Csatlakozás

Parádés győzelem

Női BL

Parádés győzelem

Négy gólos hátrányból állt fel a Fradi, és a második félidei kiváló játékának köszönhetően rendkívül fontos két pontot szerzett!

Miután a Bajnokok Ligája középdöntőjében a Fradi reális célként egyelőre a harmadik hely megszerzését tűzheti ki célként, e tekintetben az első fordulóban máris döntőt játszott az aktuális negyedik, a Metz otthonában – legalábbis a „döntő” első felvonását.

Ehhez mérten kimondottan boldogok lehettünk, hogy az első két ferencvárosi kapura lövésből egyaránt gól született, aztán pedig nagyon csalódottak, hogy ennek ellenére tíz perc elteltével már néggyel vezetett a Metz (8-4). Időt is kért Elek Gábor, hiszen rendezni kellett a sorokat: a védekezés túlságosan messze volt az elvárttól, a támadójátékunk pedig lassú volt, a hazai megállító szabálytalanságok rendre célba értek.

A következő periódusban megállítottuk a különbség növekedését, az azt követőben meg a csökkentését is elkezdtük, és a félidő végére ott találtuk magunkat a Metz nyakán, és kétszer az egyenlítésért is támadhattunk, ám Jovanovic büntetőből sem tudta bevenni Laura Glauser hálóját. Mindenesetre a szünetre kialakult egygólos hátrány inkább számunkra lehetett pozitív, hiszen, míg nálunk nem igazán adódott átlagon felüli teljesítmény (legfeljebb Nerea Penáé dicsérhető), addig a hazaiak egykori győri átlövőjét, Ana Grost nem tudtuk tartani, húsz perc alatt hat gólt szerzett. Vagyis a minimális különbség jó alapot adott arra, hogy a második játékrészben ritmust váltva átvegye a vezetést a Fradi. Ami tizenöt perces szünetben elképzelés szintjén megfogant, az a sípszó után meg is valósult.

Együttesünk ellentmondást nem tűrő játékkal hozakodott elő, és nemcsak a vezetést vette át villámgyorsan, hanem el is húzott ellenfelétől. Öt perc alatt 5-0-s sorozatot futottunk, négy góllal vezettünk, és a kezünkbe vettük az irányítást. A kapuban Bíró Blanka zseniálisan védett – a tizedik percben állt be, és a meccs végéig közel ötven százalékos hatékonysággal tette a dolgát. A fordulás után beszálló Hornyák Dóra és Faluvégi Dorottya is extrát nyújtott (elöl és hátul egyaránt!), szinte rontott lövés nélkül teljesített mindkettő, illetve Nerea Pena is hozta a klasszisát.

Az előny egyre csak nőtt, s amikor hattal vezettünk, a franciák hét mezőnyjátékossal támadtak a felzárkózás reményében. Kétszer találtak a kapuba, mígnem Szucsánszki labdát szerzett, és úgy próbált az üres kapura lőni, hogy közben kierőszakolt egy szabálytalanságot, aminek következtében hetest kaptunk és két percre kiállították a francia játékost. Itt dőlt el végleg az összecsapás, és bár a végére csak három góllal győztünk, a két pont így is zsebben!

METZ-HANDBALL – FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 25-28 (14-13)
Metz, 4163 néző.V.:Prastalo,Vesna Todorovic (bosnyákok)
METZ-HANDBALL: Glauser – Luciano 5, Gros 9 (4) , Zaadi 2, Pop-Lazic , Smits 4, Maubon 3
Csere: Rajcic (kapus), Edwig, Horacek 2, Aoustin R., Burlet, Nocandy
Edző: Emmanuel Mayonnade
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA: Szikora – Lukács 1, Szucsánszki 4, Snelder 1, Szekeres, Kovacsics 2, Schatzl 3
Csere: Bíró B. (kapus), PENA 7 (1), Jovanovic 2 (1), Mészáros R., Faluvégi 3, Hornyák D. 5, Szarka 1.
Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása: 6. p.: 3-2 10.p.: 8-4 20.p.: 12-10 30.p.: 14-13 35.p.: 14-18 41.p..: 17-20 45.p.: 19-23 50.p.: 21-27 55.p.: 22-28
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.Hétméteresek: 6/4, ill. 3/2

MESTERMÉRLEG:

Elek Gábor: – Óriási fegyvertény a második félidei játékunk és a győzelem, amellyel a Metz hazai veretlenségét vettük el. Ez a siker akkor ér majd igazán sokat, ha jövő hét végén a Thüringer ellen is megszerezzük a két pontot.

Emmanuel Mayonnade (vezetőedző, Metz): – Nem tudtunk olyan sebességen kézilabdázni, mint ahogy szerettünk volna, főleg a második félidőben, amikor valamiért nem futottunk és nem mozogtunk annyit, mint előtte. Csalódott vagyok, de elismerem, hogy a jobb csapat nyert.

Bíró Blanka: – Az első védés után éreztem, hogy rendbe jött a védekezés, a társak rendre jó támpontot adtak, így a lövőket jól le tudtam olvasni. Szó, mi szó, a bravúrok is kellettek ahhoz, hogy megfordítsuk a meccset, de a csapat érdeme, hogy fontos két pontot szereztünk Franciaországban.

Jurswailly Luciano (jobbszélső, Metz): – Jól kezdtük a meccset, magabiztosan kézilabdáztunk, aztán a második félidő elején történt velünk valami, amit egyelőre nem értek. Tudtuk, hogy a magyarok ellen mindig nehéz játszani, de semmivel sem leptek meg minket, de az a periódus eldöntötte a sorsunkat, a végén meg már túl késő volt a visszakapaszkodáshoz.
(FTC)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek