Csatlakozás

Remek nyitány Győrben

Női BL

Remek nyitány Győrben

Női Bajnokok Ligája, 1. Forduló,B-csoport
GYŐRI AUDA ETO KC–MIDTJYLLAND (dán) 27–16 (15–8)
Győr, 5200 néző. V: Brunovsky, Canda (szlovákok)
GYŐR: KISS É. – Bódi 4, N. Mörk 3, Oftedal 2, BROCH 3, Amorim 1, GÖRBICZ 6 (3). Cs:Grimsbö (kapus), GROOT 3, Althaus 1, Puhalák 1, Fodor 1, Afentáler 1, Pál 1. Edző: Ambros Martín
MIDTJYLLAND: Englert – A. Jakobsen, Burgaard, V. Kristiansen 3, S. PEDERSEN 4, Loeseth 2, Augustesen 1. Cs: Ryde (kapus), Troelsen 3, J. Pedersen, Bjerregaard, A. Pedersen, Fauske 1, Friis 2, Ellebaek, H. Hansen. Edző: Kristian Kristensen
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 1/–.
Midtjylland kezdte a mérkőzést. Ambros Martín Kiss elé a Mörk, Broch, Bódi, Amorim, Görbicz, Oftedal sorfalnak szavazott bizalmat, akik nagyon jól állták a dán rohamot, mert 11 percig nem tudták a vendégek átverekedni magukat a győri falon. Broch kezdte a gólgyártást már az első támadásban. 5 gólig jutott az Audi ETO mire megszületett az első dán találat. A mérkőzés első félidejének derekán 9-5-re vezettünk, közben a dánok már két kétpercet is bezsebeltek, és Kiss folyamatos remekelésének köszönhetően több ziccert is elvétettek. A 20. percben a zöld-fehér lányok már a tízedik gólnál jártak köszönhetően. 15-8-as állásnál fújták le a játékvezetők az első harminc percet.

A második félidőben ott folytatta a győri alakulat, ahol az elsőt abbahagyta. A 4. percre már tíz volt közte, amit hangos rászámolással köszönt meg a több mint ötezres lelkes szurkolótábor. A félidő második felében is – egy kisebb hullámvölgyet eltekintve – végig jó tempót diktáltak a Amorimék. Ambros Martín az ifistáknak is bizalmat szavazott, melyet Pál és Afentaler is góllal hálált meg. A lefújást követően tizenegy gólos különbség, 17-16 állt az eredményjelzőn.

Ambros Martín: „ A nagyarányú győzelem kulcsa az volt, hogy a kulcsjátékosaink remekül megvalósították, amit megbeszéltünk. Elégedett vagyok, mert tudtuk, hogy védekezésben nagyon oda kell figyelnünk és gyorsan kell reagálnunk, de remekül felkészültünk a mérkőzésre. Nagy nyomást tudtunk helyezni az ellenfelünkre, alig találták meg rést a védőfalunkon és az ellenszert a védekezésünkre. Nem dőlhetünk azonban hátra, nagyon hosszú út áll még előttünk, sok fontos mérkőzéssel nem csak a BL-ben, hanem a magyar bajnokságban is – de úgy érzem a játékosaim készen állnak.”

Kristian Boldrup Kristensen: „Egyes pillanatokban remek mérkőzést tudtunk játszani, a hat a hat elleni játékban voltak olyan mozzanatok, amik bíztatónak mutatkoztak, azonban arra a spanyol stílusú védekezésre, amit a Győr mutatott, nehéz volt ellenszert találni.”

(Győr)

Rosztov-Don (orosz)–Brest (francia) 26–24
A-csoport:Nyköbing (dán)–Vistal Gdynia (lengyel) 27–21,CSM Bucuresti (román)–Krim Ljubljana (szlovén) 30–18

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek