Csatlakozás

Könnyed sikerrel debütált Rasmussen

Női kézilabda

Könnyed sikerrel debütált Rasmussen

Magabiztos, 32-22-es győzelmet aratott a magyar női kézilabda-válogatott Szlovénia ellen a siófoki felkészülési mérkőzésen, így Kim Rasmussen szövetségi kapitány fölényes sikerrel debütált a csapat élén.
Női válogatott mérkőzés:
MAGYARORSZÁG-SZLOVÉNIA 32-22 (17-8)
Siófok,800 néző. V.: Andorka, Hucker.
MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss (kapusok), Dombi 3, ERDÓSI 4, Görbicz 3 (3), Kisfaludy 2, Klivinyi, KOVÁCS 9, Kovacsics 1, Lukács 3, Orbán, Planéta, Schatzl 4, Szekeres, Szucsánszki 3, Triscsuk. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
SZLOVÉNIA: Stefanišin, Zec (kapusok), Ahlin, Amon, Baric, Cerenjak, Ferfolja 1, Irman 2, Jeriček 2, Krajnic, Krhlikar 2, Lazović 3, Marinček, Mavsar 5 (3), Panger, Rebolj, Stanko 5, Uzmah 2. Szövetségi kapitány: Uros Bregar.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

Tomori Zsuzsannát és Zácsik Szandrát nélkülözve lépett pályára Szlovénia ellen a magyar női válogatott, amelyet kinevezése óta először vezetett Kim Rasmussen. A dán szakember az összetartás alatt több fiatalnak is lehetőséget adott, ám Faluvégi Dorottya, Pásztor Noémi és Szabó Laura végül kimaradt a keretből. Nem úgy a sérülés miatt utólag behívott, 20 éves Dombi Luca, aki gólokkal debütált az együttesben.

A két csapat egyaránt a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra hangol, s az első félidő képe alapján egyértelműen a magyar indul majd jobb esélyekkel a kontinensviadalon.

Kovács Anna alig egy perc elteltével bevette a rivális kapuját, s később sem spórolt a lövésekkel, negyedóra alatt ötször talált be. A félidő második felére egyértelműen fölénybe került a házigazda, a szünetben tizenegy góllal vezetett.

Izgalmasabban alakult a második játékrész: a szlovénok gyors egymásutánban négyszer voltak eredményesek, s csupán Schatzl Natalie gólja érkezett feleletként, így Rasmussen rögvest időt kért: az elbeszélgetésben határozottabb és gyors játékot írt elő csapatának. Ez csak valamelyest sikerült, a szlovánok tartották a hét-nyolc gólos távolságot.

Egyetlen pillanatra sem volt kérdés, melyik csapat nyeri a mérkőzést, a végeredmény 32-22 lett, de a második félidei játék rávilágított arra, hogy milyen elemekben kell még fejlődnie a válogatottnak.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – Első mérkőzésnek megfelelő volt, de látszik, hogy sok teendőnk van még. A támadójátékunk, a keresztjátékunk jónak volt mondható, a védekezésünk az első félidőben megfelelőnek bizonyult, szünet után visszaestünk, de a mérkőzés vége e tekintetben újra jól sikerült. Idővel egyre jobbak leszünk, de sok munka áll még előttünk.

Uros Bregar: – Tudtuk, hogy a magyarok kicsit erősek nekünk, ez az első félidőben meglátszott. A szünetben aztán megbeszéltük a hibákat. A másodi játékrészben bebizonyítottuk, hogy azért tudunk mi is kézilabdázni.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Lele Ákos Orosházán folytatja

Szerző 2018-05-18

Átigazolási hírek

Varsandán Milán újra Gyöngyösön

Szerző 2018-05-18