Csatlakozás

Kilencgólos siker

Női BL

Kilencgólos siker

Bajnokok Ligája,B-Csoportkőt, 2. Forduló.
FTC-Rail Cargo Hungária–Asztrahanocska (orosz) 32–23 (15–10)
Dabas,2000 néző V: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
FTC: SZIKORA – Lukács V. 4, PENA 8 (5), Szucsánszki 1, SNELDER 6, KOVACSICS 7 (1), Schatzl 1. Cs: Bíró (kapus), Szekeres, Hornyák D. 2, Faluvégi 2, Szarka, Jovanovics, Monori 1. Edző: Elek Gábor
ASZTRAHANOCSKA: Truszova – Levsa 1, Sziszenova 2, Csigirinova 1, Ignatovics 1, POSZTNOVA 6, Kozsokar 3. Cs: Vaganova (kapus), SZABIROVA 8 (4), Zelenkova, Vidrina 1, Sicskina. Edző: Mihail Szeregin
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 8/6, ill. 4/4
Vardar Szkopje(macedon)–HC Leipzig(német) 41–24

Az első percet végig támadtuk, de sem hetesből, sem akcióból nem tudtuk bevenni az orosz kaput, a második percben viszont Danick Snelder megtörte a jeget. Az első két büntetőnk kimaradt, viszont mindkét szélsőnk – Schatzl és Lukács – hamar betalált. Utóbbi volt az első duplázónk, az első emberelőnyös időszakot azzal nyertük 1-0-ra. A jó kezdés 10 perc után 6-2-es előnyt jelent két Pena-gólt követően.

Az oroszok első időkérésük után gyorsan betaláltak, de Szucsánszki válasza után Snelder cunderes góljával már öt gól volt a különbség. Kovacsics kiállítása után is hat mezőnyjátékossal támadtunk, eredményesen, így 1-1-gyel lehoztuk az emberhátrányos időszakot, utána viszont feljebb zárkóztak az oroszok, így 9-6-nál Elek Gábor is időt kért.

A folytatásban gyors gólváltás következett, majd emberelőnyből Faluvégi Dorottya is megszerezte első BL-gólját. A 25. percben Szucsánszki véleményes kiállítása miatt kerültünk emberhátrányba 13-8-as vezetésnél, de ebből sem jöttünk ki rosszul: kezd beállni a csapatok közti 4-5 gólos különbség, a szünetre 15-10-es előnnyel mehettek Elek Gábor tanítványai.

A második félidőre kapust cseréltünk: Bíró Blanka vette át Szikora Melinda helyét. Az első percben két gólt is kapott, Faluvégi válaszolt a túloldalon. Emberelőnyben sem voltunk hatékonyak az agresszív orosz védekezéssel szemben, utána viszont jól védekeztünk, majd Kovacsics góljával visszaállt az ötgólos differencia.

Huszadik találatunkat a 42. percben értük el büntetőből: Pena talált az orosz kapuba. Hetesek itt is, ott is, viszont akcióból csak a Fradi tudott eredményes lenni: megléptünk 8-cal. Pályára lépett Jovanovic is, először a Fradi színeiben BL-meccsen. Bíró egyre jobban belelendül a kapunkban, tíz perccel a vége előtt 9 góllal vezettünk három Kovacsics-gól után.

Snelder újabb találata után volt közte tíz is, aztán zárkóztak kicsit az oroszok, de mi is feleltünk egy szenzációs Kovacsics-Snelder összjátékkal. A hajrában nem kell igazán izgulnunk, megnyugtató a Fradi-előny. A csoport első helyét sem fogjuk ma átvenni – ahhoz 18 gólos siker kellett volna. Kovacsics lőtte a 30. gólunkat, majd Snelder is rátett még egy találattal. Az orosz edző még időt kér az utolsó percben, 31-22-nél. Így is mi lőttünk újabb gólt, Monori Orsolya révén, majd időn túli orosz hetessel zárult a meccs.

Elek Gábor:Több is volt ebben a meccsben, főként a találkozó elején sok buta hibát elkövettünk, könnyű indításgólokat engedtünk az oroszoknak. Persze elégedetlen azért nem vagyok, hiszen a BL-ben kilenc góllal nyerni mindig jó eredmény. Örülök, hogy kimásztunk a gödörből, úgy érzem, hogy most már jó úton vagyunk. A nehezebb periódusban is bíztunk a játékosokban, tudtuk, láttuk rajtuk, hogy bántotta őket a sikertelenség, így éppen hogy vigasztaltuk őket. Ezt pedig ma szépen meghálálták a lányok.
(FTC)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek