Csatlakozás

Megharcolt csoportelsőség

Nemzetközi

Megharcolt csoportelsőség

Küzdelmes első félidőt követően fordított a magyar válogatott a fehéroroszok elleni záró Eb-selejtezőn Kecskeméten, és nyolc gólos győzelmével csoportgyőztesként jutott ki a franciaországi kontinensviadalra!

Női Eb-selejtezők, 7. csoport, 6. (utolsó) forduló:

MAGYARORSZÁG-FEHÉROROSZORSZÁG 30-22 (12-13)
Kecskemét, 1800 néző. V.: Arntsen, Röen (norvégok).
MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Faluvégi 6, Háfra 4, Hornyák D. 7 (4), Karnik, Kisfaludy 1, Kovacsics 4, Lukács 1, Pálos-Bognár, Puhalák 1, Schatzl 3, Sirián, Szabó L. 1, Szekerczés 1 (1), Tóth G. 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
FEHÉROROSZORSZÁG: Shut, Burgyuk, Kuntsevics (kapusok), Ahramenka 3, Artszjukovics 1, Dronova 1, Hrahuszkaja, Hutava, Kanaval 2, Kotszina 1, Mazgo 4 (1), Rudkuszkaja, Samanouszkaja 1, Silitszkaja 2, Tryzno 2, Vaszileuszkaja 5. Szövetségi kapitány: Tomaz Cater.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 2/1.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: – Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, június 2-án nehéz látványosan és színvonalasan kézilabdázni, bár azt nem sejtettem, hogy négy góllal is vezetnek majd a fehéroroszok. A tervünk az volt, hogy nyomás alá helyezzük őket a saját kapunk előtt, hibára késztessük őket, és a végén, amikor fogytán lesz az energiájuk, növeljük az előnyt. Szerencsére ez működött, győztünk, így büszke vagyok mindenkire, a játékosok nagy szívvel küzdöttek. Az egész selejtezősorozat arról szólt, hogy ki hiányzik, kire számíthatunk, rengeteg játékost kipróbáltunk, büszke vagyok rá, hogy meg tudtuk nyerni a csoportot! Legközelebb júliusban találkozunk, azt tervezem, hogy sok játékost hívok be, hiszen az elmúlt egy év megmutatta, mindenkire szükség lehet!

Kovacsics szerezte a mérkőzés első találatát, de két góllal fordítottak a vendégek, hiányzott a koncentráció a mieink játékából, így 5-2-nél Kim Rasmussen időt is kért az első tíz perc végén, majd Schatzl és Szabó talált be, Bírót pedig Janurik váltotta a kapuban. Több technikai hibát is elkövettünk, így jobbára három gólos volt a magyar hátrány, majd a Lukácsot váltó Faluvégi talált be. Határozottabbá vált a mieink védekezése, így Hornyák időn túli büntetőjével szünetre egy gólra felzárkóztunk.

Szünet után Hornyák révén először volt 0-0 után döntetlen az állás, majd átvette a kezdeményezést a magyar válogatott, a visszaálló Bíró több labdát is hárított, lerohanásból és átlövésből is eredményesek tudtunk lenni, így 20-17-re már a magyar válogatott vezetett. Ezt követően középről többször is betaláltak a fehéroroszok, majd Faluvégi lőtt gólt üres kapuba a saját hatosáról. Keményen tartotta magát a hosszú támadásokkal operáló ellenfél, Háfra és Hornyák találataival azonban tartottuk a három gólos előnyt az utolsó öt percre fordulva. Schatzl, majd újra Háfra lőtt gólt, így biztossá vált a győzelem és a csoportelsőség!

HOLLANDIA-KOSZOVÓ 42-16 (21-10)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 10 p, 2. Hollandia 10 p, 3. Fehéroroszország 4 p, 4. Koszovó 0 p

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények döntöttek.
Magyarország és Hollandia kijutott az Európa-bajnokságra (Franciaország, 2018. november 29.-december 16.)

A kontinenstorna sorsolását június 12-én tartják Párizsban.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Nemzetközi

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek