Csatlakozás

Kupagyőztes az FTC

Női kézilabda

Kupagyőztes az FTC

A TIPPMIX Török Bódog női Magyar Kupa döntője hihetetlen izgalmak közepette dőlt el. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ennek köszönhetően 29-29-et mutatott az eredményjelző a hatvan perc letelte után. A büntetőpárbajban nem hibáztak a fővárosiak, míg Eduarda Amorim lövését Szikora Melinda hárította, így a trófea a Ferencvároshoz került.

TIPPMIX Török Bódog női Magyar Kupa
3. helyért:
DVSC TVP–DUNAÚJVÁROSI KKA 30-24 (14-11)
Kecskemét, 1800 néző.V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
Debrecen: Horváth-Pásztor, Lajtos (kapusok), Csáki 5 (3), Despotovic 6, Garbuz 1, Jezsikava 5, Kelemen 2, Marincsák, Pénzes, Punko 7, Sirián 2, Siska, Szabó P., Tóth M., Tóvizi, Varsányi 2. Edző: Tone Tiselj.
Dunaujváros: Csapó, Pálinkás (kapusok), Cifra, Gindeli, Grosch 1, Hornyák B., Karnik, Klujber 2, Kovács A. 8 (4), Kudor 4 (3), Micijevic 4, Nick, Rácz-Vincze 1, Szalai B. 2, Takács D. 2, Vártok. Edző:György László.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc, Hétméteresek: 3/3, ill. 8/7.
Döntő:
GYŐRI AUDI ETO–FTC RAIL CARGO HUNGARIA 32-34 (15-16, 29-29) – hétméteresekkel
Kecskemét,1800 néző. V.: Dobrovits, dr.Tájok.
Győr: Grimsbö, Kiss (kapusok), Amorim 7, Bódi 5, Broch, Elghauoui 1, Görbicz 7 (3), Groot 5 (1), Hársfalvi, Knedliková, Mörk 6 (3), Pál, Puhalák, Tomori 1 (1). Edző: Ambros Martin.
FTC: Bíró, Szikora (kapusok), Faluvégi, Hornyák D., Jovanovics 3 (1), Kovacsics 7 (4), Lukács 3, Mészáros, Monori, Pena 7 (1), Schatzl 5 (1), Snelder, Szarka, Szekeres, Szöllősi-Zácsik, Szucsánszki 9 (1). Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 0, ill. 4 perc.,Hétméteresek: 11/8, ill. 8/8.

A melegítésnél kiderült, hogy Zácsik Szandra nem tudja vállalni a mai játékot, a túloldalon pedig Yvette Broch küzd kisebb izomsérüléssel, így elővigyázatosságból ő sem lépett pályára. A mérkőzés nagyszerű hangulatban kezdődött, Bíró Blanka védésével, majd Pena szerezte meg az első találatot, de Amorim gyorsan egyenlített. Folyamatos gólváltások jellemezték az első tíz percet, melynek végén 6-6-ot mutatott az eredményjelző. A vezetést ezt követően vette át először a Győr, Nycke Groot góljával, aki a mérkőzés előtt vehette át a legjobb külföldi játékosnak járó elismerést. Schatzl és Pena góljainak köszönhetően az előny megint a Ferencvároshoz került. Szucsánszki Zita növelte kettőre a különbséget először a félidő derekán. Schatzl szerzett labdát és értekesítette a ziccert, Ambros Martin időt is kért. Mörk, Groot és Bódi góljaival zárkózott a Győr, a fővárosiak csak hetesből tudtak betalálni. Pena adott új lendületet csapatának, a spanyol ötödik gólját szerezte a 22. percben. Hozzá csatlakozott a montenegrói Marija Jovanovics, újra három gól volt a különbség a két csapat között. A játékrész utolsó öt percében Nora Mörk értékesített két büntetőt is, Bódi Bernadett lerohanásból volt eredményes. Egyre olvadt a különbség, Elek Gábor pedig felhasználta első időkérési lehetőségét. Az utolsó percben Bódi megpróbálta átejteni Bíró Blankát, sikertelenül, így egy gólos ferencvárosi vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A folytatást a Győr kezdte jobban, Amorim átlövésével egyenlítettek ismét. Ezt követően a szélsőké volt a főszerep, előbb Lukács Viktória talált be, majd Bódi Bernadett egalizált (18-18). A mérkőzés ezen szakaszában több technikai hibát is elkövetett a Győr támadásban. A Ferencvárost a szélső játék jellemezte, Lukács majd Schatzl találatával kettőre nőtt a különbség, Nora Mörk pedig büntetőt hibázott először a mérkőzésen. Az utolsó negyed órára fordulva is maradt a két gól a csapatok között. Szucsánszki Zita szenzációs pattintott lövésére, Görbicz Anita válaszolt a balszélről. Nycke Groot jutott át a falon és tudott egyenlíteni, így fej-fej mellet fordultak a csapatok a hajrára. Két hétméterest is értékesíteni tudott Kovacsics Anikó, ezzel a már-már állandónak tűnő két gólos különbség ismét visszaállt. Görbicz Anita szintén büntetőből volt eredményes, majd Bódi egyenlített a jobbszélről. Kovacsics Anikó bombája utat talált a jobb felső sarokba, a következő támadásból azonban Kiss Évába lőtt az irányító, a fordulásból pedig Elghauoui egalizált. Nem kis izgalmak vártak a kilátogató szurkolókra az utolsó öt percben így. Szucsánszki Zita kapitányhoz méltóan magához ragadta a kezdeményezést és kétszer is betalált (26-28). Görbicz Anita előbb értékesített majd kihagyott egy hétméterest, közben a túloldalt Kovacsics Anikó egyéni megmozdulásából lett gól. Az utolsó fél percre időt kért Elek Gábor egy gólos vezetésnél. Szucsánszki Zita nem tudott betalálni, az ETO pedig végig rohant a pályán és Amorim beállóból szerzett találatával büntetőkre mentette a párharcot. A tavalyi férfi Magyar Kupa fináléja után így idén a nőknél dőlhetett el a kupa sorsa ebben a formában.

Kovacsics kezdte a párharcot és nem hibázott. Mörk szintén eredményes volt Bíró Blanka ellen. Szucsánszki betalált, Amorim lövését azonban Szikora Melinda hárította. Schatzl, Groot, Jovanovics és Tomori is értékesítette a maga büntetőjét. Pena állt oda a vonalhoz és nem remegett meg a keze, ezzel a 2016/17-es női Magyar Kupát a Ferencváros hódította el.
(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13