Csatlakozás

Győzelem, teljesített célokkal

Női kézilabda

Győzelem, teljesített célokkal

Női Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-KOSZOVÓ 37-12 (18-5)
Budapest, 1000 néző.V.: Backovic, Palackovic (szlovénok).
MAGYARORSZÁG: Janurik, Kiss É. (kapusok), Bódi 6, Görbicz 6 (1), Háfra 3, Hársfalvi 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Kovács A. 2, Kovacsics 2 (1), Lukács 3, Mayer 1, Schatzl 1, Szekeres 2, Szöllősi-Zácsik 4, Tomori 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
KOSZOVÓ: Rudaku, Shedadi, Osmani (kapusok), Aliu 4, Demaj, Gashi, Gjikokaj, Hot, Kameri, Krasniqi, Kursani, Marku, Qorraj 2, Rexhepi 5, Rugova, Stagova 1. Szövetségi kapitány: Florent Beqiri.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 0.

A mieink keretéből ezúttal Bíró Blanka, Gávai Szonja, Kiss Nikolett, Klujber Katrin, Mazák-Németh Csilla és Sirián Szederke maradt ki, míg Háfra Noémi első alkalommal kapott szerepet a felnőtt válogatottban.
A mérkőzés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség nevében Dr. Kersch Ferenc főtitkár-helyettes köszöntötte Tomori Zsuzsannát 150. válogatottsága alkalmából.

Az első gólunkat Mayer Szabina szerezte, a 4. percben azonban Koszovó is betalált. Több helyzetet is kihagyott szélről a magyar együttes, majd Zácsik szerezte az 5. gólunkat a 12. percben (5-1). Hamar nyilvánvalóvá vált a mieink dominanciája, a 27. percben már tíz gól volt a különbség, szünetre pedig 18-5 lett az állás.

Szünetben Janurikot Kiss Éva váltotta, lehetőséget kapott az újonc Háfra is, sőt, gólt is ért el, a magyar csapat pedig rendre lerohanásgólokat ért el, így hamar bebiztosította győzelmét és első pontjait a selejtezősorozatban.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – Az történt a mérkőzésen, amire számítottunk, voltaképpen minden terv szerint alakult. Talán a találkozó eleje nem volt teljesen jó, amikor szélről több lövést elhibáztunk, de megfelelő volt a védekezés, tudtunk sokat futni és gyors indításokból gólt elérni. A célunkat elértük: mindenki játszott, gólokat szerzett, nagy különbséggel győztünk, és ami fontos volt, végig koncentráltunk a mérkőzésre és senki nem sérült meg. Mostantól Fehéroroszország ellen készülünk, hiszen Minszkben jóval nehezebb dolgunk lesz.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Lele Ákos Orosházán folytatja

Szerző 2018-05-18

Átigazolási hírek

Varsandán Milán újra Gyöngyösön

Szerző 2018-05-18