Csatlakozás

Még semmit sem értünk el – Ambros Martín a Bukarest elleni visszavágó előtt

Női BL

Még semmit sem értünk el – Ambros Martín a Bukarest elleni visszavágó előtt

Hibátlanul áll a Bajnokok Ligája C csoportjának élén a Győri Audi ETO KC csapata féltávnál. A zöld-fehérek ráadásul a „nehezebbnek” tűnő felén vannak túl a csoportküzdelmeknek, hiszen a Rosztov és a Bukarest ellen is idegenben győzedelmeskedett a csapat, a Midtjylland ellen pedig meggyőző fölényű győzelmet arattak játékosai. A Bukarest elleni itthoni visszavágó előtt Ambros Martín vezetőedzőt kérdeztük.

Jól helyzetben van a csapat, de gondolom, még bőven nem dőlhetünk hátra.
Pontosan így van. Nem lehet megnyugodni az első három meccset követően. A megszerzett hat pont nagyszerű, de sosem nézünk előrébb, mint a következő mérkőzés, amit természetesen meg akarunk nyerni.

Nézzünk vissza kicsit a legutóbbi két meccsre. Ön is kiemelte, hogy hasonló volt a két találkozó abból a szempontból, hogy az első játékrész nem úgy sikerült, ahogy eltervezte, hátrányból kellett győznie a csapatnak. Milyen okok lehetnek e mögött?
Ez azért is alakult így, mert nagyon jó ellenfelekkel kerültünk szembe, rettenetesen nehéz itt a Bajnokok Ligájában egy meccsen belül is végig magas szinten játszani. Ez a két meccs, pontosabban az első félidei játékaink megmutatták számunkra, hogy ha nem tudjuk az elvárt szintet hozni, kikaphatunk, ez pedig egy jókor jövő figyelmeztetés a hátralévő összecsapások előtt. Meg kel találnunk az egyensúlyt a játékrészek között.

Milyen meccsre számíthatunk most pénteken?
Remélem, nem olyanra, mint múlt pénteken vagy épp a Rosztov elleni. Szeretném, ha harmadszor az első félidőnk jobb lenne, kevesebb kiállítással. Jobban kell védekezni, nem szabad ennyi hibát véteni, és kiállításokkal előnyt adni az ellenfélnek, hogy könnyebb gólokat szerezzenek. A Bukarest remek ellenfél, minden hibánkat kihasználja majd. Nagyon nem egyszerű egy ilyen ellenfelet rövid időn belül egymás után kétszer is legyőzni. Minden alkalommal még jobban kell koncentrálnunk, mert úgy gondolom, hogy itthon még nehezebb dolgunk lesz. A vesztes csapatnak mindig javulnia kell, erre számítunk, de ahhoz, hogy ezúttal is győzhessünk a Bukarest ellen, nekünk is javulni kell!

Ez a hét kicsit nyugodtabb volt, nem volt bajnoki meccsünk, és utazni sem kell… Segít ez a szusszanásnyi pihenő?
Igen, ez mindenképpen jót tesz nekünk, habár a múlt hetünk nagyon nehéz volt, mégis nyertünk ellenük. Most sincs egy teljes hetünk felkészülni, 4 edzéssel készülünk a mérkőzésre, és meglátjuk, ez mennyit jelent majd. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni, és természetesen győzni szeretnénk.

A Bukarest elleni hazai mérkőzésünkön GYERMEKMEGÖRZŐ várja a családokat és gyermekeiket szakképzett szakemberek vezetésével és sok izgalmas tevékenységgel.

(Győri Audi ETO KC)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek