Csatlakozás

Folyik a munka, alakul a keret

Női kézilabda

Folyik a munka, alakul a keret

Debrecenben készül a magyar női válogatott, amely jó hangulatban dolgozik a kontinensviadal előtt.
Koncentrált, de jó hangulatú edzésekkel készül a hétvégi romániai Kárpát Kupára és a december elején kezdődő svédországi Európa-bajnokságra a magyar női válogatott. Kim Rasmussen szövetségi kapitány és a csapat munkáját több sérülés is nehezíti, Korsós Dorina az Eb előtti utolsó BL-találkozón szenvedett súlyos térdsérülést, és fél év kihagyás vár rá, Tomori Zsuzsanna pedig térdoperációját követően lassan gyógyul, és az Eb-terhelést még nem bírnál el. A keretben lévő 21 játékos közül Kovacsics Anikó állapota sem százszázalékos: – Még a Vardar elleni BL-mérkőzésen sérült meg a vádlimban az izom, azóta nem is léptem pályára mérkőzésen, lassan megy a felépülés, de vasárnap talán már pályára léphetek Kolozsváron. Egyelőre könnyített edzéseket tudok végezni – mondta el a Ferencváros irányítója.

Mindez befolyásolja a keret kijelölését is, ráadásul a szövetségi kapitány a Kárpát Kupán már az Eb-n szereplő csapattal szeretne részt venni: – A fejemben már alakul a keret, ám éppen Kovacsics Anikó sérülése miatt 17 játékossal utazunk ki a tornára. Az edzéseken elsősorban a védekezésre helyezzük a hangsúlyt, hiszen az mindennek a kulcsa. A felkészülési mérkőzéseken nem a számszerű eredménnyel foglalkozunk majd, hanem a játékunk javításával. Ezen a héten a fizikai terhelés is nagyobb, ez napról-napra látszik is a játékosokon, a jövő hét a finomítás és a frissítés jegyében telik majd, jelenleg csak az érdekel, hogy december 5-én a csehek elleni Eb-nyitányon jól szerepeljünk – hangsúlyozta Kim Rasmussen. – Nagyon jól, fegyelmezetten dolgoznak a lányok, elégedett vagyok velük!

A dán tréner maximális koncentrációt vár el a játékosoktól, és a taktikai részleteken, valamint a fizikai felkészítésen túl olyan, aprónak tűnő, ám rendkívül fontos részletekre is figyel, mint az edzések alatti és utáni folyadékpótlás, vagy éppen a szénhidrát-raktárak megfelelő feltöltése. Munka közben azonban korántsem jellemző a zárdahangulat, Debrecenben edzések alatt is folyamatosan szól a zene, az alkalmi DJ-nek beálló és a zenei válogatást biztosító Kovacsics Anikónak az egyik tréning végén a szövetségi kapitány külön megköszönte a szakmai munka mellett a megfelelő zene biztosítását is. – ’Great job!’, azaz „Remek munka!” – ez volt az edzésen a kapitánytól elhangzó leggyakoribb kifejezés.

– Rendkívül fegyelmezett, koncentrált hozzáállást vár el tőlünk az edzéseken a szövetségi kapitány, minden részletre odafigyel – emelte ki Görbicz Anita csapatkapitány. – Azt hiszem, ennek a csapatnak most erre van szüksége, szigorú, de profi edző Kim Rasmussen, ugyanakkor a hangulatra sem lehet panasz, oldott légkörben dolgozunk, ez vezethet sikerre.

A válogatott előtti időszak a kerettagok többségénél az európai kupacsatározások jegyében telt, és az elmúlt hetekben a kerettagok közül talán Kiss Éva nyújtotta a legfigyelemreméltóbb teljesítményt, hiszen a Győr kapusa Európa két elitcsapata, a Bukarest és a Rosztov-Don elleni BL-találkozókon egyaránt világklasszis mutatóval zárt. – Természetesen önbizalmat adnak a Bajnokok Ligája-mérkőzések, de minden nap a nulláról kell kezdeni és újra felépíteni magunkat. Ennek jegyében telik a felkészülés az Eb-re is, szerencsére két kiváló társ van mellettem a posztomon.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13