Csatlakozás

WOMEN¹S EHF FINAL4: újabb öt év Budapesten

WOMEN¹S EHF FINAL4: újabb öt év Budapesten

EHF Kupa

WOMEN¹S EHF FINAL4: újabb öt év Budapesten

A Női junior Európa-bajnokság nyitónapján Győrött a Magyar Kézilabda Szövetség, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) és az EHF Marketing megállapodást írt alá, amelynek értelmében újabb öt évre, azaz 2024-ig Budapest marad a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének helyszíne.

A következő öt évben újra Budapest ad otthont a női klubkézilabdázás csúcseseményének, a WOMEN’S EHF FINAL4-nak, azok után, hogy a magyar fővárosban már hat alkalommal rendezték meg sikeresen a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

Az Európai Kézilabda Szövetség, az EHF Marketing és a Magyar Kézilabda Szövetség a női U19-es Európa-bajnokság nyitónapján írta alá az új szerződést, amely biztossá tette, hogy a sportesemény 2024-ig Budapesten marad.

Budapest és a Papp László Budapest Sportaréna, a női klubkézilabdázás jelképévé váltak már az elmúlt hat évben, a kétnapos rendezvény kiváló kézilabdát és látványos szórakozást kínál minden évben.

2019-ben a DELO WOMEN’S EHF FINAL4 során 23 televízióállomás több mint 60 területre közvetítette az eseményt. A rajongók kétszer is megcsodálhatták az amerikai énekesnő, Anastacia show-ját, először a pénteki nyitóbulin, majd a szombati elődöntőket megelőzően.

A DELO WOMEN’S EHF FINAL4 hetedik kiírására 2020. május 9-10-én kerül sor. A jegyértékesítés kezdetéről a szurkolókat időben tájékoztatják a szervezők.

Az EHF elnöke, Michael Wiederer elmondta: – Az előző hat esemény sikere arra ösztönözött bennünket, hogy folytassuk az együttműködést a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Budapest kiváló vendéglátó, az eddig résztvevő összes csapat is dicsérte a magyar fővárost. Ez a hosszú távú partnerség összhangban van az EHF azon stratégiájával, hogy a csúcseseményei ugyanabban a városokban maradjanak, Budapest és Köln kiváló helyszín az európai kézilabda számára.

Izgatottan várjuk az együttműködést a Magyar Kézilabda Szövetséggel – mondta el az EHF Marketing ügyvezető igazgatója, David Szlezak. – Az elmúlt évek során befektetett összes munka kifizetődött, hiszen a rendezvény óriási fejlődésen ment keresztül, és nemcsak a kézilabda-rajongók, hanem a szponzorok számára is vonzóvá vált, hiszen a Delo Group a WOMEN’S EHF FINAL4 és az EHF Bajnokok Ligája névadó szponzora lett, amely új szintre emelte az eseményt. A szerződés 2024-ig történő meghosszabbítása új perspektívát ad a rendezvénynek, hiszen Budapesten új, 20.000-es kapacitású arénát építenek, amely még több lehetőséget kínál a rajongók és a partnerek számára.

– Természetesen nagyon büszkék vagyunk az elmúlt hat budapesti WOMEN’S EHF FINAL4-ra és nagyon örülünk, hogy újabb öt évre, tehát 2024-ig biztosan a magyar fővárosban kerül sor a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére! – hangsúlyozta Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. – Hisszük, hogy jó helyen van az esemény a magyar fővárosban, egy kézilabdaszerető országban, amely az európai vendégeknek is könnyen megközelíthető. Ígéretes, hogy hosszú távra szerződünk, hiszen ez rengeteg fejlődési lehetőséget ad, a célunk pedig az, hogy az EHF-fel és az EHF Marketinggel együtt hosszú távú termékfejlesztésben vegyünk részt, amely a szurkolók számára is évről-évre nagyobb élményt ad. A fő cél a sportág, ezen belül is a női kézilabdázás népszerűsítése.
(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF Kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek