Csatlakozás

Magabiztos siker a házigazdák ellen

Női kézilabda

Magabiztos siker a házigazdák ellen

Szöul Kupa, felkészülési női torna, 2. forduló:
Dél-Korea-Magyarország 25-31 (13-14)
Szöul, V:Nastase, Stancu (románok)

Dél-Korea: Choi 2, Han, Jo, Jung, Kang, Kim, Kim, Kim, Kwon 1, Lee 7 (1), Moon, Park, Ryu 6, Shin 1, Sim 1, Song 5 (5), Won, Yu 2. Szövetségi kapitány: Kang.

Magyarország: Bíró,Kiss É.,Triffa,Faluvégi 3, Háfra 5, Kiss N, Klujber 4 (3), Kovács 7(2),Kovacsics 2, Lukács, Márton 2, Pásztor 2, Schatzl 3, Szabó, Tomori, Tóth 2, Tóvizi,Vámos 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 6, ill. 12.Hétméteresek: 8/6, ill. 5/5.

Kim Rasmussen: – Jól teljesítettek a lányok, már szinte mindenki túltette magát az időeltolódás okozta nehézségeken, frissebben mozgott a csapat. Mindkét félidőt jól kezdtük, az oroszok elleni találkozó után fókuszáltunk is erre. Az 51. percig nagyszerűen működött a játék, főként hátul, a végén az ázsiaiak szinte a félpályáig kinyitották védekezésüket, de ebből is tanultunk. Mérkőzésről-mérkőzésre lép előre a csapat, ennek örülök, ráadásul a fiatalok is egyre jobban teljesítenek.

Jól kezdte a találkozót a magyar válogatott, több fiatal is lehetőséget kapott a kezdősorban. Támadásban több hibát is vétettek a mieink, ellenfelünk pedig jól szállt be a mérkőzésbe. Az ázsiaiak többször is kihasználták a pontatlanságainkat és fordítani is tudtak. Triffa az oroszok elleni mérkőzéshez hasonlóan, ma is szép védéseket mutatott be, majd Kiss váltotta a kapuban. A félidő hajrájában már hárommal vezetett Kim Rasmussen együttese, de sikerült beérnie a dél-koreaiaknak, így a szünetre 14-13 volt azt állás a javunkra.

A folytatásban egyértelműen a magyarok játéka dominált, ellenfelünk nem tudott mit kezdeni Kiss Évával, aki büntetőt és ziccert is védett. A magyar védelem is jól működött, ennek köszönhetően az ázsiaiak 13 percig nem tudtak betalálni a magyar hálóba, hattal is elhúzott a magyar csapat, Vámos pedig megszerezte első találatát a válogatottban. A végére ismét előjött pár figyelmetlenségből adódó hiba a magyarok oldalán, de így is magabiztosan tartottuk kézben az irányítást, végül hat góllal nyert a magyar együttes.

A vasárnapi szünnapot követően, hétfőn Szerbia ellen zárjuk a tornát.

Korábbi eredmények: Szerbia-Oroszország 24–43 (11–21),Dél-Korea-Szerbia 27-28 (15-13).

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek