Csatlakozás

Bravúrgyőzelem Spanyolország ellen

Női EB

Bravúrgyőzelem Spanyolország ellen

Női Európa-bajnokság,Franciaország C-csoport, 3. forduló:
MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 32-26 (19-14)

Montbéliard.2800 néző.V.:Mosorinski,Pandzic(szerbek)
MAGYARORSZÁG: Bíró, Háfra 5, Kazai, Kiss, Kovács 3, Kovacsics 3, Lukács 4, Mészáros 1, Orbán, Pálos-Bognár 1, Planéta 8 (6), Schatzl 5, Szabó, Szalai, Tóth 2, Tóvizi. Edző: Kim Rasmussen.
SPANYOLORSZÁG: Arderius 1, Castellanos, Cesareo, Fernandez 2, Garcia, Gonzalez 3, Gonzalez, Gutierrez, Hernandez 3, Lopez 5 (1), Martin 6 (3), Martinez, Navarro, Pena 2, Rodriguez 2, Valdivia 2. Edző: Viver Arza Carlos.
Kiállítások: 8, ill. 4.Hétméteresek: 7/6, ill. 8/4.

A magyar válogatott a Kiss – Lukács, Kovács, Kovacsics, Mészáros, Planéta, Schatzl összeállításban kezdett a spanyolok ellen, támadásban Planétát Háfra váltotta, aki a találkozó első gólját szerezte. Jók voltak a magyar befejezések, 3-1-re vezettünk. Egyenlített az ellenfél, fej-fej mellett haladtak a csapatok, lehetőséget kapott Tóvizi, majd Tórh is. Kiss hetest hárított, Lukács két góljával 9-7 lett az állás.11-8-nál Kovacsics és Háfra is pihenőt kapott a 18. percben, majd Schatzl találatát követően időt kértek a spanyolok (12-8). Jó volt a védekezés, Kiss Évával a kapuban, 15-12-nél Kim Rasmussen is megszakította játékot 15-12-nél, ezt követően Schatzl és Planéta is gólt lőtt, Háfra pedig ellenállhatatlan volt, így szünetben öt góllal vezettünk.

Jó védekezéssel és két Planéta-hetesgóllal rajtoltunk szünet után, Lukács két találatát követően rögtön időt kértek a spanyolok (23-15). Ez sem állította meg a mieinket, tíz(!) gólra nőtt a különbség, a spanyolok pedig 5-1-es védekezésre váltottak, és közelebb zárkóztak, de megtaláltuk a rést, visszaállt a tíz gólos előny, Kovacsics és Háfra is pihenőt kapott az utolsó tíz percre fordulva, a magyar sikert azonban nem fenyegette veszély, így két pontot visz magával a középdöntőbe.

Kim Rasmussen: – Remek csapatnak tartom a spanyolt, nagyon tisztelem őket, ezért is tartom nagy fegyverténynek a legyőzésüket, nagyon boldog vagyok. A középdöntőben is szeretnénk győzelmet, győzelmeket aratni.

Kiss Éva: – Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk ma Spanyolország ellen, büszke vagyok a csapatra, mindenki a legjobbját nyújtotta. Jól működött a támadásunk és a védekezésünk egyaránt, nagyon boldogok vagyunk, hogy két ponttal mehetünk a középdöntőbe.

(MKSZ)

Hollandia-Horvátország 34-23 (17-10)

A C csoport végeredménye: 1. Hollandia 6 p, 2. Magyarország 4 p, 3. Spanyolország 2 p , 4. Horvátország 0 p

Az A-csoport végeredménye: 1. Szerbia 4 p, 2. Svédország 4 p, 3. Dánia 4 p, 4. Lengyelország 0 p

A B-csoport végeredménye: 1. Oroszország 4 p, 2. Franciaország 4 p, 3. Montenegró 2 p, 4. Szlovénia 2 p

A D-csoport végeredménye: 1. Románia 6 p, 2. Németország 4 p, 3. Norvégia 2 p, 4. Csehország 0 p

A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.

A magyar csapat következő mérkőzései:

12.7. Magyarország–Norvégia
12.9. Magyarország–Németország
12. 12. Magyarország–Románia

Hozzászólások

Továbbiak innen: Női EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek