Csatlakozás

Sorsoltak a budapesti Women¹s EHF FINAL4-ra

EHF Kupa

Sorsoltak a budapesti Women¹s EHF FINAL4-ra

Pénteken Budapesten kisorsolták a május 7-8-án a Papp László Sportarénában sorra kerülő Women’s EHF FINAL4 elődöntőinek párosítását.
– Az Európai Kézilabda Szövetség 2012-es kongresszusán határozott a női kézilabdázás kiemelt fejlesztésének segítéséről, ennek jegyében indulhatott el az EHF Marketing és a Magyar Kézilabda Szövetség égisze alatt a Women’s EHF FINAL4 szervezése, amelyre 2014-ben került sor először – mondta el az eseményen Leopold Kalin, az EHF Versenybizottságának elnöke. – Örülök, hogy immár harmadik alkalommal érkezhetnek Budapestre a legjobb csapatok.

– Nagy öröm számomra, hogy immár harmadszor láthatjuk vendégül a világ legjobb női klubcsapatait, külön öröm, hogy ismét részt vehet magyar csapat, a Győri Audi ETO – emelte ki Marosi László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. – A férfi FINAL4, a kölni helyszín és a szervezés mintául szolgál számunkra, még ha a különböző adottságok miatt nehéz is összehasonlítani a férfi és női FINAL4-t. Kollégáim rengeteget dolgoznak annak érdekében, hogy az esemény rangjához méltó legyen az idei FINAL4 is. Sok szeretettel várunk minden szurkolót és a csapatokat Budapestre 2016-ban is!

– Közös célunk, hogy megmutassuk az egész sportvilágnak, hogy a női kézilabda nem csupán egy sport, hanem egy fejlődő termék is, amely egyaránt vonzó lehet a szurkolók és a szponzorok számára egyaránt – hangsúlyozta David Szlezak, az EHF Marketing ügyvezető igazgatója. – Remek az együttműködésünk a Magyar Kézilabda Szövetséggel, a Szervező Bizottsággal nagyszerű a kommunikáció és a közös munka, így biztos vagyok benne, hogy kiemelkedően színvonalas eseményre kerül sor májusban Budapesten!

– Több mint 4000 jegy kelt el máris a FINAL4-ra, legjobban ráadásul az első kategóriás jegyek fogynak, és ezt követően érkeznek még résztvevő csapatok jegyigényei – mondta el Ballai Attila, az MKSZ kommunikációs-, PR- és marketing igazgatója. – A show eddig látott elemei, tervei lélegzetelállítóak, igyekszünk magasra tenni a mércét Köln számára, ráadásul a pályán is óriási küzdelemre számíthatunk, úgy vélem, az eddigi legerősebb FINAL4 következik. Győr mindkét világhírű csapata ott lesz az eseményen: az Audi ETO KC a mérkőzéseken, a Győri Balett pedig a szórakoztató programok kapcsán készül arra, hogy elbűvölje a közönséget. Sok szeretettel várunk mindenkit május 7-én és 8-án a Papp László Budapest Sportarénába.

A sajtótájékoztatót követően került sor a sorsolásra, amelyen kiderült, hogy a legutóbbi két kiírás győztese, a Győri Audi ETO és a Buducsnoszt Podgorica már az elődöntőben egymás ellen lép pályára.

– Nagyon örülünk, hogy ismét ott lehetünk a FINAL4-ban egy év kihagyás után. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a Buducsnosztot szerettük volna kapni az elődöntőben, de remek formában vagyunk, és azért dolgozunk, hogy májusban is jól játsszunk, és akkor nem lehet akadály előttünk a montenegrói együttes – emelte ki Görbicz Anita, a Győri Audi ETO csapatkapitánya.

A Women’s EHF FINAL4 elődöntőinek párosítása, május 7.:
CSM Bucuresti (román)-Vardar Szkopje (macedón)
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO

Az elődöntőkre 15:15-kor, illetve 17:45-kor kerül sor.

A győztesek jutnak a május 8-i döntőbe, a vesztesek a 3. helyért lépnek pályára.

EHF

Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Anja Althaus (Vardar Szkopje), Szuzana Lazovics (Buducsnoszt) és Cristina Nan (CSM Bucuresti) volt ott a sorsoláson.(EHF)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek