Csatlakozás

4. helyen a bravúrcsapat

Női EB

4. helyen a bravúrcsapat

Svédország ellen kezdte, és a bronzéremért zajló találkozón Svédország ellen zárta a spanyolországi U19-es Eb-t a nagy bravúrral a legjobb négy közé jutó magyar női junior válogatott. Az éremért zajló helyosztón a mieink a döntetlent hozó első félidő után izgalmas végjátékban végül egy gólos vereséget szenvedtek, és a 4. helyen zárták az Eb-t. A kontinenstornát Dánia nyerte.
Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, az első félidő nagy részében vezetett, majd fordítottak a svédek, de az első félidő döntetlennel zárult. Ezt követően a svédek két gólos előnyre tettek szert, de a magyar válogatott egyenlített, és rendkívül izgalmasan alakult a végjáték, 21-21 volt az állás hét perccel a második félidő vége előtt. Csala Anita két perces büntetést kapott, a svédek pedig büntetőből megszerezték a vezetést, de Ferenczy Fruzsina szintén büntetőből egyenlített. Két perccel a vége előtt 24-24 állt az eredményjelzőn, de Johansson a jobb szélről betalált. A magyar válogatott emberhátrányba került, ifj. Kiss Szilárd pedig 58:42-nél időt kért, és a mieink kapus helyett mezőnyjátékost cseréltek támadásban. A játékvezetők támadó szabálytalanságot fújtak a mieinknél, majd Mistina védett, de már csak pár másodperc maradt hátra, a mieink pedig csupán egy időn túli szabaddobásig jutottak. Gerháth lövése lepattant a svéd blokkról, így a skandinávok szerezték meg a bronzérmet, a mieink pedig bravúros szereplést követően az Európa-bajnokság 4. helyén zártak.

Női U19-es Európa-bajnokság, Spanyolország, Valencia.
A 3. helyért:
MAGYARORSZÁG-SVÉDORSZÁG 24-25 (11-11)
Játékvezetők: Christiansen, Hansen (dánok).

MAGYARORSZÁG: Gercsó, Mistina (kapusok), Bouti 5, Csala, Diószegi, Élő 2, Faluvégi 5, Ferenczy 1, Gerháth 3, Hámori, Hársfalvi 1, Horváth 6, Kemény, Monori, Pásztor, Pintér 1. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd.
SVÉDORSZÁG: Mouratidou, Börjesson (kapusok), Arifi 1, Bardis 2, Blomstrand 5, Fiedorowicz, Hvenfelt 4, Johansson 1, Kjällhage, Krönell 1, Lindqvist, Mellegard 1, Olofsson 8, Olsson 1, Rask 1, Sarenbrant. Szövetségi edző: Ola Mansson.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 8/6, ill. 9/6.

Ifj. Kiss Szilárd: – Minimális különbség volt a két csapat között, nem hiszem, hogy jobbak voltak a svédek, érdekes volt az utolsó 3 perc. Mindamellett gratulálok a csapatnak a 4. helyhez, fantasztikus eredmény az elődöntőbe jutás a lányoktól.

Bouti Fruzsina: – Úgy éreztünk, nyerhetünk, volt rá esélyünk, de sajnos nem sikerült. Jól dolgoztunk az Eb-n, örülünk a 4. helyezésnek!

Élő Beatrix: – Hosszú volt a torna, nagyon meleg is volt a csarnokban minden meccsen, erre nehéz felkészülni, de sokat dolgoztunk, hogy jó eredményt érjünk el.

További eredmények:
Döntő:
Oroszország-Dánia 26-29 (10-13)

Az 5. helyért: Németország-Norvégia 29-27 (14-12)
A 7. helyért: Montenegró-Spanyolország 37-33 (28-28, 14-11) – hosszabbítás után
A 9. helyért: Franciaország-Románia 39-35 (19-15)
A 11. helyért: Szerbia-Horvátország 27-26 (17-12)
A 13. helyért: Fehéroroszország-Portugália 31-29 (15-20)
A 15. helyért: Macedónia-Litvánia 29-27 (13-17)

A magyar női junior válogatott kerete:
Kapusok: GERCSÓ Nóra (Szent István SE), MISTINA Kitti (Mosonmagyaróvár), WÉNINGER Alexa (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: DIÓSZEGI Nikolett (EUbility Group Békéscsabai ENKSE), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: CSALA Anita (Mosonmagyaróvár), ÉLŐ Beatrix (Mosonmagyaróvár), HÁMORI Konszuéla (Ipress Center Vác)
Irányítók: BOUTI Fruzsina (Győri Audi ETO), FERENCZY Fruzsina (Dunaújvárosi KKA)
Beállók: LINDER Luca (Győri Audi ETO), PÁSZTOR Noémi (Nemzeti Kézilabda Akadémia), PINTÉR Zsanett (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Mosonmagyaróvár), HORVÁTH Petra (Győri Audi ETO), KEMÉNY Dóra (Dunaújvárosi KKA), MONORI Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria),
Balszélső: HÁRSFALVI Júlia (Mosonmagyaróvár)

Szövetségi edző: ifj. KISS Szilárd
Edző: Papp György

/MKSZ info/

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13