Csatlakozás

Női kézilabda BL FINAL4: újabb három év Budapesten!

Női BL

Női kézilabda BL FINAL4: újabb három év Budapesten!

A női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének, azaz a FINAL4-nak további három szezonon keresztül, tehát 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is Budapest adhat otthont a Papp László Sportarénában – jelentette be hivatalosan is Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Míg a férfiaknál 2010 óta, magyar kezdeményezésre a női Bajnokok Ligájában 2014-től kerül sor FINAL4-ra, és a női szakágban eddig mindhárom alkalommal Budapest és a Magyar Kézilabda Szövetség volt a házigazda – a kontraktus most három újabb évvel hosszabbodik meg, 2017-ben a FINAL4-ra 2017. május 6-7-én kerül sor.

– Örömteli hírünk van a magyar kézilabdaszerető társadalomnak: megállapodtunk az EHF-fel, és további három évre mi adhatunk otthont a FINAL4-nak – mondta el Kocsis Máté, az MKSZ elnöke. – Nem volt természetes a folytatás, ez az MKSZ munkájának és a magyar kézilabdázás európai elismerése. Magyarország méltó arra, hogy megrendezhesse a FINAL4-t további három évre. Köszönöm Pálinger Katalinnak, hogy az MKSZ érdekeit képviselve sikerült jó megállapodást kötnünk az európai szövetséggel, büszkék lehetünk erre az elismerésre. Már most tudjuk, hogy részünkről finanszírozható a FINAL4, ezért is tudtunk vállalásokat tenni, és biztosak lehetünk abban, hogy színvonalas eseményt rendezhetünk, legalább egy, de talán két magyar csapat részvételével májusban. A FINAL4 mellett 2017-ben az ifjúsági csörgőlabda vb-nek, 2018-ban pedig női junior vb-nek adunk otthont, ezzel párhuzamosan jeleztük az IHF-nek és az EHF-nek is, hogy készen állunk további nagy rendezvényeket is vendégül látni.

A magyar kézilabdázás elismerése, hogy három évre megkaptuk a rendezési jogot – hangsúlyozta Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. – Már az idei négyes döntő után, májusban megkezdődtek a tárgyalások a folytatásról, és az EHF is jelezte, hogy letette voksát Budapest mellett. Sokkal jobb feltételekkel tudtunk szerződni, ennek jegyében szeretnénk nyomatékosítani, hogy a FINAL4 az MKSZ rendezvénye, és a marketing-, valamint a reklámjogokból többet tudtunk a magunk javára fordítani. Az EHF is jelezte, hogy Budapesten évről-évre nőtt a színvonal, bízunk benne, hogy ezt tovább tudjuk fokozni 2017-től is. A csapatok is pozitív visszajelzéseket adtak, a játékosoknak is hatalmas élmény Budapesten pályára lépni, összességében ez arra sarkall minket, hogy hosszú távra is megpróbáljuk idekötni az eseményt.
Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette a magyar női válogatott október 2-9. között Siófokon edzőtáborozó 22 fős keretét. A decemberi svédországi Európa-bajnokságra készülő együttes október 8-án Szlovénia ellen lép pályára.
Kim Rasmussen, a női válogatott szövetségi kapitánya az október 2-9. közötti válogatott időszakról és a decemberi svédországi Eb-ről, valamint a távolabbi jövőről is beszámolt: – Nagy reményekkel várom a következő heti edzőtábort és az első hivatalos mérkőzésünket Siófokon Szlovénia ellen. Sajnos néhány fontos játékost nélkülöznünk kell most és az Eb-n is, de nagyszerű kézilabdázóink vannak és a jövőbe is tekintünk, ezért fiatalok is helyet kaptak a keretben. Ez fontos a magyar kézilabdázás holnapja szempontjából is, két év múlva így készen lesznek ezek a játékosok. Fő célom, hogy úgy lehessünk a világ legjobb 8-10 csapata között, hogy stabilan tudunk teljesíteni, és egymást követő napokon és mérkőzéseken is magas színvonalon játsszon a csapat. Okosan és szívvel kell játszanunk, de a tiszta fej nagyon fontos lesz. Természetesen messzebbre is tekintek, de mindent megteszünk, hogy bejussunk a legjobb négy közé már az Eb-n is.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Éva (Győri Audi ETO), OGUNTOYE Viktória (Dunaújvárosi KKA)
Jobbszélsők: LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria),
Jobbátlövők: KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), PLANÉTA Szimonetta (Thüringer HC, német), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁSZTOR Noémi (NEKA),
Balátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (Érd), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), TRISCSUK Krisztina (Siófok KC)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC), HÁRSFALVI Júlia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek