Csatlakozás

A vége hiányzott

Női BL

A vége hiányzott

Női, Bajnokok Ligája
Negyeddöntő, első mérkőzés

CSM Bucuresti (román) – FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 30-25 (17–15)
Bukarest, 5000 néző. V: Brehmer, Skowronek (lengyelek)
CSM: UNGUREANU – MARTÍN 6, Ayglon 3, GULLDÉN 10 (4), Manea 2, Torstensson, MEHMEDOVICS 4
Cs: Grubisic (kapus), Niombla 1, Bradeanu 2, Böhme, Curea, Bazaliu 2
Edző: Per Johansson

FTC: Bíró – LUKÁCS 4, KOVACSICS 10 (5), PENA 6, SNELDER, Zácsik 2, Schatzl 2
Cs: SZIKORA (kapus), Szekeres, Jovanovics, Faluvégi, Szarka 1
Edző: Elek Gábor
Kiállítások:2,ill.6 perc. Hétméteresek:4/4,ill.7/6.

Hősiesen küzdött csapatunk Bukarestben, és ha az utolsó öt percet nem szúrjuk el ennyire, még közelebb maradhattunk volna.
Lesz-e a Magyar Kupa-győzelem után egy annál is nagyobb siker? Át tudja-e lépni a Fradi azt a küszöböt, amelyben tavaly elbotlott? Tud-e két héten belül háromszor is csúcs színvonalon kézilabdázni az együttes? Ezek a kérdések sorjáztak előttünk a CSM Bucuresti – FTC-Rail Cargo Hungaria Bajnokok Ligája-negyeddöntő párharc első mérkőzése előtti órákban. Aztán, a kezdő sípszót megelőző néhány percben egy új, s az előzőeknél sokkal baljósabb is felvetődött: elbírja-e a Ferencváros Hornyák Dóra és főképp Szucsánszki Zita hiányát?

Merthogy egyikük sem léphetett pályára Bukarestben, s bár azt Elek Gábor pontosan tudta, hogy Hornyák még nincs tökéletes állapotban, arról csak a bemelegítés utolsó fázisa előtt bizonyosodhatott meg, hogy a csapatkapitányra sem számíthat.
Zizi helyén Szöllősi-Zácsik Szandra kezdett, de eleinte inkább Nerea Pena oldotta a kezdeti sokkot. Egyik védelem sem remekelt az első negyed órában, a kapusok csak ritkán találkoztak a labdával, a támadójáték viszont nagyon hasonlóan, és többnyire jól működött mindkét oldalon, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. 7-7-ig jobbára nálunk volt az előny, onnantól kezdve viszont mi kényszerültünk az egyenlítésért hajtani. Nem igazán sikerült utolérnünk a Gulldén-remekléssel vezérelt hazaiakat, 11-10-ről például 5-1-es rohammal mozdultak el, ezek tükrében pedig örülhettünk, hogy a szünetre csak kettő gólos mínusszal vonulhattunk. Nálunk Kovacsics Anikó volt a húzóember, akcióból és a többnyire a Danick Snelder által kiharcolt hetesekből is rendre eredményes volt.
Tudva levő volt, hogy az idő múlásával mi kerülünk egyre rosszabb helyzetbe, hiszen a belső posztokon mindössze négy játékost forgatott Elek Gábor, másrészt az előző hétvégén a mieink szombaton és vasárnap is pályára lépve hódították el a Magyar Kupa-serleget, így pedig regenerációra nem sok idő jutott. A félelmünk ellenére a játékrész közepén jól alakult a helyzetünk, köszönhetően főleg annak, hogy Szikora Melinda belelendült (nagyon kellett, mert a túloldalon Ungureanu elképesztő formában védett), s ezzel lefékeztük az egyre jobban belelkesedő bukarestieket.
Kétszer is támadhattunk a döntetlenért, s bár egyik sanszot sem sikerült kihasználnunk, csupán egygólos hátránnyal fordultunk az utolsó tíz percre, ez pedig kimondottan kedvezőnek tűnt. Ekkor viszont tetőztek a problémák, előbb Jovanovics lába görcsölt be, majd Kovacsicsnak is vészesen kellett nyújtania a lábait minden játékmegszakításnál. Miután a középső embereink felőrlődtek, helyzetbe is nagyon nehezen kerültek, a szélsőink vállalták el a jó indulattal is csupán feles lehetőségnek tűnő szituációkat – vegyes sikerrel.
A szegény embert az ág is húzza elvnek megfelelően aztán már minden ellenünk játszott: Danick Snelder gólját nem adták meg, Penára támadó hibát fújtak, Carmen Martin kíméletlenül értékesítette a labdaszerzés utáni ziccert, és még Szikoráról is hazai kézbe pattant a labda. Az 56. percben megint kettőre kapaszkodtunk, de onnantól már csak egyszer találtunk a kapuba, míg a maradéktalanul elfogyó erő miatt gyermeteg hibákinkat könyörtelenül kihasználó Bukarest négyszer is. Nagyon nagy kár ezért, hiszen egy-két gólos vereség helyett öt lett a vége.

Ennek ellenére egyetlen pillanatra sem tehet szemrehányást senki sem, hiszen lányaink egészen addig küzdöttek, s a napi formának megfelelően kézilabdáztak, amíg a fizikai korlátok gátat nem szabtak.

A párharc félidejében tehát öt gól a hátrányunk, s bár ez a különbség a még ledolgozható kategóriába esik, a következő hét elsődleges kérdése, hogy szombaton kiket küldhet csatába Elek Gábor – a győzelemről, továbbjutásról szólóakat csak ennek megválaszolása után érdemes feltenni.

Elek Gábor: – 55 percig nagyszerű mérkőzést játszottunk a Bukaresttel, az utolsó két-három percet viszont nagyon elrontottuk. Nehéz erre mit mondani, sajnos a sérültek miatt túl kellett játszatni a játékosokat, és ez megjelent a pályán… Nagyon csalódott vagyok, mert sokkal több volt ebben. Nincs más, készülünk a jövő hétre.

Marija Jovanovics: – Elrontottuk a mérkőzés végét, pedig sokáig közel tudtunk maradni a Bukaresthez, de van még egy lehetőségünk otthon, Budapesten. Szomorúak vagyunk, mert az utolsó pár percben buta hibákat vétettünk. A visszavágón próbáljuk a legjobbunkat adni, hinnünk kell a továbbjutásban.

(FTC)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női BL

 • Női BL

  Két magyar csapat folytatja!

  Szerző

  A hét végén befejeződtek a női Bl-ben a csoport mérkőzések. A Győr otthon magabiztos játékkal verte...

 • Női BL

  Harcos győzelmek

  Szerző

  A női bajnokok ligájában is teljes fordulóra került sor a hétvégén. A magyarok csapatok sikeresen vették...

 • FTC FTC

  Női BL

  Felems hétvége

  Szerző

  Elkezdődött a női Bajnokok ligája küzdelme a hét végén. Szombaton, az FTC Norvégiában lépett pályára a...

 • Női Bajnokok ligája, döntő Női Bajnokok ligája, döntő

  Női BL

  Megvan az ötödik

  Szerző

  Női Bajnokok ligája, döntő Győri Audi ETO KC–Rosztov-Don (orosz) 25–24 (15–11) Papp László Budapest Sportaréna, 12 000 néző. V: Brehmer,...

 • Női BL

  Ázsiai női Bajnokok ligája

  Szerző

  Az Ázsiai Kézilabda Szövetség Kazahsztánban, Almatiban rendezi október 3-9 között a női Bl mérkőzéseit. A résztvevők:...

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek