3). A 17. percben időt kért a Vardar, majd újabb macedón hétméteres következett, ám Lacrabere ezúttal kihagyta. Öt perccel a vége előtt a mérkőzés során először sikerült egyenlítenie a Vardarnak, így Ambros Martín kihasználta az időkérését. A 26. percben fordított a macedón együttes (7-8), a Vardar időkérése óta a Győrnek 10 percig nem sikerült gólt szerezni, míg az ellenfél háromszor is betalált. Bódi találatával végre megtört a győri gólcsend (8-8), de nem sokáig örülhettek a zöld-fehérek, Penezic bombája következett, de Görbicz nem hagyta szó nélkül. Ugyan jobban kezdett a Győr, de a mérkőzés második fele a Vardaré volt. Az első felvonás Görbicz két perces büntetőjével zárult, 9-9-es eredménnyel.

Emberelőnyben kezdődött a második játékrész, Görbicz kiállítása még tartott, előbb Kuznyecova, majd Cvijics volt eredményes. Amorimot is leküldik két percre, a macedón kapuban Leynaud pedig remekül védi a győri próbálkozásokat. A 38. percben hétmétereshez jut a Vardar, ám Lacrabere kihagyja, Hansen pedig végre megtalálta Leynaud ellenszerét a kapuban (10-11). Lacrabere a kihagyott büntetőjét góllal javítja, majd Görbicz volt hétméterről eredményes, ezzel újra feljöttek egyre a győriek. Felváltva estek a gólok mindkét oldalon, Cvijicset pedig reklamálásért kiállítják. Újra hétméterről próbálkozhatott a Vardar, ám a kapuban Grimsbö örülhetett, a macedónok már a harmadik hetesüket hibázzák el. A 44. percben Hansen hozta meg az egyenlítő találatot (13-13), így Időt kért a Vardar. Görbicz találatával a második félidőben először vette át a Győr a vezetést, de nem sokáig örülhettek, Penezic egyenlített, majd Görbicz hetest rontott. Az 53. percben újra győri vezetésnek örülhettek a szurkolók (17-16), de Radicsevics góllal válaszolt. Groot kiállításával, emberhátrányban támadott az ETO és Oftedal találatával újra vezetéshez jutottak a győriek. Két perccel a vége előtt ismét egált mutatott az eredményjelző, Lazovic érkezik és betalál, majd az utolsó percbe érve Groot hétméterről dobhatta az egyenlítő találatot. Lekics góljával vezetéshez jutott a Vardar, így Ambros Martín időt kért, meg is lett az eredménye, Amorim emberhátrányban betalál (20-20). A Vardar is időt kért, de már nem tudtak eredményesek lenni, így hosszabbítás következett.

A hosszabbítás is hasonló izgalmakat hozott, akárcsak a rendes játékidő. A folytatás Amorim góljával kezdődött, aki a hosszabbítás első felében három találattal büszkélkedhetett. Az egy perces szünet után már három gólos is volt a zöld-fehérek előnye, de nem sokkal rá közelebb kerültek a macedónok. A finálé végül a Győr egy gólos győzelmével zárult (27-26).

Women’s EHF FINAL4, bronzmérkőzés:
CSM-BUCURESTI-ROSZTOV-DON 31-30 (19-14)
BUCURESTI: Grubisic, Ungureanu (kapusok), Ayglon, Bazaliu, Curea 5, Frafjord 1, Gulldén 6 (2), Hagman, Jacobsen 1, Jörgensen 7, Kurtovic 1, Manea 1, Mehmedovics 1, Neagu 3, Niombla 2, Udristoiu 3. Edző: Per Johansson.
ROSZTOV: Mehdijeva, Pessoa (kapusok), Borscsenko 5 (4), Bulatovics 4, Cabral Barbosa 2, Dembele 2, Iljina 3 (1), Kalinyicsenko 4, Szlivinszkaja, Makejeva 2, Manaharova 1, Petrova 1, Szeny 1, Sztyepanova, Szudakova 5, Vjahirjeva. Edző: Frederic Bougeant.
Kiállítások: 8, ill. 4.
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek