Csatlakozás

Fantasztikus küzdeni tudással nyertünk a Bukarest ellen

Női BL

Fantasztikus küzdeni tudással nyertünk a Bukarest ellen

Női Bajnokok Ligája,csoportkőr, 3. forduló C-csoport
CSM Bucuresti (román)–Győri Audi ETO KC 24–27 (13–9)
Bukarest,5000 néző.V.:Brehmer,Skowlonek (lengyelek).
Kiállitások:8,ill.12 perc.Hétméteresek: 3/2,ill.3/2.
Ld.:Guldén 4,Torstersson 4,Ayglon 3,ill.Bódi 6,Löke 5,Amorin 5,Görbicz 4,Korsós 3,Mörk 2,Groot 2.

A BL menetelés harmadik fordulójában Bukarestben lépett pályára a Győri Audi ETO KC. Gyenge első félidőt követően, teljesen más játékképet mutató második felvonással, gyönyörű játékkal, szenzációs Kiss Évi kapusteljesítménnyel nyert a Győri Audi ETO a BL-címvédő otthonában.

Görbicz, Groot, Korsós, Löke, Bódi, Mörk, a kapuban Grimsbö összeállítással kezdjük a mérkőzést. Az első támadás Groot góljával kezdődik. Manea lövi az első bukaresti gólt a harmadik perc végén beállóban (1-1). Mörk bejátssza Lökének a labdát, megvan a második győri gól (1-2). Jobbátlövőben Aygnon lövi be Grimsbönek (2-2). Egy rosszul ellőtt labdát követően gyors ellentámadásból érkezik a harmadik hazai gól, Mehmedovic által, amire a másik oldalon szélről Korsós válaszol (3-3). Amorim kétperces büntetőt kap a hetedik perc elején, először kerül emberhátrányba a Győr. Egy Mörk-Löke páros megoldás meghozza a vezetést (3-4). Ayglon másodjára is bemegy két ember közé, és megszerzi második találatát (4-4) a 9. percben. Hetest harcol ki Mörk, aminek elvégzéséhez Görbicz áll a vonalhoz (4-5). Grimsbö a földön marad, Broch esik a térdére védekezés közben. Kiss jön be, rögtön egy heteshez, amit Gulldén szerez (5-5). Korsós Görbicztől kap hosszú passzból értékes (5-6). A 15. percben időt kér a Bukarest. Amorim második kétpercét is megkapja a 16. percben. Kipattanót értékesíti Martin (6-7). Üres kapuba Grubisic talál be a másik kapuból (7-7). Ayglon ugyanúgy lövi harmadik gólját (8-7). Gulldéné a kilencedik román találat, amivel kettőre emelkedik a hazaiak előnye, amikor Ambros Martín időt kér. Mi is emberelőnybe kerülünk, Niombla ülhet le pihenni. Bódi szépít jobb szélen (9-8). Kipattanót szerez Lobach, és Kissnek betalál (10-8). Groot kapja a harmadik győri kiállítást, a Bukarest pedig hetest lőhet, amit Gulldén végez el. Varzaru lövi a következő román gólt (12-8). Bódi szépít megint, de védekezésben kiállítják, mert hátulról rántja le ellenfelét, ezzel negyedszer kerül emberhátrányba a Győr. Bradeanut játsszák meg, akiről Tóth is kétpercet kap, több gól már nem esik a félidőben, 13-9-es állásnál mehetnek a csapatok szünetre.

A második félidő egy gyönyörű Kiss-védéssel kezdődik. Gulldén meglövi a második játékrész első gólját, amire Amorim egy átlövés-bombával válaszol (14-10). Löké kétpercet kap, ami már a hatodik kiállításunk, a büntetőt azonban Gulldén mellé lövi. Amorim hetest karcol ki, amit Görbicz nem vét el a 4. percben, 14-11-re zárkózunk. Kiss kétszer egymás után bravúrt mutat be a háló előtt. Amorim megint bemutat egy átlövést Grubisicnek (14-12). Niombla marad üresen, elmegy Görbicz mellett, majd Löke értékesít egy szép passzt (15-13). Mörk varázsolja Löke kezébe a labdát, amire kétpercet kap az ellenfél, és Löke megszerzi negyedik gólját (16-14). Érkezik a választ a románoktól, és Löke is kap egy kiállítást. Szélen szépen kijön a húzás Bódinak (16-15). Belemenést követően Görbicz lő üres kapuba, amivel kiegyenlít csapatunk (16-16). Mörkről kiállítják ellenfelét. Megint egy eladott román labda, ezúttal Groot ível az üres hálóba, ezzel átveszi az Audi ETO a vezetést a 11. percben (16-17). Manea kiegyenlít beállóból (17-17). Amorim bemutat egy kapáslövést, ami a kapufáról bepattan (17-18). Amorim és Bódi góljaival 20-18-ra vezetünk, amire kikéri második timeoutját a román edző. Görbicz labdát szerez, indítja Bódit, aki belövi a hatodik gólját a 17. percben (18-21). Bradeanu középen belövi (19-21). Löke hetest harcol ki, amit Görbicz először elvét, de a kipattanót megszerezve belövi (19-22). Torstensson szépít. Görbiczet hátulról levegőben löki Gulldén, ki is küldik a játékvezetők. Két ember közé bemegy Amorim, megszerzi ötödik találatát (20-23). Ismétel Torstensson. Végre Mörk is betalál egy talpról elengedett lövéssel a 22. percben (21-24). A 25. perc végén Ambros Martín időt kér. Lobach megkapja beállóban, és belövi Kissnek (22-24). Korsós felkanyarodik és falban kapja a labdát, amire Martin válaszol (23-25). Eladjuk a labdát, Bradeanu lerohanásban szépít (24-25). Löke megszerzi ötödik találatát egy szép Mörk labdaátadást követően a 28. percben. Kiss bemutat egy újabb bravúrt. Mörk megtalálja a rést a falban, bemegy két ember közé, belövi második gólját az utolsó perc legelején (24-27). Ambros Martín fél perccel a lefújás előtt ismét időt kér, az eredményjelző már nem mutat mást, csak azt hogy szenzációs második félidőben, hatalmas küzdeni tudással megnyerte a mérkőzést a BL-címvédő Bukarest ellen.

(Győri Audi ETO KC)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek