Csatlakozás

Szeptemberben kezdünk az EHF-kupában

EHF Kupa

Szeptemberben kezdünk az EHF-kupában

Július 19-én (kedden) sorsolják a megreformált EHF-kupa első két fordulójának párosításait. Az elmúlt napokban biztossá vált, hogy amint várható is volt, a Fehérvár KC érdekelt lesz ezen a sorsoláson. Az EHF kedden még a második kör kiemeltjeként jelölte meg az FKC-t, majd egy nappal később megváltoztatta a résztvevők besorolását, így már szeptemberben megkezdi csapatunk az európai kupaszereplését.

A Kupagyőztesek Európa Kupájának (KEK-nek) a beolvasztásával, teljesen átalalkított rendszerben kerül lebonyolításra az EHF-kupa ettől az idénytől kezdve. Az ősz folyamán három, egyenes kieséses, oda-visszavágós fordulót kell megvívniuk a csapatoknak ahhoz, hogy a tavaszi csoportkörbe jussanak. A négy, egyenként négycsapatos csoport első két helyezettjei a negyeddöntőkön és elődöntőkön keresztül kvalifikálhatják magukat az EHF-kupa döntőjébe.

A résztvevő csapatoknak kedden kiküldött besorolásban még úgy szerepelt a Fehérvár KC, hogy az októberi, második fordulóban kapcsolódik be kiemeltként a küzdelmekben, míg a további három magyar résztvevő – az Érd, a DVSC és a Dunaújváros – a harmadik körben várhat ellenfélre.

Egy nappal később jött a módosítás: mivel az EHF-nél kifelejtették a BL-csoportkör negyedik helyezettjeit, akik automatikusan helyet kapnak az EHF-kupa csoportkörében, az FKC már az első körben (szintén kiemeltként) pályára lép. Az Érd és a DVSC is korábban, októberben kezdi meg a kupaszereplését, csak a Dunaújváros maradt az eredetileg kiadott helyén a beosztásban.

A Fehérvár KC így a bajnoki rajt előtt egy héttel, a szeptember 9-10-i hétvégén, a nemzetközi porondon játssza első tétmeccsét ebben a szezonban. Azt, hogy kivel, a július 19-i sorsoláson tudjuk meg.

Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek