Csatlakozás

Ha a magyarok jól játszanak, verhetetlenek !

Női kézilabda

Ha a magyarok jól játszanak, verhetetlenek !

Kim Rasmussen, női kézilabda-válogatottunk új szövetségi kapitánya idén még csak ellenfélként járt nálunk: márciusban a lengyel válogatottat Érden Eb-selejtezőn, májusban a CSM Bucuresti együttesét Budapesten, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében vezette győzelemre. Június 23-én este viszont már magyar kapitányi minőségében érkezett szűk két napos villámlátogatásra, az első „környezettanulmányra”. Ennek kapcsán kérdeztük.

Egyszerre két sikercsapatot hagyott ott a magyar válogatott hívására. Mennyit tépelődött a döntésen?
– Sokat nem kellett gondolkodnom, mert ilyen ajánlatot nem mindig kap az ember. A világ egyik legkiválóbb válogatottjához hívtak, egy egészen különleges kézilabda kultúrájú országba. Úgyhogy meglepett voltam és boldog. Azt persze mérlegelnem kellett, a családomnak mit jelent ez a változás, mert mondanom sem kell, ők, a két gyermekem mennyire fontosak a számomra, de az edzői pályafutásom során ez olyan lehetőség, amit nem hagyhattam ki.

– Nemcsak dolgozni, élni is jön hozzánk. A szakmán, a sporton kívül voltak egyéb szempontok, amelyek alapján úgy határozott, hogy Budapesten folytatja?
– Nem ismerem Budapestet, csak annyi tudok róla, hogy különleges adottságú, szép város, mindent megteszek annak érdekében, hogy minél hamarabb felfedezzem, a magyar kultúrával együtt. Néhány ételt már volt szerencsém kipróbálni, azok nagyon finomak, de nem ez a lényeg.

– Hanem a kézilabda. Riválisként, kívülről milyennek tűnik a magyar női szakág, a válogatott?
– A magyarok rajonganak a kézilabdáért, a csapataik kiválóak, ilyen adottságokkal mindig megvan az esély a győzelemre. Amikor bármely csapatommal a magyarok ellen játszottunk, azt mondtam, legyünk fegyelmezettek, büntessünk meg minden hibát, mert ellenfeleink hajlamosak arra, hogy hamar a hitüket veszítsék, feladják. Mostantól ezen kell változtatnunk. Mert ha a magyarok jól játszanak, verhetetlenek.

– Milyen rövid- és hosszabb távú terveket tűzött ki saját maga, illetve a csapat elé?
– Rövid távon természetesen szeretnénk a lehető legsikeresebben szerepelni a decemberi, svédországi Európa-bajnokságon. Hosszabb távon pedig győztes csapat kialakítása a célom, olyané, amely akkor is képes nyerni, ha éppen nem megy minden tökéletesen. A tokiói olimpián érmet akarunk szerezni. Illetve már addig is, előtte is, amikor csak lehet.
(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek