Csatlakozás

Küzdelem és győzelem

Női BL

Küzdelem és győzelem

Mentálisan is rengeteget érhet a Szikora-parádéval kiharcolt Lipcse elleni győzelem.

Női Bajnokok Ligája
B-csoport, 3. forduló
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–HC LEIPZIG (német) 26–22 (12–11)
Dabas, 1750 néző. V: Prastalo, Todorovic (bosnyákok)
FERENCVÁROS: Bíró B. – Lukács V. 8, Kovacsics 2, Snelder 3, Mészáros R., Szucsánszki 2, Schatzl 7 (3).
Csere: Szikora (kapus), Pena 3 (2), Jovanovics 1.
Edző: Elek Gábor
HC LEIPZIG: Kramarczyk – Mazzucco 1, Hubinger 5, Minevskaja 4, Sturm 3, Reimer 4, Rode 3. Csere: Kurzke (kapus), Einarsdóttir 2.
Edző: Norman Rentsch

Kiállítások: 4, ill. 14 perc,Hétméteresek: 6/5, ill. 3/–

Vajon ki bírja tovább erővel?
Tehették fel sokan a kérdést a női kézilabda Bajnokok Ligája első csoportkörének harmadik fordulójában esedékes FTC-Rail Cargo Hungaria – HC Leipzig mérkőzés előtt. Az ok egyszerű votl: a rengeteg sérülés miatt mindkét félnek nélkülöznie kellett számos játékosát, a mieink tizenhárom, a vendégek tíz egészséges kézilabdázót neveztek a meccsre. Nálunk az öt sérültből végül csak Nerea Pena játszott, Zácsik Szandra (ő, ugye, régi maródi), Monori Orsolya, Hornyák Dóra és Szekeres Klára nem vállalta még a szereplést. Az ellenfélnél Tamara Bösch, Saskia Lang, Michelle Urbricht és Franziska Mietzner hiánya volt biztos, ám az összecsapáson végül a keret legjobbja, a lengyel Karolina Kudlacz sem lépett pályára.

A meccs aztán olyan is lett, amilyet az előzmények alapján várhattunk: viszonylag lassú tempó, hiszen itt is, ott is kellett tartalékolni, sok pontatlanság és hatalmas küzdelem volt jellemző. Ebben a stílusban eleinte a Lipcse volt jobb, a nyolcadik percben még 3-1-re vezetett is, de a tizedikre utolértük, és utána már egyszer sem adtuk vissza neki az vezetés lehetőségét. Szünetre egy gólos fórral mehettünk, köszönhetően annak – hogy Bíró Blanka időn túli hetest fogott -, de érezhető volt, hogy nagyon kell koncentrálni a második félidőben, mert a vártnál is szorosabb az állás.

A fordulatot két cserejátékos hozta meg: a szünetben a kapuba beálló Szikora Melinda extrát nyújtott, ötven százalék körüli védési hatékonyságot produkált, Marija Jovanovic pedig zseniális gólpasszaival (illetve a megszerzett első Fradi BL-góljával) járult hozzá ahhoz, hogy egyre nőjön a különbség. Persze a két szélsőnket is feltétlenül dicsérhetjük, Lukács Viktória a mezőny legeredményesebbje lett nyolc góljával, míg Schatzl Nadine az első negyed órában bemutatott pocsék helyzetkihasználása után végül csak “összehozott” hét találatot.

A németek hiába próbálkoztak az utolsó tíz percben már támadásban hét mezőnyjátékossal, nem tudtak igazán közelebb férni hozzánk, tartottuk a három, négy, ötgólos előnyt, és végül 26-22-re győztünk a kimondottan küzdelmes, gyötrődős mérkőzésen, s ez azért is jelenthet sokat, mert a csapat nem túl jól kézilabdázva tudta begyűjteni a két pontot. A történteket a legvelősebben Szikora Melinda foglalta össze: „Ez a szív diadala volt!”
Folytatás egy hét múlva, Lipcsében.

Elek Gábor: – Épp azt kaptam a Lipcsétől, amit vártam, ellenben nekünk sehogy sem sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinket. Például, azért kezdtünk Bíró Blankával a kapuban, mert szerettem volna, hogy ne hagyjuk őket átlőni, és Blani a szélről talán jobb, mint Szikora Melinda. Ehhez képest nagyon átlőttek bennünket, mert a belső embereink nem játszottak igazán jól. Mindkét csapat tartalékolt, hiszen nélkülöznie kellett sok játékosát, ezért rendkívül lassú lett a meccs. Na, ez nem a mi stílusunk, ezért nem is tudtunk a kellő színvonalon játszani.

Norman Rentsch: – Nagyon fiatal csapattal álltunk ma ki, mivel sok játékost kellett sérülés miatt nélkülöznünk, többek között a csapatkapitányunkat, Karolina Kudlacz-ot is. Az utolsó húsz percben már nagyon fáradtak voltunk, de elégedett vagyok a játékosaimmal, mert koncentráltan játszottunk és az eredmény is szorosabb, mint a két csapat közötti valós különbség.

(FTC)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek